Život jde dál (1981)

Život jde dál (La vie continue)
60 %
 
 

La vie continue

    Žánr: drama
    Země: Francie
    Délka: 93 min.
Příběh Jeanne, ženy středních let a matky tří dětí, začíná rodinnou nedělní snídaní, po níž manželé odejdou na nákup do tržnice. Zde dojde k tragédii, když manžela Jeanne Gérarda postihne infarkt a zemře na selhání srdce. Žena zůstane sama s šestnáctiletým Philippem a dvanáctiletým Jacquetem, když dvacetiletá dcera Catherine se odstěhuje. Jeanne se dozví, že vdovský a sirotčí důchod bude minimální, což jí nutí najít si práci. Sežene práci prodavačky v dárkovém oddělení obchodního domu. Seznámí se Pierrem, majitelem opravny kol, který ji pozve nejprve na skleničku a později na oběd. Pierre zná její neštěstí a cítí s ní. Jeho před rokem opustila milovaná manželka kvůli jinému muži. Jeanne se poprvé od smrti Gérarda cítí dobře.

Švagr Henri doporučí Jeanne do nové práce jako prodavačku a úpravářku oděvů v obchodě pana Maxe. Brzy se stane pro obchod starého Maxe nepostradatelnou. Jeanne je spokojená v práci i s milencem Pierrem. Vše je až moci ideální, nevěřila, že se ještě někdy zamiluje. Pierre navrhuje Jeanne, aby se odstěhovali na venkov, a plánuje společný život. Štěstí netrvá dlouho, když jedné noci zavolá Pierrovi bývalá manželka, kterou její druh okradl a opustil. Pierre se začne Jeanne vyhýbat a vrátí se ke své ženě. Jeanne prožívá citovou krizi, ze které jí pomohou její dětí a starý Max.  Autor: curil

režie:
Moshé Mizrahi
 
 
hraje:
Annie Girardot (Jeanne), Jean-Pierre Cassel (Pierre), Pierre Dux (Max), Michel Aumont (Henri), Giulia Salvatori (Catherine), Paulette Dubost (Elizabeth), Emmanuel Gayet (Philippe), Jacqueline Doyen (Monique), Francois Dyrek (Robert), Gilbert Bahon (řezník), Colette Castel (Marie), Michel Fortin (Gérard), Jean-Jacques Moreau (muž), Fulbert Janin (Bartoli), Max Vialle (François), Germaine Ledoyen (Nina), Monique Lejeune (Odette)
 
 
scénář:
Moshé Mizrahi, Rachel Fabien
 
 
kamera:
Yves Lafaye
 
 
hudba:
Georges Delerue
 
 
střih:
Martine Barraqué
 
 
vedoucí produkce:
Charlotte Fraisse
 
 
dabing:
Věra Galatíková (Jeanne), Ladislav Mrkvička (Pierre), Jiří Holý (Max), Jan Pohan (Henri), Veronika Žilková (Catherine), Marie Marešová (Elizabeth), Alois Švehlík, Gustav Bubník, Filip Sirotek, Petr Pospíchal, Květa Fialová, Zdenka Procházková, Bedřich Šetena (titulky)
 
 
výprava:
Dominique André
 
 
producent:
Lise Fayolle, Giorgio Silvagni
 
 
asistent střihu:
Michel Klochendler
 
 
režie českého znění:
Marie Fronková (Filmové studio Barrandov Dabing 1983)
 
 
české dialogy:
Erich Sojka
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.