Jeden svět
ohodnotit

Milada

Rok:
2017
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
2.11.2017
„Bojovala za svobodu své země, za cenu svého vlastního života.“

Obsah filmu Milada




 
Ambiciózní dílo sleduje osudy jedné z největších tuzemských postav 20. století. Politička Milada Horáková patří mezi osobnosti, jež se postavily nacismu i komunismu a zaplatily za to nejvyšší oběť. Dramatizace poslední dekády jejího života ukazuje, jakým peklem si musela statečná žena projít.

Doktorka práv Milada Horáková patří mezi nejinspirativnější ženy minulého století. Ne nadarmo bývá obdivována za svou odvahu v době, která takovému chování z mnoha důvodů nepřála. Není třeba důsledně znát československé dějiny poloviny 20. století, stačí vědět jen základní reálie. Po skončení druhé světové války se k moci postupně...
 
Související odkazy
 
Recenze: Milada

Ambiciózní český film, který je k vidění i v kině Lucerna, které jako jedno z mála nabízí... číst dál

 
 
RECENZE: Díky za filmovou Miladu. Nebo spíš alespoň za pokus

Anthropoid, Masaryk a teď Milada. Tři filmy ceněné spíše za snahu oslavit národní hrdiny než za výsledek. Životopis Milady Horákové žádá víc shovívavosti, neboť jde o debut, ale to v kině nerozhoduje. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
www.miladafilm.com/
 
 
Distributor v ČR:
Bohemia MP
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
1:1,85
 
 
Jazykové verze:
česká, anglická
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Milada >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2019
Klobouk dolu pred tvurci uz jen za to jak obtizne   tema si ke zpracovani vybrali. Dalsi plus body za   to, ze do nataceni zapojili jako konzultanta Janu   Kanskou a klicove sceny mohly byt autenticke.   Strhujici drama, ktere krom neuveritelneho pribehu   a skveleho scenare nabidlo i par zbytecny   "hollywoodskych" vsuvek, ktere ovsem   celkovy dojem rozhodne nezkazily.
m6k
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.3.2019
Film jsem chtěl vidět, protože se snažím   sledovat českou kinematografii jako takovou, krom   úplných "senosluncí",   "bastardin" a "kameňáků".   Ovšem docela dlouho jsem se k tomu odhodlával s   obavou, že film bude za a) depka a za b)   nepodařenej. Po shlédnutí mohu říci, že obě   mé obavy se naplnily. Nechce se mi rozebírat   slabiny filmu, jako když to v úvodu vypadá, že   dva lidi nechtíc vylezli z kanceláře do   záběru. O trapnosti „hollywoodské“ scénky   s nezavěšeným telefonem, nebo trapné   karikatuře prokurátorky, v podání Aňi   Geislerové. Či o nevěrohodné postavě   estébácké vyšetřovatelky. Jen mě při   sledování filmu napadlo, že tento film možná   měli nechat natočit Agnieszku Holland. Naopak   velice silná a emocionální byla scéna   loučení Milady Horákové s rodinou. Ta mě   opravdu, jako diváka „dostala“ a dojala.   Bohužel byla vzápětí ´“smáznutá“,   naprosto zbytečnou a marnou tiskovou   konferencí. Asi je dobře, že film o totalitní   justiční vraždě Milady Horákové vznikl, jen   je, („věčná“), škoda, že se nepovedl   lépe.
.
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2019
Sice asi nedokážu plně ocenit obsazení Ayelet   Zurer. Ale jinak je to film chvályhodný a jsem   rád, že vzniknul.
Serpentina
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.1.2019
Proboha proč?? Úžasný námět na film, který   by byl trhákem, ale zde se to zcela minulo   účinkem. Chtělo to jiný scénář, více   reality komunismu, nemastné, neslané.
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.11.2018
Syrové zpracování
Jedna z mnoha velmi smutných událostí naší   historie, pod kterou se podepsala zločinecká   strana s rudým barbarem v zádech. Zde   přiznávám že mi trochu chybí objektivita, ano   zpracování Milady je trochu dietní nebo   nevýrazné, film jako takový působí komorně,   ale z historického hlediska mi jako apel na   budoucí generace neuráží. 65%
evosheek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2018
Krásný film
Film celkem věrohodně přibližuje život ženy,   která věřila v pravdu a slušnost. Příběh   ženy, kterou ubila lež a nemravnost. Bohužel,   jednotlivé scény jsou dost zkratkovité a   nezasvěcenému diváku téměř vůbec nic   neříkají. Naopak člověk znalý dějin ocení,   že takový film vznikl.
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.11.2018
No nevím, to už by asi byl lepší čistě   dokument, než toto. Z piety k Miladě Horákové   dávám poloviční hodnocení, ale film jako   takový mi v podstatě nic neřekl.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2018
Důležitý příběh naší historie ve kterém   lze stále nalézt nové i méně známé části,   takže se každý něco nového dozví, když už   všichni víme jak to nakonec dopadne.
Dobře,   že to konečně někdo natočil. Dobře, že   herci hráli dobře a někteří mi i zůstanou v   paměti, konkrétně Javorský, Mihulová a   Medvecká, protože byli   uvěřitelní.
Izrealská herečka v hlavní roli   nezklamala.
Ale to je asi tak všechno   dobré.
Nevím, čím to je, ale film nějak   nedrží pohromadě. Možná proto, že 3   scénáristé jsou trochu moc.
Má to být   český film, nebo ne? Chápu, že produkovat film   je těžká řehole a i přesto musím vytknout   nejen to, že v něm je tolik zahraničních   herců, ale hlavně to, že dialogy nebyly točeny   v češtině a herci museli dabovat sami sebe. To   působí strašně rušivě. Takže to vlastně   český film tak moc není. To by vysvětlovaly i   napínavé scény ze zatčení, jak toho   německého tak hlavně ta "telefonní"   scéna se státní bezpečností. Pro české   diváky to napínavé není, když víme, že   Milada prostě neuteče.
Ale nezapomeňme, že   je to režisérský debut a ten je třeba hodnotit   kladně.
monokl
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.4.2018
Politická fraška
Tento film mi připadá jako politický proces   který se v něm odehrává,zkreslený výklad   minulosti! A už vůbec nechápu proč nepoužili   více českých herců.
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.2.2018
Snímek o Miladě Horákové tu bezpochyby   rozhodně chyběl a tak sláva za odvážný tým,   který se do toho s vervou sobě vlastní pustil.   Vzal si na bedra velmi těžké břímě a vydal   se cestou vskutku nelehkou. Snímek je tady a tak   co s ním. Námět je postaven dobře. Začíná   se činnostmi za války a tak se neznalý divák   dozví, že Milada udělala pro republiku v   podstatě to samé, co letci RAF, kteří za   komunismu skončili úplně stejně jako ona.   Dozví se, že se po válce angažovala ve   vládě, kde zašedlá atmosféra připomíná   mimo jiné např. snímek ´Ucho´. Stačí   setsakramentsky málo aby vznikl problém. A že   se problém skutečně objevil již víme. Pak už   se film zajímá hlavně vězněním, výslechy a   soudem. Ano, námětově je příběh vystavěn   dobře, ale bohužel scenáristicky je sepsaný   ledabyle. Chybí tomu prostě ta správná   filmová nit. Celkově to totiž vypadá jako   sestřih seriálu. Snaha o plynulost sice je, ale   k zaujetí diváka nějakou pevnou dějovou linkou   a dramatem je tu bohapustě pramálo. Na takový   film je i ostudou značně malý rozpočet. Ona   doba se ve snímku prostě uvěřit nedá. ÚPP ve   světových blockbusterových snímcích dělá   divy a v českém filmu nic? Na film určený do   kin je i ostudou použití dobových filmových   záběrů, stejně jako to udělali tvůrci u TV   snímku ´Monstrum´. Sice se dá pochopit snaha   ušetřit, ale film měl být odkazem doby a   současného mladého diváka šokovat a ne   vytvořit nic neříkající polodokumentární   cosi. Alespoň tu komunisté nejsou zvýrazněni   jako schizofrenní jedinci, jak je poslední dobou   zvykem, opět viz. ´Monstrum´. Scény s   výslechy jsou chabé a soud jako takový opět   naprosto nic neříkající. Nic neděsí, nic   nešokuje, nic nevyvolává odpor k danému   režimu a soudnímu systému 50. let. Ne, tohle se   opět nepovedlo. Měl vzniknout film vzdávající   Miladě Horákové poctu a ne jen jednoduchá   ledabylá převyprávěnka o jejím osudu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5603minih5603Čest a sláva (1968) 
n
minih17276minih17276Přepadení ve vzduchu (1992) 
Passenger 57 n
minih100780minih100780Rubínově červená (2013) 
Rubinrot n
minih142442minih142442Děda (2016) 
Děda n
minih14360minih14360Noc husí kůže (1986) 
Night of the Creeps n
minih81950minih81950Bez zpáteční jízdenky (1971) 
Un aller simple n
minih71618minih71618Kouzelné pírko (2009) 
Yonayona pengin n
minih93638minih93638Rikša (1995) 
Xich lo n
minih58195minih58195Kazatel (2011) 
Priest n
minih17819minih17819Revoluční rok 1848 (1949) 
Revoluční rok 1848 n


Hodnocení:n12345678910
Milada (2017)Milada (2017)Milada (2017)Milada (2017)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10