Aranžér (1982) [TV epizoda]

Aranžér
82 %
 
 
    Žánr: krimi
    Země: Československo
    Délka: 56 min.
„Pražská kriminálka pátrá po rafinovaném zloději, který v přestrojení za aranžéra výloh vykrádá pokladny vytipovaných obchodů...“
Drobné zlodějny, podvody, rozkrádání majetku a další méně závažné případy řeší den co den parta pražských detektivů. V první části seriálu je postaven kriminalistický tým Obvodní správy VB před úkol vypátrat pachatele, který v přestrojení aranžéra výkladních skříní v době polední přestávky úspěšně vylupuje pokladny obchodů v různých částech Prahy. Nejprve mu padne za oběť obchod Ovoce-zelenina, poté papírnictví, dále obchod s drobným spotřebním zbožím. Loupeže se množí a tým kriminalistů je bezradný. Až poručík Libor Krejcárek přijde s nápadem - respektive metodou - hlídat 250 předem vytipovaných provozoven stálou službou. Úkol se zdá příliš obtížný. Množící se krádeže však nakonec vedení kriminalistů přesvědčí o tom, že právě tato metoda je jediná možná, která může přinést úspěch. Ve chvíli, kdy se již zdá, že ani ona nepomůže, pachatel se chytí do nastražené sítě. Jak se později ukáže, metody nebyla zprvu úspěšná proto, že pachatel byl v té době na dovolené. Poručík Libor Krejcárek slaví zasloužený úspěch.

režie:
Jaroslav Dudek
 
 
hraje:
Ladislav Frej (náčelník nadporučík Břetislav Kubát), Vlastimil Hašek (nadporučík Rudolf Pekař), Jiří Krampol (poručík Libor Krejcárek), Pavel Zedníček (podporučík Kamil Hamřík), Michal Pešek (mladý kriminalista Jiří Otradovec), Jaroslava Brousková (náčelníkova sekretářka Zuzana), Jiří Mikota (major Tichý), Jan Faltýnek (technik Wintr), Jan Vlasák (operační důstojník), Josef Abrhám (kapitán Divíšek z městské správy), Svatopluk Skopal (vyšetřovatel Jarolím), Lubomír Lipský ("aranžér" Ludvík Kostelecký), Josef Bláha (vedoucí prodejny s ovocem a zeleninou Bareš), Zuzana Bydžovská (mladší prodavačka Květa), Jarmila Beránková (starší prodavačka Maruška Klímová), Dagmar Neblechová (vedoucí OZ), Pavla Maršálková (babka v okně), František Hanzlík (děda na chodbě), Roman Hájek (první příslušník VB), Jindřich Hinke (druhý příslušník VB)
 
 
námět:
Jaroslav Dietl, Leoš Jirsák
 
 
scénář:
Jaroslav Dietl, Leoš Jirsák
 
 
kamera:
Jindřich Novotný
 
 
hudba:
Ladislav Štaidl
 
 
výprava-architekt:
Josef Diviš (výtvarník dekorací)
 
 
kostýmy:
Lída Novotná (výtvarník kostýmů)
 
 
střih:
Petr Sitár
 
 
zvuk:
Jiří Kejř
 
 
vedoucí produkce:
Josef Císař
 
 
II. kamera:
Jan Kváča
 
 
II. režie:
Jiří Mikeťuk
 
 
masky:
Jaroslav Čermák (umělecký maskér)
 
 
dramaturgie:
Libuše Pospíšilová, Jaroslav Kotouč
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Martina Krýslová, Bohdan Kysil
 
 
asistent režie:
Viktor Walter
 
 
odborný poradce:
Miloslav Šimek
 
 
výprava:
Karel Kočí, Bohumil Kadlec, Jan Hodný
 
 
skript:
Alena Mikeťuková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.