Jumanji: Vítejte v džungli! (2017)

Jumanji: Vítejte v džungli! (Jumanji: Welcome to the Jungle)
73.4 %
 
 

Jumanji: Welcome to the Jungle

Další název: Jumanji: Vitajte v džungli (SK)

    Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / komedie
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 21.12.2017        
    Délka: 119 min.
POZOR SPOILER

Mladík běžící po pláži nalézá v písku krabici s nápisem Jumanji. Když ji pak večer doma otevře, nalezne cartridge, kterou zasune do herní konzoly. Objeví se pár záblesků a mladík mizí…

O řadu let se později jiný mladík jménem Spencer Gelpin chystá do školy. Také černoch Fridge a blondýna Bethany se chystají do školy. Jejich „úspěchy“ v tento školní den zapříčiní, že zůstanou všichni tři po škole, přibude ještě Martha. Jsou zavřeni do místnosti, kde najdou onu cartridge. Zastrčí ji, kam patří, a hned naběhne volba postav. Fridge si vybere postavu Jeffersona McDonougha zvaného hydroplán. Ukáže se však, že tato postava je již obsazena. Tak se tedy Fridge stane Franklinem Mouse Finbarem – expertem na zoologii. Spencer se stává doktorem Smolerem Bravestonem, archeologem. Bethany bude prof. Shelly Oberon a Martha, která zpočátku hrát nechce, Ruby Rondhous – postrach mužů. Hned poté je hra „vcucne“ a oni se ocitají někde uprostřed džungle. První překvapení je jejich vizáž. Spencer je svalovec a Bethany je mírně obtloustlý muž. Ten je napaden hrochem a zabit, ale znovu se ocitá mezi ostatními. Následuje další útok těchto zvířat a oni prchají. Zachrání je další postava, a to Nigel. Ten jim také vysvětlí, oč ve hře jde. Dříve si jej najal profesor Van Pelt, ten hledal jaguáří svatyni. Zde je klenot, který on ukradne pro sebe. Tím ovládne vše v zemi Jumanji, kde je tím pádem po klidu. Nigel klenot šlohne a dává jej naší čtveřici. Musí jej vrátit do jaguárova oka. Tím zachrání Jumanji. Nigel je vysadí uprostřed džungle a odjíždí. Ještě jim však předá mapu, ze které kus chybí. Naše čtverka stihne zjistit další detaily svých postav, když se na ně vyřítí parta motorkářů. Při zběsilé honičce a boji přichází o život Martha. Ihned se však ocitá zpět a Spencer vysvětluje, co tedy znamenají tři tlusté čáry vytetované na zápěstí. Každá je jeden život. Když je spotřebují všechny… O další život přichází právě Spencer, když jej Fridge strčí schválně ze skály do propasti. Naštěstí má Spencer ještě dva životy. Pak přijde o další život Fridge, vinou alergie na buchty. To už jsou naši dobrodruhové ve městě, kde jsou dovedeni malým klukem do místnosti s hadem. Zde jej přemohou a naleznou figurku slona. Oni si mysleli, že najdou kus mapy, ale nestalo se tak. A to už jsou zde opět motorkáři, takto sluhové Van Pelta. Dochází k pěstnímu souboji. Z toho je vytáhne nová postava. Je to ta, která již byla obsazena, tedy mladík zvaný Hydroplán – Alex. A on je také to, co jim chybělo, právě on byl ten chybějící článek. Hydroplán bydlí v chýši Alana Parishe, který tu žil. Samotnému Alexovi zbývá jeden život. Nikdy neprošel přes dopravní depo. Nyní tam vpadnou všichni, a to ve chvíli, když Martha odláká pozornost. Ukradnou vrtulník a prchají. Jenže při tom ztratí klenot. Je nutno se vrátit. Naštěstí to vyjde a klenot je zachráněn. Nyní zbývá poslední část cesty. Zdá se, že stezka obsypaná jaguáry bude to nejmenší zlo. Zde také přichází Spencer o další život. A o ten poslední už přijít nesmí...  Autor: Pitryx

režie:
Jake Kasdan
 
 
hraje:
Dwayne Johnson (dr. Smolder Bravestone (Spencer)), Karen Gillan (Ruby Roundhouse (Martha)), Kevin Hart (Moose Finbar (Fridge)), Jack Black (profesor Shelly Oberon (Bethany)), Rhys Darby (Nigel), Bobby Cannavale (Van Pelt), Nick Jonas (Alex), Tim Matheson (starý muž Vreeke), Maribeth Monroe (učitelka), Marc Evan Jackson (ředitel Bentley), Alex Wolff (mladý Spencer), Madison Iseman (mladá Bethany), Ser'Darius Blain (mladý Fridge), Morgan Turner (mladá Martha), Juan Gaspard (The Spy), Marin Hinkle (Spencerova matka), Missi Pyle (Coach Webb), Tait Fletcher (škorpion), Maddie Nichols (dítě), Sylvia Jefferies (Joggerova žena), Tracey Bonner (Fridgeova máma)
 
 
námět:
Jim Strain, Chris McKenna, Greg Taylor, Chris Van Allsburg (kniha "Jumanji"), Jonathan Hensleigh (scénář filmu "Jumanji")
 
 
scénář:
Scott Rosenberg, Chris McKenna, Erik Sommers, Jeff Pinkner
 
 
kamera:
Gyula Pados
 
 
hudba:
James Newton Howard
 
 
kostýmy:
Laura Jean Shannon
 
 
střih:
Steve Edwards, Mark Helfrich
 
 
zvuk:
Joel Shryack (supervize)
 
 
výtvarník:
Steve Cooper, Hugo Santiago (hlavní), Guy Belegaud
 
 
dabing:
Martin Zahálka (Bravestone), Filip Švarc (Finbar), Adéla Pristášová (Ruby), Bohdan Tůma (Oberon), Petr Neskusil (Alex), Oldřich Hajlich (Spencer), Radek Škvor (Fridge), Irena Máchová (Martha), Pavel Tesař (Nigel), Petr Gelnar (Van Pelt), Jiří Krejčí (starší Alex), Tomáš Borůvka (Bentley), Hana Talpová (Mathersová), Antonie Talacková (Webbová), Ladislav Cigánek (Alexův otec), Radka Stupková (Fridgeova máma), Miriam Chytilová (Spencerova máma), Petra Hanžlíková-Tišnovská (Učitelka), Martina Kechnerová (Lucinda), Robin Pařík (Fussfeld), Vladimír Kudla (lapač), Martina Bucková (sbory), Petr Hrach (sbory), Zuzana Ďurdinová (Bethany), Adam Málek (dítě na tržišti), Lucie Furmanová (sbory), Kateřina Langerová (sbory), Martin Svejštil (sbory)
 
 
zvláštní efekty:
J.D. Schwalm (supervize), Bryan Ryan (koordinátor), Eric Cook
 
 
koproducent:
Hiram Garcia
 
 
koordinátor kaskadérů:
Gary Hymes
 
 
vizuální efekty:
David Nelson, Scott Aaron Silver (supervize), Jerome Chen, Andre Giordani
 
 
výprava:
Owen Paterson
 
 
výkonný producent:
Lauren Selig
 
 
producent:
Ted Field, William Teitler, Matthew Tolmach, Mike Weber
 
 
digitální efekty:
Miguel De Hoyos
 
 
kaskadér:
Stephen Conroy, Myles Humphus, Greg Sproles (0)
 
 
překlad:
Helena Šváchová
 
 
režie českého znění:
Petr Sitár (LS Productions, 2017)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.