Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu General Hospital
General Hospital (GH) je americké každodenní drama, které je zapsáno v Giunessově knize rekordů jako druhý nejdéle běžící seriál. Televize ABC začala vysílat GH 1. dubna 1963. Největší sledovanost vzrostla seriálu hlavně v 80. letech 20. století díky obsazení populárního páru Luka a Laury.

GH vymyslel manželský pár Frank a Doris Hursleyovi a umístili děj do newyorského Port Charles. Každý díl měl nejprve 30 minut, od roku 1976 se délka prodloužila na 45 minut a 7. 11. 1977 dokonce na celou hodinu.

První příběhy GH byli situovány do neznámého města na východě a točily se kolem Dr. Steva Hardyho (John Beradino) a jeho kamarádky, sestřičky Jessie Brewerové (Emily McLaughlin). Steve byl šéfem interny v sedmém patře kliniky a svůj život zasvětil pomáhání nemocným. V mnoha dílech bylo probíráno i Jessino neklidné manželství s mnohem mladším doktorem Philem Brewerem (Roy Thinnes, později Martin West).V průběhu let se Phil stal synonymem záletníka a Jessie mu neustále jeho aféry odpouštěla. Cyklus jejich neustálých rozchodů a smíření byl ukončen v roce 1974, kdy byl Phil zavražděn.

Díky sestřičce Lucille March (Lucille Wall) se ve městě objevila i její sestra letuška Audrey March (Rachel Ames). Mezi ní a doktorem Hardym vznikala romance - a nakonec si ho brala třikrát. To zklamalo Jessie, která cítila mezi sebou a doktorem Hardym sexuální napětí. Nic se však mezi nimi nestalo a zůstali přáteli až do Jessiiny smrti v roce 1991. Steve Hardy zemřel o 5 let později.

Největší rozmach pro GH přišel po roce 1980, kdy se do příběhu dostal "superpár" Luke Spencer a Laura Webberová. Celkově lze říci, že ve vytváření párů měli tvůrci velmi šťastnou ruku.
V 90. letech se GH potýkal s přechodem ke spíše akčnějšímu pojetí, což mu dovedlo část diváků. V současnosti se znovuobjevují staré hvězdy v seriálu, avšak ten chytil druhý dech a rozvíjí stále nové dějové linie i s novými, mladými herci.


Autor: efCZa

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na cestě po Mazurských jezerec...

23:55 - 00:25

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Fauda (2015) [TV seriál]

00:00 - 00:35

4 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:10 - 00:05

54 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:30 - 00:35

34 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Neobvyklý kamarád (Labou)

Neobvyklý kamarád
Labou

Naposled navštívené:
Neobvyklý kamarád (Labou)

Neobvyklý kamarád
Labou