Tajemství čínského velblouda (1987) [TV hra]

Tajemství čínského velblouda
46.7 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 63 min.
„Televizní hra z prostředí restaurátorské dílny.“
POZOR, SPOILER

Pracovník muzea doktor Kučera přichází pozdě na školení CO. Ani zde se však nezdrží, protože hledá kolegu doktora Čížka. Tomu pak ukáže svůj nález. Sošku velblouda z období Tchang. Což je podle Čížka senzace.

V pracovně archeologů, kterým Kučera „velí“, jsou čtyři dívky - Jana, Petra a Karolína. Každá má svůj obor. Je zde však ještě Marie, která je na porcelán, a tu Kučera prosí, aby mu jeho nález slepila. Do téhle situace sem přichází nová pracovnice Lenka Říhová. Je to velmi sympatická slečna a o práci zájem má. Ovšem krouží i kolem vrátného Prokopa, který má o historii také zájem.

Nu, a pak přijde zlom v podobě anonymu, že Marie použila na slepení velblouda špatné lepidlo. Ona přiznává, že použila epoxidovou směs z obavy, aby to vůbec drželo pohromadě, což se nelíbí paní ředitelce. Je kolem toho problém, ale najednou přichází větší. Totiž zmizení oné sošky. Nikdo netuší, kde je. Podezřelí jsou všichni, plus další lidé. Dámy začínají debatu, ve které se jako první podezřelý projeví vrátný Prokop, pak fotograf Nachtigal a nakonec i sám Kučera. I ten rozjíždí pátrání.

Lenka přináší Marii peníze za práci, kterou dělali spolu, ale ona je odmítá. Kučera přichází za Marií také, ale v rámci svého pátrání. Ta prosí, aby se za Lenku přimluvil stran zaměstnání.

Chystá se velká výstava a již se má otevírat. Ředitelka muzea již nemůže krádež skrývat a míní volat policii. Jenže to nebude třeba, protože velbloud…  Autor: Pitryx

režie:
Pavel Brabec
 
 
hraje:
Barbora Hrzánová (Lenka Říhová), Jiří Hálek (Dr. Kučera), Jana Štěpánková (ředitelka muzea), Eliška Balzerová (Marie Čápová), Josef Somr (dr. Čížek), Milena Dvorská (dr. Smutná), Dana Syslová (Jana), Jana Paulová (Petra), Dana Batulková (Karolína), Jan Hartl (Prokop), Marek Vašut (René Nachtigal), Jan Čenský (Tomáš Sedlák)
 
 
scénář:
Pavel Soukup
 
 
kamera:
Petr Polák
 
 
hudba:
Jiří Svoboda
 
 
kostýmy:
Dagmar Březinová
 
 
střih:
Marie Pačajová
 
 
zvuk:
Hugo Markes
 
 
pomocná režie:
Jana Švábová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.