Velké putování Bolka a Lolka (1977)

Velké putování Bolka a Lolka (Wielka podróż Bolka i Lolka)
73 %
 
 

Wielka podróż Bolka i Lolka

Další název: Bolek a Lolek: Velké putování; Veľké putovanie Bolka a Lolka (SK)

    Žánr: animovaný / rodinný
    Země: Polsko
    Délka: 105 min.
Námětem celovečerního pohádkového filmu o velké cestě Bolka a Lolka se stala kniha J.Verna "Cesta kolem světa za 80 dní".
Podle závěti velkého cestovatele Willyho Fogga, má být jeho veškerý majetek svěřen do rukou těch odvážných hrdinů, kterým se podaří objet svět za 80 dní.
Bolek a Lolek přijímají tuto výzvu. Foggův sluha Jeremiáš ale dělá vše, aby zničil jejich plán a pokouší se všemi způsoby pozdržet odjezd chlapců. Staneme se svědky jejich dobrodružství na lodi, na exotických ostrovech, potkáme japonské příšery i legendárního Ali-Babu.
Spolu s našimi statečnými hrdiny se vydáme do Indie a na Divoký Západ. Ale celé putování má šťastný konec. Z odměny si chlapci pořídí ostrov a přemění ho na hřiště pro děti celého světa.

režie:
Stanisław Dülz, Władysław Nehrebecki
 
 
námět:
Jules Verne
 
 
scénář:
Leszek Mech, Władysław Nehrebecki
 
 
kamera:
Mieczysław Poznański
 
 
hudba:
Waldemar Kazanecki
 
 
výprava-architekt:
Zbigniew Stanisławski
 
 
střih:
Alojzy Mol
 
 
titulky-česká verze:
Vít Olmer (režie českého znění (FSB 1978)), Erich Sojka (české dialogy)
 
 
dabing:
Jana Altmannová (Bolek), Inka Šecová (Lolek), Ladislav Krečmer (Jeremiáš), Zdeněk Ornest (lord Phileas Fogg), Luděk Kopřiva (Alibaba), Vladimír Krška (vyvolávač), Jaroslav Moučka (šerif), Jiří Lír (pilot), Jan Schánilec (Jimmy Pif-Paf), Oldřich Vlach (průvodčí), Jan Pohan (kněz), Ivo Gübel (advokát), Ladislav Županič (televizní hlasatel), Ljuba Krbová (tanečnice), Adolf Filip (náčelník), Otto Lackovič (věřící), Josef Patočka (Orlí pero), Jiří Prager (kamelot), František Hanus (kapitán parníku Albatros), Jiří Novotný (znalec tamtamů), Oldřich Velen (majitel půjčovny slonů), Mirko Musil (kněz), Bedřich Šetena (nosič), Zdeněk Blažek
 
 
mluví:
Ewa Zlotowska (Bolek), Danuta Mancewicz (Lolek), Jan Kociniak (Jeremiasz Pitsbury), Wieslaw Michnikowski (lord Phileas Fogg), Zdzisław Leśniak (reportér), Lech Ordon, Andrzej Zaorski, Jerzy Tkaczyk, Kazimierz Brusikiewicz, Tomasz Zaliwski (Jimmy Pif-Paf)
 
 
animace:
Zbigniew Stanisławski ((pozadí))
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.