Mizerové II (2002)

Mizerové II (Bad Boys II)
78.8 %
 
 

Bad Boys II

Další název: Mizerové 2

    Žánr: akční / komedie / krimi
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 2.10.2003        
    Délka: 146 min.
„Dva poldové bojují proti drogové mafii v akční jízdě, která je stejně utržená ze řetězu jako oni.“
Detektivové Marcus Burnett a Mike Lowrey zmaří zásahem proti kukluxklanu pečlivě připravovanou akci, která měla zachytit velkou zásilku extáze do Miami. Navíc Mike při zběsilé přestřelce zranil také Marcuse. Ten zuří a uvažuje, že se nechá přeložit, což ovšem před parťákem tají. Také Mike má tajemství. Snaží se před Marcusem utajit, že se před časem sblížil s jeho sestrou Syd, agentkou protidrogové agentury DEA, která se snaží proniknout do blízkosti drogového obchodníka, Kubánce Johnnyho Tapii, a jeho ruského společníka Alexeje. Mike a Marcus jí pomohou z nesnází, když ji napadnou členové haitské mafie a pokusí se ukrást Alexejovy peníze. Díky oběma poldům tak může po zběsilé honičce předat peníze Johnnyho lidem. Zatímco Mike a Marcus zlikvidují haitský gang a v jeho domě najdou další stopu, která by jim mohla pomoci dostat se k Taipovým drogám, gangster brutálně donutí Alexeje přenechat mu své podniky. Dvojici detektivů se podaří umístit do Taipova domu odposlech, jsou však odhaleni a musí uprchnout. Zjistí přitom, že Syd pronikla k Taipovi, který jí nabízí, aby pro něj pracovala. Navrhnou jí, aby šla proti Taipovi s nimi, protože jejich metody jsou prý rychlejší a účinnější než oficiální postupy. Další sledovací akce skončí přestřelkou, honičkou a fiaskem. Nakonec se jim sice podaří odhalit úkryt drog i způsob, kterým je Taipa rozesílá zákazníkům, ale v rozsáhlé policejní akci zadrží jen drogy. Taipa uletí na Kubu a má s sebou rukojmí Syd. Vláda ji odepíše, ale Marcus ani Mike se s tím nehodlají smířit.

Zdroj: Nova

režie:
Michael Bay
 
 
hraje:
Will Smith (Mike Lowrey), Martin Lawrence (Marcus Burnett), Jordi Mollà (Johnny Tapia), Gabrielle Union (Syd Burnettová), Peter Stormare (Alexej), Theresa Randle (Theresa Burnettová), Joe Pantoliano (kapitán Howard), Michael Shannon (Floyd Poteet), Jon Seda (Roberto), Yul Vazquez (Reyes), Jason Manuel Olazábal (Vargas), Otto Sanchez (Carlos), Kiko Ellsworth (Blonďák), Bianca Bethune (Megan), Gloria Irizarry (paní Tapiová), Antoni Corone (Tony Dodd), Oleg Taktarov (Josef), Treva Etienne (práskač), Gary Nickens (Fanuti), Cash Casia (kráska), Jasmine Waltz, Henry Rollins, Michael Bay, Megan Fox, Dan Marino (sám sebe), Raymond Tong (člen Haitského gangu), Gregory Bastien
 
 
námět:
George Gallo, Ron Shelton, Marianne Wibberley, Cormac Wibberley
 
 
scénář:
Ron Shelton, Jerry Stahl
 
 
kamera:
Amir M. Mokri, Pete Romano (podvodní záběry)
 
 
hudba:
Trevor Rabin, Dr. Dre (dodatečná), John Salley (Fletcher), Lenny Kravitz ("Show Me Your Soul"), Kathy Nelson (supervize), Bob Badami (supervize)
 
 
kostýmy:
Deborah Lynn Scott, Carol Ramsey
 
 
střih:
Mark Goldblatt, Thomas A. Muldoon, Roger Barton
 
 
zvuk:
Greg P. Russell, Peter Devlin, Kevin O'Connell, George Watters II (supervize)
 
 
produkce:
Jerry Bruckheimer
 
 
titulky-česká verze:
Kateřina Hámová
 
 
zpěv:
Beyoncé Knowles (skladatelka a zpěv "Keep Giving Your Love to Me"), Lenny Kravitz ("Show Me Your Soul")
 
 
text písně:
Nicolas Nocchi ("Atrevido")
 
 
zvláštní efekty:
John Frazier (supervize), David Amborn, Jack Davis, Ken Ebert, Dan Cangemi, Tommy Frazier
 
 
II. kamera:
Mitchell C. Amundsen
 
 
II. režie:
Spiro Razatos, Robert Consing
 
 
koordinátor kaskadérů:
Spiro Razatos, Steve Picerni, Andy Gill
 
 
vizuální efekty:
Robert Legato (supervize), Carey Grant Villegas (supervize), Sony Pictures Imageworks (Zvláštní vizuální efekty a animace), Digital Backlot (dodatečné), Yannix Technologies (dodatečné), New Deal Studios (Dodatečné), Millisecond Cinematography (Dodatečné), Asylum (Dodatečné), Pacific Titles (dodatečné)
 
 
masky:
Jake Garber, KNB EFX Group (Zvláštní maskérské a prostetické efekty)
 
 
výprava:
Dominic Watkins
 
 
výkonný producent:
Mike Stenson, Chad Oman, Barry Waldman
 
 
kaskadér:
Shanna Lynn, Henry Kingi, Denney Pierce, Barbara Anne Klein, Cord Newman
 
 
překlad:
Lucie Matoušková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.