S láskou a něhou (1978)

S láskou a něhou (S ljubov i nežnost)
70 %
 
 

S ljubov i nežnost

Další název: С любов и нежност; With Love and Tenderness

    Žánr: drama / psychologický
    Země: Bulharsko
    Premiéra v ČR: 3/1980        
    Délka: 86 min.
„Symbolický obraz vzájemného vztahu umělce a současného světa.“
Do malé černomořské vesnice, ve které žijí vedle Bulharů i Řekové, přijíždí za sochařem Christem jeho přítel Božidar se svou dcerou. Christo zde bydlí již řadu let, zařídil si v opuštěné vodárenské věži ateliér, ve kterém žije spolu se svou ženou, Němkou Lotou. Hosté přijeli pro jeho ohromnou plastiku, kterou sochař vytvořil, chtějí ji odvézt do Sofie a tam ji umístit před výstavní palác. Zpráva se roznese po vesnici a její svérázní obyvatelé, se začínají o věc zajímat, většina si myslí, že sochař své dílo neprodá, neboť na něm pracoval mnoho let. Sochař pozve své návštěvníky na výletní loď, na které je restaurace s orchestrem. Začíná složité dohadování o ceně díla a vlastně i o smyslu umělcova života v malé vesnici ve společenství rázovitých a milých lidí. Lidí, kteří mají svého sochaře rádi a mezi nimiž je mu dobře. Jak to dopadne? Prodá sochař svoje dílo? To se dozvíte při zhlédnutí filmu.  Autor: jmenuji.se.libor

režie:
Rangel Valčanov
 
 
hraje:
Alexandr Ďakov (Christo), Cvetana Eneva (Lote), Gergana Gerasimova (Patricija), Evgenija Barakova (Alexandra), Josif Srčadžiev (architekt Stefanov), Teodor Jurukov (umělec Božidar), Nikolaj Džambazov (Koko), Mirjana Mitrovič ((Džinsovoto momiče)), Dimitr Conev ((Bore špingata)), Naďa Todorova (Kaljopa), Ivan Gajdardžiev (Baj Atanas), Lačezar Stojanov (číšník-pirát), Petr Petrov (Baj Petko), Vasil Radoev (kytarista), Stefan Dimitrov (kytarista), Nikolaj Liljanov (Čiko), Christo Sutrov (umělec), Grigor Grigorov (Baj Ivan), Panajot Janev, Emil Markov (Kosta), Rumjana Prvanova (Marieta), Bogdan Spasov, Sija Glavanakova, Georgi Christov, Janko Zdravkov (člen milice)
 
 
scénář:
Valeri Petrov
 
 
kamera:
Dimko Minov
 
 
hudba:
Kiril Dončev
 
 
kostýmy:
Elena Demjakova
 
 
střih:
Erma Popova
 
 
zvuk:
Ljubomir Petrov, Ivan Vencislavov
 
 
titulky-česká verze:
Ladislav Pospíšil (české titulky)
 
 
dabing:
Ladislav Frej (Christo), Alena Kreuzmannová (Lote), Rudolf Jelínek (Stefanov), Jan Schánilec (Božidar), Eliška Sirová (Patricie), Alena Procházková (Alexandra)
 
 
masky:
Taňu Kukov
 
 
asistent režie:
Krikor Chugasjan, Malina Petrova
 
 
výprava:
Marija Ivanova
 
 
překlad:
Pavel Kříž
 
 
vedoucí výroby:
Zdravko Vatev
 
 
režie českého znění:
Blanka Nováková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.