Duben
ohodnotit

Armageddon

Další název:
Armageddon - Das Jüngste Gericht
Rok:
1998
Délka:
150 minut
Premiéra v ČR:
13.8.1998
„Je to blíž, než si myslíte.“

Chyby ve filmu Armageddon


1) posloupnost
Když je záběr na stojící raketoplány (ještě na zemi), vypadají jako ty reálné současný (tj. Atlantis, Endeavour a Discovery), ale když jsou ve vesmíru, jsou podstatně odlišné.

Vložil: Kuvik

2) posloupnost
Když pes černocha visí v díře po meteoritu, je vidět, že má na sobě kšíry přichycené pod ocasem a břichem, nejspíš aby se neuškrtil. Předtím je ale neměl. Kdy mu je asi jeho páníček stačil nasadit?

Vložil: Kuvik

3) posloupnost
Na začátku filmu, kdy pes toho černocha visí v díře po jednom z meteoritů, má najednou nejméně 3 metry dlouhé vodítko, přitom předtím bylo krátké cca metr.

Vložil: Kuvik

4) posloupnost
Na začátku filmu, kdy pes toho černocha visí v díře po jednom z meteoritů, má najednou nejméně 3 metry dlouhé vodítko, přitom předtím bylo krátké cca metr.

Vložil: Kuvik

5) posloupnost
Na začátku filmu, když pes toho černocha tahá godzilu, tak si všímejte její velikosti. Nejdřív tahá pes malou godzilu, ale okamžitě v dalším záběru mu ten tlouštík vytrhává ze zubů o hodně větší godzilu. Možná větší, než je sám ten tlouštík. Jak je to možný?

Vložil: Kuvik

6) posloupnost
Ben Affleck s Liv Tyler mají romantickou schůzku při západu slunce. Při záběru z dálky leží za svým autem, při datailu však vedle auta.

Vložil: Kuvik

7) posloupnost
Když přijde Bruce Willis za Benem Affleckem a vyhrožuje mu golfovou holí, která mezi záběry mění pozici. Jednou je konec hole natočen směrem doprava, poté zase doleva.

Vložil: Kuvik

8) posloupnost
Kosmonauty k raketoplánu přiváží autobus, ze kterého postupně všichni lezou a je vidět, že mají nasazeny sluneční brýle. Když se pak seřadí vedle sebe a jdou k raketoplánu, nikdo z nich nemá nasazeny sluneční brýle. Přitom nikde nebylo vidět, že by si je sundavali.

Vložil: Kuvik

9) posloupnost
Když Bruce Willis dostane informaci, že Ben Aftlek spustil 2ku zahodí golfovou hůl a jde za ním. Když však přijde k němu domů, tak pomocí té hole kterou zahodil pryč, zvedá spodní prádlo Liv Tyler.

Vložil: Kuvik

10) posloupnost
Když Bruce Willis jde do příbytku, kde najde svou dceru s vrtačem, tak když rozrazí dveře, tak spadne ventilátor. Když je zavírá, tak ventilátor spadne znovu. Je to ta police vlevo.

Vložil: Kuvik

11) posloupnost
Při vrtání na asteroidu je pohled na Bruce Willise, jeho helma je celá mokrá, za pár vteřin (cca. 3s) má helmu úplně suchou!

Vložil: Kuvik

12) logická
Po dokončení vrtání se na asteroidu strhne obrovská bouře. Padají skály, kameny a bouchají plynové kapsy. Všude se víří prach, kouř a plyn naprosto normálně jako na Zemi. V jednom záběru se přes dva ležící astronauty přežene rotující balvan a když je mine tak je vidět, jak za ním vane vítr. Ani jedna věc není ve vakuu možná. Plyny a prach by se chovaly úplně jinak. Tak stejně nemůže na asteroidu být taková "bouře" jako ve filmu, protože asteroid není geologicky činný.


Vložil: FuriousG

13) logická
Ve scéně, kdy se dají dohromady přeživší z havarovaného raketoplánu a chtějí v pásovci opustit vrak, A.J. prostřílí plášť raketoplánu rotačním kulometem. Druhá scéna je, když se Spermon "pomátne", tak si vezme dálkové ovládání ke kulometu a začne střílet. Střelba ve vakuu klasickými palnými zbraněmi by absolutně nebyla možná.

Vložil: FuriousG

14) logická
Obě posádky jedou k raketoplánům společným výtahem a na rampě se rozcházejí. Jedna posádka vlevo, druhá vpravo. To by znamenalo, že raketoplány stojí vedle sebe v těsné blízkosti. Při startu je však vidět, že vzdálenost mezi nimi je minimálně půl kilometru.

Vložil: Kuvik

15) logická
V závěru filmu, když se kosmonauti vrátí, se hned po výstupu z raketoplánu koná klasický happy end s objímáním a olizováním příbuzných a blízkých. Copak by jim to dovolili po kontaminaci skafandrů a vybavení plynem, radioaktivitou a dalšími potenciálně nebezpečnými věcmi?

Vložil: Kuvik

16) logická
Těsně než kosmonauti odletí z toho asteroidu, tak tam začne všechno vybuchovat. Je tam zemetřesení a všude se valí obrovské kameny. Všichni tomu nějak utíkají, ale co raketoplán? Je sice pravda, že při startu nechce naskočit, ale myslím, že po takové scéně by musel být pěkně poškozený.

Vložil: Kuvik

17) logická
Jak je možné, že si Steve Buscemi nasadil brýle přes helmu, když se nemuže dotknout rukama? A jak to, že ty brýle má u sebe, když na žádném záběru nejsou vidět?

Vložil: Kuvik

18) logická
Když se asteroid hroutí, kusy skal odlétají a následně dopadají na zem tam odskočí a znovu na zem dopadnou a tak zůstanou. Ale asteroid nemá přece tak velkou hmotnost, aby přitáhl kusy skály, takže by kusy skály pokračovali v letu a nedopadly by na zem.

Vložil: Kuvik

19) logická
Jak je možné, že Steve Buscemi letěl do vesmíru s plombama v zubech. S plombama se nedá lítat do vesmíru, stejně jako se nedá lítat s brýlemi.

Vložil: Kuvik

20) logická
Jak mohl ve vesmíru hořet pásovec, když tam není kyslík?

Vložil: Kuvik

21) logická
Ve scéně, kdy Lovec sedí na jaderné hlavici, se Harry ptá Maxe, kolik mají vyvrtáno. Mají 45 metrů. O chvíli později (nejvýš 15 minut) dojde k výbuchu pásovce. Ale po příjezdu A.J. jim zbývá vyvrtat 75 metrů. To znamená, že by za tu chvíli museli vyvrtat 120 metrů. Při tom, jak dlouho se dostávali pod 20 metrů, je to dost nepravděpodobné

Vložil: Kuvik

22) logická
Když se raketoplány blíží k asteroidu, tak z jednoho vyleti pasažér a je vidět jak to ním tříská o všechno možné, ale ve vzduchoprázdnu by ihned explodoval, jelikož by se všechny plyny začaly roztahovat.

Vložil: Kuvik

23) logická
Když oba raketoplány "přistanou" na asteroidu, každý je úplně jinde, než měl původně být. Nefungují žádné přístroje, spojení neexistuje. Jak tedy může A.J. (Affleck ) říct Medvědovi a Lvovi, že ví, že je čtyřicet kilometrů od Harryho (Willis)?

Vložil: Kuvik

24) logická
Když na asteroidu končí s vrtáním jeden člen rozebírá trubky z vrtání a odhazuje je. Jakmile trubku odhodí ona spadne na zem. Měla by však odletět, je tam přeci téměř stav beztíže.

Vložil: Kuvik

25) logická
Všimli jste si ve filmu těch desítek výbuchů a doprovodných zvuků u nich. Myslíte si, že by v prostoru, kde je vzduchoprázdno, byly nějaké výbuchy SLYŠET?

Vložil: Kuvik

26) animace/efekty
Při startu odlétají 2 raketoplány. Ve skutečnosti jen 1, ten druhý je zrcadlový obraz toho prvního. Ve filmu je to malý okamžik, a je těžké si toho vůbec všimnout.

Vložil: Kuvik

27) animace/efekty
Po tom co Ben Afflek přeskočí (nebo přeletí) s tím svým rypadlem propast na steroidu a rypadlo zastaví na druhé straně na svahu, je ve světlech nasvícených z rypadla vidět, že celý svah je zarostlý zelenou trávou.

Vložil: Kuvik

28) animace/efekty
Po obletu Měsíce se jeden raketoplán (Independence) rozbije na kusy, pokud jste si všimli, tak některé kusy celkem hodně a dlouho hoří - to je ve vesmíru nemožné..

Vložil: Kuvik

29) ostatní
Když oba raketoplány oblétají měsíc, dostanou se na přetížení 11G. V tomto přetížení má člověk problémy se usmát, natož pak mluvit. Zajimavé, že astronauti křičí smysluplné věty.

Vložil: Kuvik

30) ostatní
Poté, co raketoplán přistane na Zemi, musí nějakou dobu (několik hodin) stát na dráze, dokud jeho povrch tak neochladne, že je bezpečné otevřít dveře. Na konci filmu to však dělají ihned po přistání, což by hodně poškodilo vnitřní vybavení raketoplánu, o posádce ani nemluvě!

Vložil: Kuvik

31) ostatní
S tou gravitací ve filmu je to celé divné... po ISS když tankují, tak tam běhají jako by se nechumelilo - snad je tam stav beztíže? Stejně tak na asteroid přistávají jako na letiště...

Vložil: Kuvik

32) ostatní
Když spuští jednoho člena do díry na bombu tak zavadí o stěnu a zní padají kameny. Ve stavu beztíže by ty kameny nepadali, nebo by nepadali tak jak padali.

Vložil: Kuvik

33) ostatní
Když vrtaři cvičí na let do vesmíru, tak jednou zkouškou je let stihačkami. Viděli jste někdy aby v takové rychlosti neměl pilot ani spolupilot kyslikové masky?

Vložil: Kuvik




Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10