Zari
ohodnotit

Znamení koně [TV seriál]

Žánr:
Rok:
2011
Délka:
52 minut
„Rodinný seriál České televize z prostředí koňské farmy a dostihů.“
Popis / Obsah / Info k filmu Znamení koně



Díl 13. Chuchle
Znamení koně ChuchleZnamení koně ChuchleZnamení koně ChuchleZnamení koně Chuchle

Věra Nová bude už brzy rozvedená a Horovi a hrabě Schwarz se stali společníky. Ale o tom, která z farem získá slávu, vítězství a prestiž se rozhodne v Praze v Chuchli. Aniž to tuší, mají to na svých bedrech a ve svých nohách Richmond, Monty a Merlin.

David jde Kláře popřát hodně štěstí. Miluje ji a přál by jí vítězství, i když je vlastně proti sobě a proti Slunečné hoře. Ale srdce si nedá poroučet. Napínavý dostih. Cílová rovinka… Hart a Klára jsou v čele…

Dáša si podává ruku s Kalinou. Usmíření. Nejen kvůli jim samotným, také kvůli Davidovi a Kláře. Klára po dojezdu kolabuje. Je to náhlá nevolnost z obrovského psychického i fyzického vypětí. Ale nejenom kvůli tomu…

David je šťastný. Prošel dlouhou cestou, která nebyla bez překážek, ale nakonec má pocit, že dosáhl něčeho, v co nikdy ani nedoufal.
Česká televize


Popis / Obsah / Info k filmu Znamení koně



1.díl Rebel
První díl původního televizního seriálu z prostředí koňské farmy a dostihů otevírá hned několik dramatických momentů. Hlavní hrdina příběhu David Hora se po letech vrací na rodinnou farmu. S otcem Janem se setkává na dostihu, který vyhrál jeho kůň Richmond. Konkurenční Rebel, kterého sedlala Klára Kalinová ze stáje Svatý Hubert vedené Marcelem Kalinou, v cílové rovince klopýtnul a ztratil tak šanci na vítězství. Na Slunečné hoře je tedy důvod k oslavám, nicméně Jan Hora se vymlouvá na důležitou schůzku a odjíždí za svojí milenkou, veterinářkou Dominikovou. Na konkurenční farmě řeší zranění koně Rebela, jeho majitel Karel Dejmek vyhrožuje Kalinovi, že dá koně trénovat a ustájit jinam. Postupně vychází najevo, že David přijel za otcem proto, aby si od něj půjčil peníze. Opilý Jan Hora se v noci vrací na farmu, kde ho jeho žena Dáša konfrontuje se svým podezřením z nevěry. Do toho se objeví problém s koněm Richmondem, který Jan Hora odchází řešit do stáje a nakonec se rozhodne u koně zůstat přes noc.

2. díl Koňské království
Slunečná hora je rázem bez šéfa. Na proslulou koňskou farmu si brousí zuby konkurence. Ubrání Dáša po léta budovaný rodinný statek?

Dáša Horová najde ve stáji, v místě, kde zemřel její muž, léky, které neměl předepsané. Lékař jí potvrdí, že tento druh medikace by mohl Jana Horu i usmrtit. Tím utvrdí Dášu v podezření, že Jana někdo zabil.

David Hora najde v Praze svůj byt naprosto zdemolovaný. Je to první varování vymahačů dluhů. Navíc se v bytě schovává i Davidova dcera Adéla, která za ním utekla od matky. Nechce totiž odletět s matkou a jejím novým manželem do Bruselu. Davidovi volá Dáša - jeho otec zemřel. David odváží Adélu z nebezpečné Prahy na Slunečnou horu. Na pohřbu se odehraje incident mezi Bety Dominikovou a Dášou. Bety se obrovskou kyticí totiž jednoznačně přihlásí ke svému vztahu k Janovi, což Dáša bere jako provokaci. Navíc vyjde najevo, že Jan Hora si vzal bez vědomí své manželky v bance úvěr na koupi krásného plnokrevníka Montyho. Farma ovšem nemá na splátky.

Davidovi a Lukášovi, který je druhým synem Hory z manželství s Dášou, připadne po otci dědictví. Farma, pozemky, koně. Nevlastní bratři se za zády Dáši dohodnou a jdou své podíly prodat konkurenčnímu Kalinovi.
Fotogalerie

3. díl Podezření
Dcera Adéla Davidovi komplikuje situaci, nemají kam jít. Dáša farmu neprodá a Kalina intrikuje stále silněji

Dáša se postaví na zadní. Odmítne farmu prodat, vybudovala ji od základu a nemůže poplivat léta dřiny, své a Honzovo dílo. Lukáš se naštve a vrací se do Brna, kde žije a dodělává veterinu.

David se Dáše přizná, že po něm jdou vymahači a že dosáhl odkladu splátky. Potřebuje se jen na farmě nějaký čas schovat. Dáša se zatvrdí a Davida požádá, aby i s frackovitou Adélou, k níž ona nemá žádný vztah, odjel z farmy. Až se vrátí z dostihu v Meranu, nechce je tady najít. Ohrožují farmu a je jen otázkou času, kdy tady Davida vymahači objeví.

Bety Dominiková dostane od Kaliny úkol: zpracovat Davida, aby svůj podíl prodal Kalinovi co nejlevněji. Když prodá jeden z Horovy rodiny, ostatním se zúží možnosti a Kalina snadno pronikne na Slunečnou horu. O což mu jde především. Bety na Davida zapůsobí, ale protože mezi nimi přeskočí jiskra, nedokáže být tak důsledná, jak původně chtěla.

Dáša se vrátí z Itálie s vítězstvím v kapse a plná plánů do budoucna. Marča Havránková jí poradí, aby na farmě Davida s Adélou nechala a naopak mu nabídla partnerství. Spolu se pokusí Slunečnou horu postavit na nohy. Davida ten návrh zaskočí.

4. díl Podraz
Adéla se cítí podvedená a mstí se na nevinných koních. Dáša nemá na splátky bance a hrozí jí velký problém.

David změnil stanovisko, zůstává na Slunečné hoře. Adéla ovšem chtěla odjet do Prahy, ne shnít v tomhle zapadákově. Otcovo rozhodnutí bere jako zradu. Na protest a z dětské uraženosti vypustí koně z ohrad a způsobí celé Slunečné hoře velké nepříjemnosti. David s Bety jsou do sebe zamilovaní.

Když ale vyjde najevo, že Bety byla milenkou Davidova otce, David se neudrží a vyhodí ji. Pro Bety je to ponížení, které nedokáže vstřebat. Posledního zbloudilého koně, shodou okolností nejdražšího a nejlepšího Montyho, přivede zraněného na Slunečnou horu Klára Kalinová.

Dejmek s Kalinou stále usilují o Slunečnou horu. Dáša nemá na zaplacení splátek bance a Dejmek vymyslí, jak ji přitlačit ke zdi. Protože jsou přes účetní, Dejmkovu milenku Markétu Pelcovou, detailně obeznámeni se situací na farmě, rozhodnou se znovu zatlačit na fúzi obou farem. A jdou na to přes Davida, protože ho s jeho podivnou minulostí pokládají správně za nejslabší článek řetězu

5. díl Prohra
Dáša podá trestní oznámení, Kalina stále usiluje o převzetí Slunečné hory a Davida najdou vymahači, kterým dluží peníze.

Policie vyšetřuje Dášino trestní oznámení na neznámého pachatele. Dáša se se smrtí Jana Hory stále nevyrovnala. Podezírá všechny ze svého okolí, že Honzovi na onen svět pomohli. Nejvíc Bety Dominikovou, protože už ví, že se Honza do rozvodu nehrnul a Bety mu to vyčítala.

David se rozhoduje, zda nepřijmout Kalinovu nabídku na post ředitele spojených farem. Dáša se o tom dozví. Bere to jako podraz, pohádá se s Davidem a z farmy vyhodí i Kláru Kalinovou, která se jen přišla zeptat na Montyho zdravotní stav. Dáša ji ale podezírá ze špehování pro Kalinu.

David dělá špatná rozhodnutí. Přes odpor zkušeného Endyho prosadí do dostihu Dafné, která ovšem totálně vyhoří. Cítí se mizerně a chce Dáše dokázat, že je jiný, než za jakého ho pokládá. Když se rozhodne Kalinovu nabídku odmítnout, přijde jiná rána. Exekuce Montyho.

Adéla začne chodit do školy v Krásném Brodě a vypadá to, že se situace kolem Davida uklidnila. Jenže je to jen zdání, nebezpečí z Prahy Davida dostihlo. Nezaplatil ani v prodlouženém termínu dluhy a vymahači si ho na Slunečné hoře našli.

6. díl Dražba
Hrabě Schwarz chce udělat Dáše radost, vymahači se nespokojí s tím, že Davida zmlátili. Na Slunečné hoře jsou jen samé problémy...

Všichni z farmy jsou postupně předvoláni k výslechu, aby vypověděli, kde byli v době Janovy smrti.

Zvlášť Bety to bere jako ponižující pomstu za vztah s Horou. Dá Dáše výpověď, její koně už ošetřovat nikdy nebude. Slunečná hora ale bez veterináře zůstat nemůže. Dáša uprosí Lukáše, aby se vrátil a zaskočil za Bety. Ten přijede jen kvůli matce. V jeho očích je David hochštapler, který zase změnil názor. Slíbené peníze za jeho podíl po otci mu pořád nedal.

David chce i s Adélou odejít do bezpečí a opustit farmu. Adéla si pro změnu postaví hlavu, je zamilovaná do spolužáka Štěpána a chce zůstat.

Koná se dražba Montyho. Hrabě Schwarz by výstavního plnokrevníka pro Dášu Horovou koupil. Licitace je napínavá, Schwarz však prohrává. Dejmek vyšponoval částku hodně vysoko. Nešlo už o koně, šlo o prestiž. Monty se tedy na Slunečnou horu nevrátí. Všichni jsou zklamaní, Dáša nejvíc, ale snaží se to před hrabětem utajit, aby ho neranila.

David brzy opět pocítí na vlastní kůži nátlak vymahačů. V Brodě mu někdo ukradne auto, a když se s Dášou vracejí na farmu, vidí, jak Davidovo auto hoří v polích. David se zhroutí. Ještě, že je tu s ním Klára

7. díl Požár
David s Adélou se skrývají na zámku. Lásku Davida a Kláry se skrýt nepodaří...

Další škoda na Slunečné hoře, někdo zapálil krmení na celou zimu. Je jasné, že vymahači svůj tlak stupňují. David dostane strach. S Adélou se musí někde schovat. Azyl jim poskytne hrabě Schwarz na svém zámečku. Klára jim pomáhá. Je do Davida zamilovaná. Adéla je vidí, jak se líbají. Začne žárlit.

Dáše se farma rozkládá pod rukama, nemá na krmení, majitelé si odvádějí koně. Zpráva o exekuci se rychle rozšířila a lidé se bojí, aby nepřišli o svá zvířata.

Policie vede vyšetřování vlažně a nakonec ho odkládá, protože není důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Příměří zavládne mezi Bety Dominikovou a Dášou. Bety přizná, že Honza se odmítl rozvést. Chtěl zůstat s Dášou. Aspoň tohle Dášu potěší.

Kalina škodí, kde může. Snaží se ze Slunečné hory přetáhnout lidi. Hodí nabídku Endymu.

Lukáš dostane bláznivý nápad, jak si poradit s klisnou Salomé, která onemocněla měsíční slepotou. David jede splatit své dluhy, veze velkou sumu peněz za prodaný byt na domluvené místo. Doufá, že tím jeho problémy s vymahači končí.

Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Černá voda (2023) [TV miniséri...

20:10 - 21:10

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

20:00 - 20:50

17 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:45

2 minut již uběhlo
88 minut zbývá do konce

Reklama