Yellowstonský národní park (2009) [TV minisérie]

Yellowstonský národní park (Yellowstone)
94.3 %
 
 

Yellowstone

Další název: Zázračná planeta: Yellowstonský národní park 1, 2, 3

    Žánr: dokument
    Země: Velká Británie
    Délka: 150 min., 3 díly cca 50 min
Třídílná minisérie nám přibližuje Yellowstonský národní park - místo, které je jedním z nejkrásnějších přírodně zachovalých koutů naší planety. Byl vyhlášen 1. března 1872, je prvním a nejstarším národním parkem na světě a je známý především pro svou divočinu a řadu geotermálních úkazů. Na území parku se nachází řada ekosystémů a dominantním z nich je subalpinský les.

Dokument nám přibližuje tři roční období v životě Yellowstonského národního parku - zimu, léto a podzim. Je tomu tak, protože zima trvá šest měsíců a rychle se pak změní na léto. Na jaro díky zeměpisné poloze Yellowstonského národního parku nezbývá místo.

Díl 1: Zima - můžeme sledovat těžký boj zvířat o přežití, neboť zima trvá šest měsíců a je plná vánic a hlubokého sněhu, kterého v rekordním roce napdlo až 6 metrů. Můžeme sledovat útoky vlků na jeleny a bizony...

Díl 2: Léto - můžeme sledovat období hojnosti, vše se zazelená, zvěř přivádí na svět mláďata... Sledujeme příběh medvědice a jejích mláďat, jak je učí sbírat potravu. Také souboj bizoních samců o právo být vůdčím samcem ve stádu a tím také otcem přítí rok na svět přivedených mláďat.

Díl 3: Podzim - jsme svědky krátkého období, kdy se vše v Yellowstonském parku horečně připravuje na příchod zimy. Medvědi se krmí, jak jen je to možné, vším, co se jim dostane na dosah. Listy stromů se barví tisíci barvami a přichází zima, koloběh života Yellowstonského národního parku se uzavírá, aby se následujícího roku vše znovu opakovalo v donekonečna opakovaném cyklu přírody, divočiny, která dosud zůstává člověkem téměř nedotčena.  Autor: jmenuji.se.libor

hudba:
Edmund Butt
 
 
střih:
Mike Kasic ((3 epizody)), Stuart Davies, Jo Payne
 
 
zvuk:
Ben Peace ((3 epizody)), Mike Kasic ((3 epizody)), Jonny Crew ((2 epizody)), Tim Owens ((2 epizody))
 
 
mluví:
Peter Firth (komentář)
 
 
výkonný producent:
Michael Gunton
 
 
producent:
Nathan Budd, Andrew Murray, Kathryn Kasic
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.