Zari
ohodnotit

Kočičí princ

Rok:
1978
Délka:
80 minut, 2 234 metrů
Premiéra v ČR:
1.9.1979
„Děti zámeckého správce se vydávají do kouzelného světa pro živou vodu...“
Popis / Obsah / Info k filmu Kočičí princ



Dětská fantazie dokáže stvořit pohádku i z nejobyčejnějších věcí. Hrdinové Kočičího prince jsou dva sourozenci, pětiletá Terezka a její o málo starší bratr Radek. Děti jsou vtaženy do pohádkového snu ve chvíli, kdy se stěhují do zámku, kde se jejich tatínek stal správcem. Kočce Líze se tu narodí pět koťat, ale děti musejí podstoupit dramatickou cestu zemí kouzel a čarodějů, aby milovaná zvířátka uchránily zkázy, zosnované nepřátelským světem dospělých čarodějů...
V hlavních rolích uvidíte Pavla Hachleho jako Radka a šestiletou Žanetu Fuchsovou jako Terezku. Pro oba to bylo první setkání s filmem, ale zatímco Pavla filmování příliš nebavilo, Žaneta zcela propadla kouzlu filmařské profese a k natáčení přistupovala „programově a cílevědomě“. Objevila se v řadě dalších filmů, a přestože se stala jednou z nejoblíbenějších dětských hvězd a toužila žít filmem, brány konzervatoře se pro ni z neznámých důvodů uzavřely.

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kočičí princ



Rodina správce zámku Krále se stěhuje na nové působiště. Tatínek, maminka, Radek, Terezka i kočka Líza. Fantazie obou dětí mění krajinu, kterou projíždějí, v pohádkovou zem, a když nákladní auto uvízne ve sněhové závěji, přijede kouzelný dědeček na saních, tažených koňmi, a odveze je do zámku, kde se setkají s tajemným jezdcem na černém koni. Později zjistí, že je to zámecký restaurátor Albert, který nemá rád kočky. Když se Líze narodí pět koťátek, zjistí děti, že je Albert odvezl ze zámku, a vydají se po jeho stopách. V poslední chvíli se jim podaří kočičí rodinku zachránit, ale v noci se pak Radek, potají sledován Terezkou, vydá do kouzelné země za zrcadlem, aby získal živou vodu, která by zachránila život utopené Líze.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kočičí princ



V českém filmu pro malé diváky se díky dětské představivosti prolíná realita s pohádkovou fantazií. Začíná v okamžiku, kdy se rodina správce zámku Krále stěhuje na nové působiště. Tatínek, maminka i jejich dvě děti, Radek a pětiletá Terezka, a nakonec kočka Líza. Fantazie obou dětí mění krajinu, kterou projíždějí, v pohádkovou zemi a když nákladní auto uvázne ve sněhové závěji, přijede kouzelný dědeček na saních tažených koňmi a odveze je do zámku, kde se setkají s tajemným černým jezdcem na černém koni. Později zjistí, že je to zámecký restaurátor Albert, který nemá rád kočky. Když se Líze narodí pět koťátek, zjistí děti, že je Albert odvezl ze zámku a vydají se po jeho stopách. V poslední chvíli se jim podaří kočičí rodinku zachránit, ale v noci se pak Radek, potají sledován Terezkou, vydá do kouzelné země za zrcadlem, aby tu získal živou vodu, která by zachránila život utopené Líze...

V ateliéru č. 6 na Barrandově vytvořil architekt Vladimír Labský multifunkční dekoraci, která byla po úpravách využita rovněž při natáčení filmů "Panna a netvor", "Tajemství Ocelového města" a "Deváté srdce".


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kočičí princ



Dvě děti (Radek a Terezka) se spolu s rodiči přestěhují do starého strašidelného zámku, tatínek tam bude pracovat jako správce a děti prožijí dobrodružství - něvědoucí malíř Albert, který na zámku také bydlí, jim málem utopí koťátka, a proto se Radek promění v malého prince a spolu s Terezkou se vydává do pohádkové říše, aby získali živou vodu, jejíž pomocí chtějí koťátkům pomoci, aby se rychleji uzdravila. Radek a Terezka pak putují pohádkovým světem, cestou potkávají různé pohádkové bytosti (např. babu Jagu, Červenou karkulku, Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého) a musí svést boj s orlosupem a velkou chobotnicí v moři... Tak jak to má ve správné pohádce být - vše nakonec dobře dopadne a děti se vrací v pořádku domů, kde již na ně čeká milé překvapení.


Autor: jmenuji.se.libor

Popis / Obsah / Info k filmu Kočičí princ



Cesta do pohádky: Děti zámeckého správce se vydají do kouzelného světa pro živou vodu. Na své pouti potkávají postavy a postavičky známých příběhů. V roli myší princezny se na plátně poprvé objevila dcera Jany Brejchové a Vlastimila Brodského Tereza Brodská. Tehdy jí bylo 10 let.

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Reklama