Sbohem jazyku (2013)

Sbohem jazyku (Adieu au langage)
60 %
 
 

Adieu au langage

Další název: Goodbye to Language; Zbohom jazyku

    Žánr: drama
    Země: Francie
    Premiéra v ČR: 5.3.2015        
    Délka: 70 min.
„Godard a jeho vnímání vztahu muže a ženy.“
Pilíř francouzské nové vlny Jean-Luc Godard byl pravděpodobně nejvlivnějším filmařem poválečného období. Jeho průkopnická léta začala v roce 1959 jeho celovečerním hraným debutem Na konci s dechem (Bout de Souffle). Godard tehdy způsobil doslova revoluci v tehdejších filmových postupech, uvolnil filmové médium z pout a „přepsáním“ dlouho uznávaného filmového jazyka zavedl nová pravidla filmového vyprávění, práce se zvukem a s kamerou. I ve svých pozdějších filmech intenzivně a s šokem narušoval kontinuitu filmového děje a nabourával do té doby zaužívaný systém filmové výroby, distribuce a exhibice, který podléhal konvencím Hollywoodské továrny na sny. Vytvořil úplně nový vzorec filmové tvorby.

Jean-Luc Godard se o svém nejnovějším filmu s lingvistickým názvem Sbohem jazyku vyjádřil: „Je to o muži a jeho ženě, kteří si již navzájem nerozumějí, protože nehovoří stejným jazykem.“ Film je natočený i v 3D technologii.
FFF 2014

režie:
Jean-Luc Godard
 
 
hraje:
Héloise Godet (Josette), Zoé Bruneau (Ivitch), Kamel Abdeli (Gédéon), Richard Chevallier (Marcus), Jessica Erickson (Mary Shelley), Christian Gregori (Davidson), Marie Ruchat, Jeremy Zampatti, Alain Brat, Isabelle Carbonneau, Daniel Ludwig, Gino Siconolfi, Stéphane Colin, Jean-Philippe Mayerat, Bruno Allaigre, Alexandre Païta, Florence Colombani
 
 
scénář:
Jean-Luc Godard
 
 
kamera:
Fabrice Aragno
 
 
střih:
Jean-Luc Godard
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.