Hezký Štědrý večer (1979) [TV inscenace]

Hezký Štědrý večer
61.8 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Délka: 48 min.
„Televizní komedie o tom, že přípravy tohoto svátečního večera mohou mít někdy i více než dramatický průběh...“
POZOR SPOILER

Paní Zmatlíková je se synem Honzíkem u rodičů a přemlouvá je k pobytu na chatě. Ti jsou však zvyklí být na Štědrý večer doma a odmítají. Malý Honzík si půjčí od mámy kabelku a na stromek, který předtím shodil, pověsí všechny její věci.

Doma manželka manželu Jaroslavovi sdělí, že druhý den nebude doma, ale v práci. A on musí nabalit všechny věci a vyjet sám. Ráno zaspí, a když jej Honzík probudí, čeká jej šok. Nepořádek v kuchyni, který Honzíček udělal. Přesto je zabaleno a Jaroslav odjíždí, předav přitom dříve klíče sousedce Špánkové. A protože jsou Vánoce, naloží Jarda stopařku. Tu pak vysadí v lese a ještě stále netuší, že Honzíka v autě nemá. Ten se totiž zavřel doma ve skříni. To, že je vůbec doma zjistí až sousedka Špánková, když slyší hrát gramofon. Ta přemluví manžela, aby Honzíka odvezli na chatu za rodiči. Jenže jeho maminka zjistí jeho ztrátu a vracejí se zpět. A jejich sousedi zas jedou za nimi. A protože všichni jedou jak Fitipaldi, jsou zastaveni příslušníky VB. Nakonec sousedy zastaví hlídka podruhé, ale to už jsou podezřelí z únosu. Nakonec se všichni sejdou a zdá se to mít dobrý konec, kdyby ovšem malý Honzíček nepověsil tehdy na stromeček i klíče od chaty…  Autor: Pitryx

režie:
Hynek Bočan
 
 
hraje:
Jiří Lábus (Ing. Jaroslav Zmatlík), Dagmar Havlová (Oldřiška Zmatlíková), Jan Tirner (Honza Zmatlík), Petr Nárožný (soused Evžen Špánek), Jiřina Bohdalová (Špánková, Evženova manželka), Jan Skopeček (dědeček), Stella Zázvorková (babička), Oldřich Velen (příslušník VB), Jan Faltýnek (příslušník VB), Ladislav Trojan (příslušník VB Karel), Petr Skarke (role neurčena), Libuše Cincibusová (sestra v jeslích), Dana Obermajerová (role neurčena)
 
 
scénář:
Alois Joneš
 
 
kamera:
František Uldrich
 
 
hudba:
Ladislav Štaidl
 
 
výprava-architekt:
Oldřich Okáč (výtvarník scény)
 
 
kostýmy:
Svatava Sophová (výtvarník kostýmů)
 
 
střih:
Zdeněk Stehlík
 
 
zvuk:
Drahoslav Šrámek
 
 
vedoucí produkce:
Miloš Stejskal
 
 
masky:
František Pilný
 
 
dramaturgie:
Jindřich Švehla
 
 
výprava:
Jiří Rulík
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.