Spectral (2016)

Spectral
70.7 %
 
 
    Žánr: akční / mysteriózní / sci-fi / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 107 min.
POZOR SPOILER

V Moldávii zničené válkou se ruinami proplétá Davis, člen zvláštní vojenské jednotky. Je vybaven brýlemi se zvláštním viděním. Těmi něco spatří a vzápětí padá mrtev k zemi.

Na místo je povolán vynálezce těchto býlí, mladý vědec Mark Clyne. Je odveden do přísně tajných prostor a jsou mu promítnuty poslední záběry z Davisových brýlí. Mark zatím neví, co za věc vojáka sundalo. Sestrojí větší kameru a vydává se s vojáky na místo incidentu. Zde naleznou pod keramickou vanou jednoho přeživšího, ale sami padají jako mouchy. Neznámá entita není vidět, ale zabíjí se stoprocentní účinností. Všichni prchají, ale najedou na minu. Následně se ukryjí v budově, kde najdou dvě malé děti. Kolem budovy je nasypáno něco černého. Jsou to železné piliny, které entity brzdí. Armáda si tedy z těchto vyrobí primitivní granáty. Mark vytvoří světlo, ve kterém jsou vidět, a znovu se pokusí o útěk před nimi. Nakonec se ocitají v bunkru. Mark usuzuje, že entity byly vytvořeny člověkem a zdroj bude v elektrárně. Vyzbrojení muži se tam vydávají, aby se pokusili zdroj zničit. Jenže když sem přiletí, začnou entity útočit ve velkém. Mark se dostává dovnitř s Fran Madisonovou a zde objeví něco, co opravdu nečekali…  Autor: Pitryx

režie:
Nic Mathieu
 
 
hraje:
James Badge Dale (Clyne), Emily Mortimer (Fran Madisonová), Max Martini (kapitán Sessions), Cory Hardrict (Alessio ), Bruce Greenwood (generál Orland), Clayne Crawford (seržant Toll), Ryan Robbins (seržant Comstock), Ursula Parker (Sari ), Louis Ozawa Changchien (herec), Gonzalo Menendez (kapitán Marco Cabrera ), James D. Dever (seržant Robin ), Sergej Onopko (Rookie Trooper ), Peter Schueller, Jimmy Akingbola (serzžant Steve McFadden ), Dylan Smith (Talbot )
 
 
scénář:
Jamie Moss, John Gatins, Ian Fried, George Nolfi
 
 
kamera:
Bojan Bazelli
 
 
vizuální efekty:
Guy Botham, Shaun Friedberg 'Pyrokinesis', Shamus Baker
 
 
asistent režie:
László Kádár
 
 
výprava:
Jeremy Hanna
 
 
výkonný producent:
Guy Riedel
 
 
producent:
Jon Jashni, Thomas Tull
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.