Zari
ohodnotit

Dr. House [TV seriál]

Occamova břitva (2004) - 3. díl

Occam's Razor

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
45 minut
 

Obsah filmu Occamova břitva

 
Když se Brandon (Kevin Zegers - známý postavou Damiana Daalgarda ze seriálu "Super Drbna") oddává rozkoším se svojí snoubenkou, náhle zkolabuje. Jeho příznaky, kašel, zvracení, nízký tlak, horečka a bolesti v břiše, nesedí na žádnou z diagnostikovatelných nemocí. Proto se Dr. Gregory House domnívá, že se jedná o kombinaci dvou nemocí najednou. To nejjednodušší řešení totiž bývá, alespoň podle teorie Occamovy břitvy, to nejsprávnější. Bez jakýchkoliv důkazů tak začíná Brandona léčit na zánět dutin a hypotyreózu.

Autor: MARi0
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2013
Occamova břitva
Máme-li několik teorií, z nichž jedna   vyžaduje až přespříliš příčin a   následků, přikláníme se, podle principu   logické úspornosti z devatenáctého století   Occamovy břitvy, k tomu nejjednoduššímu. To   znamená, že si můžeme Newtonův zákon   vyložit i tak, že třeba síla, která je   působena na všechny tělesa je ve skutečnosti   jen poloviční a zbytek energie dodávají   tělesům neviditelní trpaslíci, kteří je   postrkují. Ehm, takže čemu asi dáme přednost.   A zmínil jsem se také, že ti trpaslíci   přestanou dělat svou práci v roce 2042? Pak   bude konec všech fyzikálních zákonů tak, jak   je známe.
Doktor House se proslavil hlavně svý   tvrzením, že všichni lžou. Pacienti,   partneři, prostě všichni. Sáhněme si do   svědomí, jak často lžeme. Někdy je to prostě   snadnější. Já jsem třeba včera té dívce v   baru také neříkal, že důvodem proč nemůže   jít ke mně je moje spící přítelkyně. Místo   toho jsem si raději vymyslel příběh o tom, jak   opravdu musím na záchod. A pak složitě   prolézal tím malým okénkem, abych se vylízal   z té zapeklité situace...


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Katie Allen

Allen Katie

Naposled navštívené:
Katie Allen

Allen Katie