Duben
ohodnotit

Perfect Days - I ženy mají své dny

Další název:
Perfect Days
Rok:
2011
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
3.11.2011
„Je jí přes čtyřicet, je úspěšná, je slavná, ale něco jí chybí - chce dítě.“

Komentáře k filmu Perfect Days - I ženy mají své dny

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
řepešínský
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.3.2012
rozpačité, neurčité,   příliš rozvláčné a až   nudně zdlouhavé je dílko   Perfect Days - I ženy mají   své dny. přes zajímavý a   pro dramatika i jistě   provokativní námět se   záměnou spermií, potažmo   pak skutečného otce ještě   nenarozeného dítěte ve   filmu Perfect Days - I ženy   mají své dny, který mohl   být vynikající   příležitostí pro výstavbu   klasického konverzačního   modelu se de facto nestalo   vůbec nic. nellis jako by si   vůbec nevěděla rady s tím,   jak dílko uchopit, jakou mu   dát fazonu či výsledný   tvar, načež nejednotnost se   do Perfect Days - I ženy   mají své dny proto   promítnula nejvíce. jen   díky zmíněnému námětu,   občasným světlým   chvilkám, z nichž ta   nejsvětlejší přichází   asi jen na minutu chvíli   před koncem a pro výkony   hereckých představitelů   ruku v ruce s energií celého   týmu do Perfect Days - I   ženy mají své dny vloženou   se produkt vytáhnul od   samotného dna nejslabších   děl dějin světové   kinematografie alespoň do   střední části, kde ale pro   kolísavost, absenci rytmu,   dynamiky, napětí, poselství   či snad i přesahu zůstane v   té jeho spodní polovině.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2012
Co napsat o této komedii s   občasnou hořkou příchutí?   Je o lidských vztazích, je o   touze čtyřiačtyřicátnice   po dítěti. Tu ženu jménem   Erika Oskarová kouzelným   způsobem vytvořila Ivana   Chýlková. Manželství s   Viktorem (Bob Klepl) se   nezdařilo, je doposud   nerozvedené a bez dětí.   Erice krachují i další   pokusy o pevné vztahy. Jako   třeba ten s francouzským   milencem.
Film   začíná záběry z   Paříže. Nevím, kdo   všechno tam ze štábu byl,   ale jsou to záběry zcela   zbytečné a pro samotný   příběh nepotřebné.   Podezírám tedy tvůrce, že   si prostě chtěli udělat   výlet do Paříže. Užili si   tam a pak něco, aby se   neřeklo natočili. Pak   nemají ty filmy být tak   drahé.
Kouzelných   postav vedle Eriky v podání   Ivany Chýlkové je zde více.   Další je homosexuální   Richard, která hrál Ondřej   Sokol. Byl právě on   požádán, aby se stal otcem   Eričina dítěte. To jsou asi   herci, kteří si za svůj   výkon zaslouží jedničku.   Možná bych tam zařadil i   Eričinu kamarádku Alici   (Zuzana Bydžovská).   Herečtí dvojkaři? Bob   Klepl, Vojtěch Kotek, Zuzana   Kronerová.
Děj   příběhu se odehrává v   průběhu asi jednoho roku a   půl dalšího. Děj   příběhu předělují   titulky informující o   různých svátcích (Vánoce,   narozeniny, ryze komerční   svátek Svatý Valentin, Cyril   a Metoděj).
Dost je   na škodu, ale asi tomu není   vyhnutí, že ať je děj   filmu jakýkoliv, je v   podstatě reklamou sponzorů   filmu. Už je to moc okaté   jako zde (La Putyka,   restauranty Samuraj, Frekvence   1 apod.). Dost se mi   zalíbila v jedné scéně ta   tančící blbost. Vánoční   stromeček.
Celkově   film hodnotím jako dobrý.   Má úsměvná místa, smutná   místa i místa dramatická.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.4.2012
Perfect Days - I ženy mají své dny
Uvedeno na festivalu českých   filmů v Plzni Finále   2012.
Filmy od Alice   Nellis jsem nikdy moc   nechápal. Tato režisérka   točí ženské filmy pro   ženy, aspoň si myslím. Měl   bych s nějakou dívkou   prodiskutovat její názor na   Nellis. S kamarády samci se   ale shodujeme jasně - Alice   NE. Co se hereckého obsazení   týče, tady si stěžovat   nemohu. Chýlková hraje   úspěšnou ženu toužící   po dítěti, pasuje to na ní   výborně. Vojtu Kotka jsme   konečně viděli i jinde než   v komedii, malý štěk si tu   vzal i Chmela a abych   nezapomněl, Bydžovská, na   to že jí nemám moc rád,   tak tady mi docela i sedla.   Akorát Klepla bych asi   vyškrtl a vyměnil za někoho   jiného.
Co mě   potěšilo, tak je   představení divadla La   Fabrika, opravdu kouzelné   místo. Dokonce zde byl jako   herec Ondřej Sokol, který   zde vystupuje i ve   skutečnosti.
Na   závěr ještě souhlasím s   Hvězdýnem, který se   zmiňuje o zbytečnosti první   scény v Paříži. Zcela   souhlasím, k příběhu   vůbec nemá co dodat a   zbytečně ten výlet asi   navýšil dost rozpočet,   příště trochu víc   soudnosti...
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2012
Slušná komedie i když   chvílemi na vážnější   téma.Dobře obsazené a   zahrané,zmíním hlavně   Ondřeje Sokola v roli   Richarda(gaye)vtipné a   trefné.V té bídě   nevtipných a průměrných   komedií zas film,který se   myslím povedl.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2014
Alice Nellis si všimla   všudypřítomného neduhu a   tak se o tom rozhodla natočit   film. Mnoho žen se dnes žene   za kariérou a když se   konečně rozhodnou mít   dítě, bývá většinou   pozdě. I velký chtíč   dokáže zakopnout o různé   překážky. A takový je   příběh tohoto snímku, kde   si hlavní roli střihla Ivana   Chýlková. Snažila se, ale   přeci jen mi v tom chybí   jistá šťáva. Anebo je v   tom slabší scénář, či   nerozhodnost režisérky kam   snímek nasměrovat? Chvíli   se to tváří jako artový   počin, chvíli jako (bohužel   v mnoha ohledech nedotažené)   drama, chvíli jako obyčejný   příběh s kapkou toho   humoru. Vojta Kotek tu podal   sice úctyhodný výkon, ale   tomu jeho vztahu s Ivanou   Chýlkovou jsem nějak   nevěřil. Není přítomna ta   správná jiskra. Taky mi v   tom chybí trocha tý   psychologie, sebekritika a   snad i poučení. Příběh je   značně jednoduchý, což   výsledek dosti shazuje.   Jedinou hvězdou snad   zůstává pouze Ondřej Sokol   v roli 4% muže, který si to   jakoby i užíval. Jako celek   se mi tento počin sice   nejeví jako vyloženě   průser, ale přeci jen to   chtělo více dotáhnout do   dokonalosti.
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.3.2015
Nebavilo mě to. Alice Nellis   převážně řeší ženská   témata, zde vážné téma   ženských singles, se snahou   o humorný nadhled, ale   myslím, že toho nadhledu je   tady málo, film se v tom   místy hrozně hňácá.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.11.2012
Vcelku slušný český film,   ale mám pocit že takových   minimálně patnáct let už   točíme filmy bez   pořádného nápadu a   šmrncu, pár dobrých scének   a hlodů. ne jedno zkounutí   to stačí.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.5.2014
Souhlasím s většinou   komentujících, že   současné české filmy mne   mnoho neoslovují. Opravdu se   na ně sice podívám, ale to   je asi všechno. Filmy jsou   bez nápadu, zobrazují   běžné problémy žen či   mužů, není to trochu málo   na ty miliony, co to stojí,   většinou jim chybí humor, o   akci západního stylu ani   nemluvě. Sice dobře   obsazené (I.Chýlková,   Z.Bydžovská, V.Kotek),   samozřejmě i dobře   zaplacené - není to opravdu   trochu málo? Film, s kým a   jak otěhotní hlavní hrdinka   po čtyřicítce, mne opravdu   moc nezaujal.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.3.2012
Nefandím moc novýn českým   filmům ani nevím proč?Z   těch 25 co se jich u nás za   rok vyprodukuje kouknu tak na   dva.Perfect days se mi celkem   líbílo i když žádná   pecka.Tvorbu Alice Nellis mám   docela rád,tak jsem byl   zvědavej i na její   novinku.Děj dobrej,Ivana   Chýlková taky,Ondřej Sokol   jako gay výbornej a   obtloustlej Vojta Kotek to   radši ani nebudu   komentovat.Za mně 7:)
lucymat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.11.2011
Té podezřívavosti a skepse,   když jdu do kina na český   film, se pravděpodobně nikdy   nezbavím. Výjimkou nebyly   ani Perfect Days. Takže kde   začít: Chýlková a Kotek v   centru dění - nezvyk, za   který si PD připisují   kladné body. Vedlejší role:   velmi dobře obsazené,   prostředí La Putyky -   myslím, že lepší reklamu   si ani umělci nemohli přát   (jistěže je všude   vyprodáno) - z hudby čiší   hravost a originalita. Až   potud samé klady. Ano, bavila   jsem se, bavila se velmi až   do... do okamžiku, kdy se   začalo hrát na vážnou   strunu. Scénu v Eričině   bytě považuji za hodně   nezdařenou. Kamera   nevěděla, kam dřív   skočit, divák je následně   zmaten bleskovými přechody   od smutku, vtipu, sarkasmu.   Zkrátka těch pár minut je   tak překombinovaných, že   mohou zkazit chuť film vůbec   dokoukat. Nedůvěra k   "film shot in Czech"   trvá.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.3.2015
Velkým
plusem této komedie je   obsazení a výkony.Jak paní   Chýlkovou příliš   nemusím,zde byla opravdu   přesvědčivá a docela jí   to i slušelo:-)Výborný byl   O.Sokol a i ostatní byli   nadstandardní.Mínusy byly   děj,málo humoru,občasná   nelogičnost a   předvídatelnost.Relativně   slušný počin,ale nikdy   není dobře,aby nemohlo být   ještě lépe:-)
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.6.2015
Alice Nellis to má s filmy   jako na houpačce a v tomto   případě je to spíš dole.   Zápletka začíná nadějně   a zpočátku to je zábava, v   průběhu filmu mi ale   připadají výkony   některých herců trochu   rozpačité (Kotek, Sokol) a   ani scénář a příběh   samotný negraduje, spíš   nudí. Škoda, ale těším se   na další příště...
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2013
Jeden z mála dobře   udělaných filmů ze   současnosti. Člověk se u   toho zasměje a   zapřemýšlí. Je to fajn   film.
ras84
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.5.2013
Perfect Days - I ženy mají své dny (2011)
jedným slovom - zúfalstvo.   film pre film a festivaly   plné rádoby umenia. na tomto   filme ma nezaujalo absolútne   nič, takže niet čo   hodnotiť. úspešne som si   odtrpel cca stovku minút a   už nikdy nechcem opakovať (i   keď pri fádnosti filmu je   dosť možné, že si ho   pustím v budúcnosti ako   "aha, toto som ešte   nevidel" len preto, že   niet prečo si ho   pamätať)

+   dobre natočené, výprava,   herci, kamer, strih všetko   fajn
- kde skončil   dej? scenárista/tka mali   svoje dni a depku?
-   nezmyselný zvrat na konci,   bez ktorého by sa film   obišiel
- komédia?   ani omylom a náhodou,   romantiky to veľa nepobralo   (ja viem, film zo života, ale   aj to sa dá natočiť   lepšie)
sarhod79
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.4.2013
Nic moc
Od Alice Nellis jsem čekala   více, je pravdou že jsem   čekala více i od Tajností a   ani ty mě moc nepotěšily.   Poněkud těškopádnější   rozhovory, sem tam nějaká   humorná scéna, ale jinak nic   víc.
limjoe
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.5.2013
Další hurá film na festival a za Lvy
Bohužel jít do kina na tento   film dobrovolně už vůbec ne   a možná jenom jednou a to   jen omylem. V televizi jsem to   poprvé a naposledy překousl.
giggle
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2013
Cože? Já tento film ještě   nekomentovala? Tak pak   jednoduše: prostě úžasné!   Mě tento film prostě baví!   A baví mě od začátku po   konec! Baví mě Sokol, Klepl,   CHýlková (které to tam   neskutečně sekne mimochodem)   i Kotek. Z posledních   českých filmů pro mě jedno   z největších překvapení a   nejlepších filmů celkově!   Za mě YES!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16062minih16062Podivný výlet (1977) 
Podivný výlet n
minih24570minih24570Všichni proti všem (1977) 
Všichni proti všem n
minih29171minih29171Zelený led (1981) 
Green Ice n
minih87697minih87697Klíčovou dírkou (2011) 
Keyhole n
minih2523minih2523Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1993) 
Ace Ventura: Pet Detective n
minih41096minih41096Jánošova kouzelná flétnička (1993) [TV inscenace] 
Jánošova kouzelná flétnička n
minih102430minih102430Těžká léta československého filmu 1969 - 89 (2011) [TV pořad] 
Těžká léta československého filmu 1969 - 89 n
minih61995minih61995Prokletí Mlžného ostrova (1945) 
Fog Island n
minih13772minih13772Nebezpečné pády (1994) 
Terminal Velocity n
minih49766minih49766Mravenčí invaze (2007) [TV film] 
Swarm n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:30 - 11:30

36 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Anakonda - konec mýtu?

10:40 - 11:30

26 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

11 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

36 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10