Nejbáječnější Karkulín na světě (1974)

Nejbáječnější Karkulín na světě (Världens bästa Karlsson)
55.7 %
 
 

Världens bästa Karlsson

Další název: Karlsson on the Roof

    Žánr: dětský / rodinný / komedie
    Země: Švédsko
    Délka: 99 min.
Příběh vypráví o sedmiletém chlapci jménem Svante Svantesson, kterému říkají Lillebror. Malý Lillebror žije s rodiči a sestrou na jednom Stockholmském předměstí a cítí se opuštěně. Jeho starší sestra už má větší kamarády, takže si moc nerozumějí. Jednoho dne ale Lillebror pozná nového kamaráda. Jmenuje se Karkulín a bydlí na střeše jednoho z blízkých domů, aniž by o tom někdo dospělý tušil. Celkově je Karkulín velice zvláštní. Umí dokonce létat a brzy se s Lillebrorem spřátelí. Oba spolu zažijí nejedno zajímavé dobrodružství.  Autor: miklus

režie:
Olle Hellbom
 
 
hraje:
Lars Söderdahl (Svante 'Lillebror' Svantesson), Mats Wikström (Karlsson), Catrin Westerlund (Lillebrorova matka), Stig Ossian Ericson (Lillebrorův otec), Staffan Hallerstam (Bosse Svantesson), Britt Marie Näsholm (Bettan Svantessonová), Nils Lagergren (Krister), Maria Selander (Gunilla), Pär Kjellin (Pelle), Janne Carlsson (Fille), Gösta Wälivaara (Rulle), Catti Edfeldt (žena s květinami), Maud Hansson (paní Johansonová)
 
 
námět:
Astrid Lindgren
 
 
kamera:
Lasse Björne
 
 
hudba:
Georg Riedel
 
 
kostýmy:
Inger Pehrsson
 
 
střih:
Jan Persson
 
 
zvuk:
Eddie Axberg, Berndt Frithiof
 
 
dabing:
Jan Kalous (Lillebror), Miroslav Vladyka (Karkulín), Vladimír Brabec (Lillebrorův otec), Alena Procházková (Lillebrorova matka), Marek Pavlovský (Bosse Svantesson), Jana Mařasová (Bettan Svantesson), Vít Ondračka (Krister), Jana Páleníčková (Gunilla), Martin Sobotka (Pelle), Bohuslav Kalva (Pille), Jiří Zavřel (role neuvedena), Jindřich Hinke (role neuvedena), Bohdan Tůma (role neuvedena)
 
 
producent:
Olle Nordemar
 
 
vedoucí natáčení:
Elisabeth Fahlén
 
 
překlad:
Ivana Hrdličková
 
 
režie českého znění:
Ivan Procházka (Česká televize 1992)
 
 
české dialogy:
Boris Adamec
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.