Nalevo od výtahu (1988)

Nalevo od výtahu (À gauche en sortant de l'ascenseur)
77.8 %
 
 

À gauche en sortant de l'ascenseur

Další název: Naľavo od výťahu (SK)

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Premiéra v ČR: 1.6.1991        
    Délka: 83 min.
„Nesmělý a roztoužený v nečekaných nesmázích.“
Yann je spořádaný muž ve středních letech a úspěšný pařížský malíř, který se bláznivě zamiloval. Jeho vyvolenou je Florance, půvabná žena, po které marně touží už celé měsíce. Nikdy totiž nenašel odvahu svěřit se jí se svými city a brání mu v tom i fakt, že je jeho láska ženou jiného muže. Yann tak svou Florance tajně zbožňuje s vědomím, že u ní nemá žádnou šanci. Tehdy se rozhodne vložit do věci jeho kamarád. Prozradí jí, co k ní umělec cítí, a pozve ji na jednu z Yannových vernisáží. Sebevědomá Florance uvádí Yanna do rozpaků, jeho obrazy je nadšená, dokonce by ráda soukromě navštívila jeho ateliér. Yann se úzkostlivě připravuje na příchod Florance, situace se však zkomplikuje v okamžiku, kdy na jeho dveře zaklepe sousedka ve spodním prádle. Běžela za přítelem s jeho zapomenutou aktovkou, když jí průvan zabouchl dveře. A aby toho nebylo málo, vrací se domů pro aktovku její paranoidní přítel Boris.

Zdroj: Nova

režie:
Edouard Molinaro
 
 
hraje:
Pierre Richard (Yan), Richard Bohringer (Boris), Emmanuelle Béart (Eva), Fanny Cottençon (Florence), Pierre Vernier (André), Jean-Michel Dupuis (Jean-Yves), Martine Maximin (Marilda), Michel Creton (druhý policista), Eric Blanc (policejní důstojník), Albert Simono (řidič auta), Mireille Audibert (žena v galerii)
 
 
scénář:
Gérard Lauzier
 
 
kamera:
Robert Fraisse
 
 
hudba:
Murray Head
 
 
výprava-architekt:
Jacques Bufnoir
 
 
kostýmy:
Catherine Gorne
 
 
střih:
Nicole Gauduchon
 
 
zvuk:
Daniel Brisseau
 
 
vedoucí produkce:
Pierre Grunstein, Michel Choquet
 
 
produkce:
Claude Berri
 
 
dabing:
Petr Oliva (Yan), Ladislav Mrkvička (Boris), Monika Kvasničková (Eva), Jaroslava Brousková (Florence), Lubomír Zajíc (zvuk), Pavel Soukup (Mladý policista), Ivan Vyskočil (Jean-Yves), Radoslav Brzobohatý (André), Oldřich Vlach (policista), Zuzana Geislerová (Marilda), Marcela Peňázová (Natacha), Zdeněk Ornest (řidič zablokovaného vozu), Jaromír Meduna (obdivovatel na vernisáži), Bedřich Šetena (role neuvedena), Zdeněk Blažek (role neuvedena)
 
 
režie českého znění:
Elmar Kloss (české dialogy a režie české verze)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.