Ron Shelton

Známý jako:
Ronald Shelton
Národnost:
Věk:
75
Narození:
15.9. 1945, Whittier, Kalifornie

Životopis (biografie):

Ron Shelton (režie a scénář) si své jméno v Hollywoodu vytvořil především jako režisér filmů se sportovní tematikou. Mezi jeho nejznámnější snímky patří film Bílí muži neumějí skákat (1992), kde do role jednoho z ambiciózních basketbalistů obsadil tehdy ještě málo známého Woodyho Harrelsona. Ten se nyní - už jako hvězda - objevuje v Sheltonově dalším filmu Boxeři po boku neméně slavného Španěla Antonia Banderase.
Filmografie (režisér):
1988 Bulí Durham
1989 Blaze (Záře)
1992 Bílý muži neumějí skákat
1994 Cobb
1996 Zelený svět
1999 Boxeři

distirbuční list BOXEŘI  .....zobrazit více 


Novinka
Hodnotil/a jsem
Chci vidět
Komentoval/a jsem
Mám ve filmotéce
Kliknutím na plus můžete film ohodnotit, okomentovat, přidat do filmotéky nebo do chci vidět
 
Na první pohled, vidíte zda jste film hodnotili, komentovali, máte ve filmotéce nebo jej chcete vidět.
 
 
Filmografie: (řadit dle: roku | hodnocení)
Režie:
2017 
Vaše hodnocení:
minih155867minih155867 Villa CapriVilla Capri [72] n
2002 
Vaše hodnocení:
minih34285minih34285 Detektivové z HollywooduDetektivové z Hollywoodu [57] n
 
Vaše hodnocení:
minih35830minih35830 Temný stín nad L.A.Temný stín nad L.A. [57] n
1999 
Vaše hodnocení:
minih28561minih28561 BoxeřiBoxeři [54] n
1996 
Vaše hodnocení:
minih23762minih23762 Zelený světZelený svět [51] n
1994 
Vaše hodnocení:
minih5221minih5221 CobbCobb [49] n
1992 
Vaše hodnocení:
minih4053minih4053 Bílí muži neumějí skákatBílí muži neumějí skákat [47] n
1989 
Vaše hodnocení:
minih4214minih4214 BlazeBlaze [44] n
1988 
Vaše hodnocení:
minih4782minih4782 Durhamští BýciDurhamští Býci [43] n
Autor námětu:
2002 
Vaše hodnocení:
minih29584minih29584 Mizerové IIMizerové II [57] n
Scenárista:
2019 
Vaše hodnocení:
minih166817minih166817 L.A.'s FinestL.A.'s Finest [TV seriál] n
2017 
Vaše hodnocení:
minih155867minih155867 Villa CapriVilla Capri [72] n
2002 
Vaše hodnocení:
minih34285minih34285 Detektivové z HollywooduDetektivové z Hollywoodu [57] n
 
Vaše hodnocení:
minih29584minih29584 Mizerové IIMizerové II [57] n
1999 
Vaše hodnocení:
minih28561minih28561 BoxeřiBoxeři [54] n
1996 
Vaše hodnocení:
minih22358minih22358 Velký švindlVelký švindl [51] n
 
Vaše hodnocení:
minih23762minih23762 Zelený světZelený svět [51] n
1994 
Vaše hodnocení:
minih5221minih5221 CobbCobb [49] n
 
Vaše hodnocení:
minih11106minih11106 LanařiLanaři [49] n
1992 
Vaše hodnocení:
minih4053minih4053 Bílí muži neumějí skákatBílí muži neumějí skákat [47] n
1988 
Vaše hodnocení:
minih4782minih4782 Durhamští BýciDurhamští Býci [43] n
1986 
Vaše hodnocení:
minih118205minih118205 Ty nejlepší časyTy nejlepší časy [41] n
1983 
Vaše hodnocení:
minih16021minih16021 Pod palbouPod palbou [38] n
Produkční:
1996 
Vaše hodnocení:
minih23762minih23762 Zelený světZelený svět [51] n
II. režie:
1983 
Vaše hodnocení:
minih16021minih16021 Pod palbouPod palbou [38] n
Asistent režie:
1986 
Vaše hodnocení:
minih118205minih118205 Ty nejlepší časyTy nejlepší časy [41] n
Producent:
2002 
Vaše hodnocení:
minih34285minih34285 Detektivové z HollywooduDetektivové z Hollywoodu [57] n
Vedoucí výroby:
1994 
Vaše hodnocení:
minih11106minih11106 LanařiLanaři [49] n
 
 
 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 168013
Osobností: 664571
Fotografií: 658179
Plakátů: 316289
Obsahů a biografií: 154794
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Poločas štěstí (1984)

Poločas štěstí
Hodně nostalgický film o   proměnách pražského   Žižkova a jeho obyvatel.   Svým pojetím byl asi předem   odsouzen k tomu, že v kinech   příliš více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

ARQ (2016)

ARQ
Časové smyčky mám rád,   ale tenhle snímek od poloviny   postrádá logiku. Buďto se   tedy restartují zabití, nebo   lidi v bezprostřední   více >

Autor: Rastaman33 | Hodnocení: 3 / 10

Johnny English se vrací (2011)

Keď nepoznáš svojho premiéra

Johnny English se vrací
Lepšie ako jednotka. Dobré   bolo ten východný výcvik a   hlavne topka bola tá   naháňačka, ako ten   východný bojovník skákal   po lešeniach a více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

100 sladkých holek (2000)

Kaltečo

100 sladkých holek
Možno nápad bol dobrý, ale   prevedenie dosť desivé. V   podstate vďaka tým rádoby   filozofickým kecom typu muži   a ženy, by som to skôr z   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 2 / 10

Revue za šest korun (1985) [TV f...

Revue za šest korun
Hudební televizní film,   který má být asi komedií.   Paní Jitku Němcovou mám   rád jako člověka i jako   filmařského profesionála   ale tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení