Zari

Martin Sláma

Povolání:
Národnost:
Věk:
54
Narození:
20.2. 1970, Brno, Československo
Životopis (biografie) / Informace:
Herec a moderátor Martin Sláma se narodil v Brně roku 1970, kde žije dodnes. S herectvím se poprvé seznámil v dramatickém souboru Pírko a to víceméně rozhodlo o jeho další životní dráze.

Vystudoval JAMU v letech 1988 - 1992. Jeho nejslavnější rolí jsou bezesporu "Četnické humoresky", v nichž ztvárnil postavu strážnistra Karabely. Jeho hlas můžeme slyšet také v dabingu. V telenovele "Jsi můj život" (hlavní roli hrála Natalie Oreiro) propůjčil Martin Sláma hlas herci Facundo Aranovi. On sám vzpomíná na dabingovou "raritu", kdy v jednom německém filmu dokonce daboval českého herce Petra Čtvrtníčka. Podílel se rovněž na české verzi kriminálního seriálu "Komisař Rex".

Martin Sláma hraje v brněnském Mahenově divadle. Má za sebou spoustu krásných divadelních rolí, kam patří postavy z různých Shakespearových herc. Např. Horacio z dramatu "Hamlet", dále Georg Pikolo ze hry "Veselé paničky windsorské", Hubička z veselohry "Sen noci svatojánské", ale také např. postava Valéra z Moliérova dramatu "Lakomec" či jako jedna z posledních (v roce 2009) postava doc. Hugo Nováka ve Vieweghově hře "Růže pro Markétu".

Z moderátorské činnosti Martina Slámy je třeba zmínit rádio Krokodýl a jeho víkendová vysílání. Od roku 2008 se objevuje každý sudý týden v České televizi, kde působí jako moderátor pořadu "Dobré ráno"

Martin Sláma je ženatý. Má dceru Annu a syna Matěje.

Autor: filda33

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Martin Sláma

Sláma Martin

Evžen Gogela

Gogela Evžen

Brooke Shields

Shields Brooke

Sexy prádélko

Sexy prádélko

Naposled navštívené:
Martin Sláma

Sláma Martin

Evžen Gogela

Gogela Evžen

Brooke Shields

Shields Brooke

Sexy prádélko

Sexy prádélko