Detektivové z Hollywoodu (2002)

Detektivové z Hollywoodu (Hollywood Homicide)
63 %
 
 

Hollywood Homicide

Další název: Detektívi z Hollywoodu (SK); Hollywood Cops

    Žánr: komedie / krimi
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 23.10.2003        
    Délka: 111 min.
„V tomhle městě je každý zločinec hvězda. A naopak.“
Policejní veterán Joe Gavilan a jeho čtyřiadvacetiletý parťák K. C. Calden slouží v oddělení vražd a jen těžko by se mezi detektivy v Los Angeles našli další dva, kteří jsou tak odlišní. Společné mají vlastně jen jedno - oběma mnohem víc času než práce zabírají vedlejšáky. Zatímco Gavilan si nepříliš úspěšně pokouší přilepšit k platu jako obchodník s nemovitostmi, Calden si přivydělává jako instruktor jógy a současně se pokouší prorazit jako herec. Je jim přidělen případ vraždy v hudebním klubu Julia Armanse. Přímo na pódiu tu byli zastřeleni mladý raper a tři členové jeho skupiny. Stop je málo a pracovní hypotézy nakonec ukazují na hip-hopového magnáta Antoinea Sartaina. Situaci jim ovšem nekomplikují pouze melouchy, ale také Sartainovy úzké vazby na nepříliš poctivého detektiva Leroye Wasleyho. Navíc se objeví detektivové z oddělení vnitřních záležitostí, kteří si hodlají na oba pořádně posvítit. Gavilan má totiž pletky s jeho bývalou přítelkyní Ruby a Calden se dostal do tajných souborů týkajících se podezřelé smrti jeho otce. Tohle všechno zvládnout bude opravdu fuška.

Zdroj: Nova

režie:
Ron Shelton
 
 
hraje:
Harrison Ford (Joe Gavilan), Josh Hartnett (K.C. Calden), Isaiah Washington (Antoine Sartain), Lena Olin (Ruby), Lolita Davidovich (Cleo Ricardová), Robert Wagner (hraje sám sebe), Regina Russell (recepční), Ragan Brooks (brunetka), Steve Stafford (pilot), K. D. Aubert (Shauntelle), Dwight Yoakam (Leroy Wasley), Bruce Greenwood (Bennie Macko), Lou Diamond Phillips, Keith David, Jennette McCurdy, Kathi Copeland (Eunice)
 
 
scénář:
Roger Souza, Ron Shelton
 
 
kamera:
Barry Peterson
 
 
hudba:
Alex Wurman
 
 
střih:
Paul Seydor
 
 
zvuk:
Mark Harris
 
 
výtvarník:
Wayne Fitzgerald (design tituků)
 
 
zpěv:
Alicia Keys (A Woman's Worth)
 
 
koproducent:
Scott Bernstein
 
 
vizuální efekty:
Rick Shick
 
 
masky:
Jake Garber
 
 
producent:
Lou Pitt, Ron Shelton
 
 
kaskadér:
Monica Staggs, Charlie Picerni, Cassandra McCormick, Donna Evans, April Weeden, Spence Maughon, Gary McLarty, Will Leong, Michael Justus
 
 
runner:
Chris Grest
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.