Kočka vytahuje drápy (1959)

Kočka vytahuje drápy (La chatte sort ses griffes)
50 %
 
 

La chatte sort ses griffes

    Žánr: drama
    Země: Francie
    Délka: 102 min.
Suzanne Ménessierová, zvaná Kočka, je příslušnící francouzského protifašistického odboje. Ačkoliv se zdá, že byla zastřelena vlastními lidmi pro údajnou zradu, přežila a zotavuje se v německé nemocnici. Pod vlivem léků podléhá svému ochránci, doktoru Hollwitzovi, nakonec ale sebere síly a vrátí se do centra francouzského odboje. Ve spolupráci s ústředím v Londýně dostává nový úkol a má zlikvidovat německý vlak naložený ničivými bombami V-1.

Na předchozí úspěch filmu KOČKA (La Chatte), který měl reálný základ v životních osudech francouzské špiónky Mathilde Carré, navázal režisér Henri Decoin o rok později s filmem KOČKA VYTAHUJE DRÁPY (La Chatte sont des griffes). Film byl natočen na podzim 1959 a premiéru měl 9. března 1960. V hlavní roli se opět zaskvěla Françoise Arnoul. Předešlý komerční úspěch se Decoinovi nepodařilo zopakovat, nicméně dva milióny diváků ve francouzských kinech byly stále velmi solidním výsledkem.  Autor: argenson

režie:
Henri Decoin
 
 
hraje:
Françoise Arnoul (Cora), Horst Frank (von Hollwitz), François Guérin (Louis), Françoise Spira (Marie-José), Jacques Fabbri (Gustave), Bernard La Jarrige (Dalmier), Michel Jourdan (Tonio), Anne Tonietti (Maud), Gérard Darrieu (Jean-Lou), France Asselin, Liliane Patrick, Ginette Pigeon, Gabriel Gobin, Jean Berton, Robert Berri, Robert Le Fort, Albert Michel, Marie Glory (domovnice), Harold Kay (Charles)
 
 
scénář:
Jacques Rémy, Henri Decoin
 
 
kamera:
Pierre Montazel
 
 
hudba:
Joseph Kosma
 
 
kostýmy:
Victor Noeppel
 
 
střih:
Claude Durand
 
 
zvuk:
Robert Teisseire
 
 
produkce:
Eugène Tucherer
 
 
výprava:
Lucien Aguettand
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.