Jak vykrást banku (1963)

Jak vykrást banku (Faites sauter la banque)
78.5 %
 
 

Faites sauter la banque

Další název: Vyhoďte do povětří banku / Zničte banku / Vyloupíme banku

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Premiéra v ČR: 5.8.2009        
    Délka: 88 min.
Victor Garnier je obchodník celou svou duší. Jednoho dne se rozhodne investovat veškerý svůj majetek do Afrických dolů. Jenže po čase jsou právě jeho doly zabrány státem a on tak přichází o veškeré své investice. Do dolů investoval díky rady svého bankéře a nyní mu svoji ztrátu dává za vinu. Victor je však muž činu a tak se rozhodne vzít se peníze zpět a to přímo z banky se kterou náhodou sousedí jeho dům. Pustí se tedy i spolu s celou rodinou do riskantní operace. Chce totiž vyloupit banku a dovnitř se chce dostat přes svůj sklep. A tak začal kopat. Podaří se mu to?  Autor: Justik66

režie:
Jean Girault
 
 
hraje:
Louis de Funès (Victor Garnier), Yvonne Clech (Eliane Garnier), Jean-Pierre Marielle (André Durand-Mareuil), Anne Doat (Isabelle Garnier), Michel Tureau (Gérard Garnier), Catherine Demongeot (Corinne Garnier), Georges Wilson (policista), Jean Valmont (Philippe Brecy), Claude Piéplu (kněz), Georges Adet (Gerber), Jean Lefebvre (dozorčí), Florence Blot (uklízečka), Nicole Chollet (klientka v bance), Alix Mahieux (Poupette), Michel Dancourt (Casimir), André Badin (obyvatel čtvrti), Louis Viret (soused), Guy Grosso (klient), Nicole Vervil (zákaznice), Jean-Claude Rémoleux, Dominique Marcas (nájemnice)
 
 
scénář:
Louis Sapin, Jean Girault, Jacques Vilfrid (dialogy)
 
 
kamera:
André Germain
 
 
hudba:
Paul Mauriat
 
 
zvuk:
René Sarazin
 
 
produkce:
Raymond Danon
 
 
dabing:
Václav Faltus (Victor Garnier), Pavel Trávníček (André Durand-Mareuil / barman / přistěhovalecký dělník), Petra Jindrová (Eliane Garnierová)
 
 
masky:
Anatole Paris
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.