Pachuť smrti (1988) [TV minisérie]

Pachuť smrti (A Taste for Death)
77.3 %
 
 

A Taste for Death

    Žánr: krimi / drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 50 min., 50x6 dílů
Policejní komisař Adam Dalgliesh je pověřen, aby velel novému policejnímu útvaru, který se zabývá delikátními případy z prostředí vyšší společnosti. Hned první případ je těžký. V kostele svatého Matouše v Londýně jsou objevena dvě zohavená mrtvá těla - bývalého ministra vlády a bezdomovce. Dalgliesh a jeho tým pátrají po tom, zda smrt bezdomovce a bývalého ministra má nějakou souvislost, kdo byl vrahem a jaký měl motiv. Vyšetřování záhadné dvojité vraždy komplikuje fakt, že Adam Dalgliesh si byl velmi blízký s jednou z obětí.

Tento šestidílný detektivní seriál je televizní adaptací románu P. D. Jamesové. Autorka o sobě prohlásila, že píše v první řadě romány, a pak teprve detektivky. Ve své tvorbě mistrně kombinuje obojí a přímo navazuje na styl Agáty Christie. Ke kvalitě této napínavé podívané přispívá herecké obsazení v čele s Royem Marsdenem v roli komisaře Dalglieshe.

ZDROJ: ČT

režie:
John Davies
 
 
hraje:
Roy Marsden (Adam Dalgliesh), Wendy Hiller (Ursula Berowne), Fiona Fullerton (Barbara Berowne), Penny Downie (Inspector Kate Miskin), Avril Elgar (Emily Wharton), Oliver Ford Davies (Otec Francis Barnes), Simon Ward (Stephen Lampart), Tat Whalley (Darren Wilkes), Rob Spendlove (Ivor Garrod), Gabrielle Lloyd (Evelyn Matlock "Mattie"), Kate Buffery (Sarah Berowne), Matthew Marsh (Dominic Swayne), Derek Newark (Gordon Halliwell), Rebecca Saire (Theresa Nolan), Constance Chapman (Gran), Robin Marchal (Insp. Nick Robins), Bosco Hogan (Sir Paul Berowne), Morag Hood (Carole Washburn), Geoffrey Chater (Frank Musgrave), Terence Edmond (Alan Scully), Carmel McSharry (Iris Minns), Godfrey Jackman (General Dyson), Patsy Byrne (Millicent Gentle), Pauline Delaney (Mrs. Nolan), John Ringham (Miles Kynaston (patolog)), David McAlister (Nichols), Kevin Stoney (Mr. Nolan), Jean Marlow (Beryl McBride), John Delaney (Harry Mack)
 
 
scénář:
P. D. James, Alick Rowe
 
 
kamera:
Allan Forsyth, Steve Kilroe
 
 
hudba:
Richard Harvey
 
 
kostýmy:
Reg Samuel
 
 
střih:
Kevin Waters
 
 
zvuk:
Colin Lovewell, Peter Watts
 
 
masky:
Christine Penwarden
 
 
producent:
John Rosenberg
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.