Superman II: Verze Richarda Donnera (2006) [Video]

Obrázek není k dispozici.
90 %
 
 
    Žánr: akční / dobrodružný / romantický / sci-fi
    Země: Velká Británie / Spojené státy americké
    Délka: 115 min.
Pokračování příběhu o muži z oceli, který se musí tentokrát vypořádat s daleko silnějšími soupeři, než byl sám Lex Luthor, to jest SUPERMAN 2. Lois Laneová (Margot Kidder) pomalu začne tušit, že Clark Kent (Christopher Reeve) je Superman a snaží se ho za každou cenu odhalit. Mezitím se trojice zločinců z Kryptonu generál Zod (Terence Stamp), Ursa (Sarah Douglas a Non (Jack O´Halloran), dostane z trojrozměrného vězení a přes Měsíc, kde zabijí výpravu kosmonautů, se vydají na Zemi, aby mohli vládnout. K tomu všemu se z vězení dostane Lex Luthor (Gene Hackman), který se vydá na severní pól, aby odhalil Supermanovo tajemství, což se mu opravdu podaří.

Následně pošle Perry White (Jackie Cooper) Lois a Clarka k Niagarským vodopádům, aby vyšetřili zdejší záhadné okrádání novomanželů a kde se Lois konečně podaří Clarkovo tajemství odhalit. Vzhledem k lásce, kterou Clark k Lois cítí, se jí rozhodne říct celou pravdu a dokonce se nenávratně vzdá i svých schopností, aby vedle ní mohl žít jako normální smrtelník. Jenže mezitím se kryptonská trojka zločinců dostane na Zemi, začne ji terorizovat a jediný, kdo je může zastavit, je Superman...

Tato verze, kterou vydal v roce 2006 Richard Donner, nám ukazuje původně zamýšlenou variantu pokračování Superman 2 (1980). Richard Donner zde použil již natočené záběry (cca 75% filmu), které nakonec v původní verzi nebyly použity, kvůli jeho neshodám s producenty. Donner přenechal filmování náhradníkovi Richardu Lesterovi, který spoustu scén natočil po svém a podle odborníků a fanoušků Supermana, to byla špatná volba a to z několika důvodů. Kvůli neshodám a následnému úprku Richarda Donnera od natáčení, odmítnul další spolupráci na filmu i Herec s velkým H, Marlon Brando. Místo toho, promlouvá Superman ve filmu se svou matkou, což je rozdíl opravdu fatální, protože Marlon Brando byl prostě Marlon Brando a podle mnohých, dostal film s jeho účastí úplně jiný nádech.

Další rozdíl vůči původní verzi je ten, že zde nemáme scénu s Eiffelovou věží, místo toho nám vyskočí Lois Lane z okna Daily Planet s úmyslem, že odhalí Supermana. Taktéž jiná scéna se odehraje na hotelu u Niagarských vodopádů při odhalení Clarkovi pravé identity nebo na konci, kdy zde nemáme házení igelitových pastiček s logem Supermana. Jiných scén a detailů, je zde opravdu spousta,ale toho si všimne opravdu jen pozorný divák, který zná takřka nazpaměť obě verze, tak jako já :)

Podle slov Richarda Donnera, byla jedním z důvodů, proč tuto verzi ukázal světu, nostalgie a dále, aby uctil památku Christophera Reeva, o kterém se také zmiňuje hned na začátku filmu.  Autor: Karius

režie:
Richard Donner, Richard Lester
 
 
hraje:
Gene Hackman (Lex Luthor), Christopher Reeve ( Clark Kent / Kal-El / Superman ), Marlon Brando (Jor-El ), Jackie Cooper (Perry White), Margot Kidder (Lois Lane)
 
 
scénář:
Jerry Siegel, Joe Shuster, Mario Puzo, David Newman, Leslie Newman, Tom Mankiewicz
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.