Duben
ohodnotit

Vítězství

Victory

Další název:
Escape to Victory; Návrat k vítězství; Nerovný zápas
Žánr:
Rok:
1981
Délka:
117 minut
„V tomto sportovním snímku z prostředí zajateckého tábora se setkáváme s celou plejádou hvězd.“

Obsah filmu Vítězství

 
"Victoria - Vítězství nebo také - Nerovný zápas, se
Sylvesterem Stallonem v roli Hatche, a brazilským fotbalistou Pelé na jednom fotbalovém trávníku".

Nacisté se často snažili dokazovat světu, že nejsou tak špatní, jak se o nich pořád tvrdí. Jeden takový příběh byl zfilmován na základě skutečných události.
Do tábora plného anglických, kanadských, amerických a australských zajatců má přijet kontrola z mezinárodního Červeného kříže. Německý velitel major Steiner se rozhodne uspořádat fotbalové utkání týmu složeného ze zajatců, proti výběrovému mužstvu německé armády. Zápas by tak měl předvést, že se se zajatci zachází slušně, a Němci...
 
Související odkaz
 
Recenze: Vítězství

Dnes začíná v Rusku XXI. mistrovství světa ve fotbale FIFA, a tak si připomeneme film, jaký v rámci kinematografie... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
John HustonJohn Huston  
hraje:
Sylvester StalloneSylvester Stallone.....Robert Hatch [34]   
Michael CaineMichael Caine.....kapitán John Colby [48]   
 Pelé Pelé.....Luis Fernandez [40]   
Max von SydowMax von Sydow.....major Karl von Steiner [52]   
Osvaldo ArdilesOsvaldo Ardiles.....Carlos Rey [28]   
Daniel MasseyDaniel Massey.....Waldron [47]   
George MikellGeorge Mikell.....velitel [52]   
 Amidou Amidou.....André [45]   
Jean-François StéveninJean-François Stévenin.....Claude [37]   
Tim Pigott-SmithTim Pigott-Smith.....Rose [34]   
Carole LaureCarole Laure.....Renée [29]   
Julian CurryJulian Curry.....Shurlock [43]   
Clive MerrisonClive Merrison.....kovář [35]   
Maurice RoëvesMaurice Roëves.....Pyrie [44]   
Anton DiffringAnton Diffring  
Gary WaldhornGary Waldhorn.....Mueller [37]   
scénář:
Evan JonesEvan Jones  
Yabo YablonskyYabo Yablonsky  
námět:
Yabo YablonskyYabo Yablonsky  
Djordje MilicevicDjordje Milicevic  
Jeff MaguireJeff Maguire  
hudba:
Bill ContiBill Conti  
kamera:
Gerry FisherGerry Fisher  
střih:
Roberto SilviRoberto Silvi  
trailer
Distributor v ČR:
The Victory Company, Tom Stern, Lorimar
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vítězství >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.5.2022
Snímek už jsem viděl a po letech rád   zopakoval. Dnes už ale působí hodně   "legračně" zajatecký tábor je v   podstatě pohodička, vězni si diktují vysokým   šaržím Wehrmachtu co mají splnit, zařídit a   nese se to celé v takovém poklidném duchu.   Pokud přistoupíte na vtipný odér smutných   historických událostí a překousnete né moc   reálný děj, dá se u filmu zabavit. Ano   zajatecké tábory pro západní vojáky to nebyl   takový "mlejn na maso" jako pro ty z   východu atd. ale přesto, zde všecko v pohodě   projde a vězni se mají dobře, tak i onak   koukatelná "pohádka" - 50% - 60%.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2018
Tenhle film
ve mně vyvolává silně rozporuplné pocity.   Není špatný, ale cítím, že mohl být daleko,   daleko lepší a doufám, že ho někdy, někdo   předělá.
Na druhou stranu, mít v jednom filmu   Sylvestera Stallona, tohoto vymítače   vietnamských pralesů a Pelého, který dokázal   vymést pavučinku z každé branky, je svým   způsobem svátek. Navíc ve filmu hrají další   fotbalové hvězdy své doby- Bobby Moore, Osvaldo   Ardilles, Paul van Himst a další. Naopak   fotbalisty z Polska a Československa tvůrci jen   tak lehce odbyli. Další věc je, že fotbalisté   hrající v tomto filmu byli vesměs na konci   svých kariér. Pelé 40, Moore 39, Van Himst 37.   To také působí dost rušivě. Navíc kapitán   týmu, kterého hrál Michael Caine, v době   natáčení oslavil 48 narozeniny. To je úplně   mimo. Trochu jako turnaj starých gard...
Miluji   zkrátka fotbal a proto mě mrzí, že   zpracování není úplně dokonalé. Snímek   prostě působí příliš lacině.
Ale i tak je   to fajn.
FrankieOndatra
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2015
Koncepciou deja sa snímka približuje filmu   Veľký útek. Zachytáva pokus o útek mladého   dôstojníka americkej armády Hatcha, ktorý sa   nutne musí dostať von zo zajateckého tábora.   Jeho príbeh sa prelína s osudmi futbalistov,   ktorí sa rozhodli pre otvorenú hru s   najlepšími hráčmi Tretej ríše. Film   poukazuje na nadradenosť Árijskej rasy, ktorá   si myslí, že svoje víťazstvo nemusí   dokazovať. Naopak hráči spojeneckého tímu   musia tvrdo bojovať za svoj cieľ - uhrať dobrú   partiu v tomto nerovnom zápase.
Mnohí ľudia   boli toho názoru, že filmy o futbale neletia, a   preto táto snímka nedosiahla výrazný úspech,   dokonca sa v mnohých krajinách stala i   prepadákom. To ale nič nemení na veci, že   Nerovný zápas patrí k tým najlepším   vojnovým drámam vôbec. Režisér John Houston   nám ponúka skutočne veľkolepé dramatické   spracovanie tejto atraktívnej a čerstvej témy,   ktorá sa svojou vizuálnou pútavosťou a   dojímavým príbehom stáva sladkým   lákadlom.
Po technickej stránke vzhľadom k   žánru je film (čo sa týka samotných   futbalových sekvencií) dokonalý. Celý scenár   zápasu zostavil Pelé, sám kráľ futbalového   neba. Všetci herci museli prejsť jeho náročnou   pohybovou choreografiou, ktorú vymýšľal pri   pozeraní starších futbalových zápasov   Brazílie s európskymi krajinami. Hudba od   skladateľa Billa Contiho, ktorý sa môže   popýšiť aj melódiám k filmu Rocky, je   heroická až klerická a počas zápasových   scén synchrónne graduje spolu s ich priebehom.   Okrem spomínaného Pelého sa vo filme objavili i   ďaľšie futbalové hviezdy - Bobby Moore,   Osvaldo Ardiles, Paul Van Himst či Kazimierz   Deyna. No hlavné úlohy prischli skúsenejším   hercom, a to konkrétne Sylvesterovi Stallonemu a   Michaelovi Cainovi. Špeciálnu úlohu tu zahral   excelentný švédsky nestor Max Von Sydow, ktorý   si zahral postavu Karla Von Steinera, nemeckého   majora a bývalého profesionálneho hráča.
Ak   máte radi netradičné vojnové drámy, tak   nestrácajte čas a poďte sa pozrieť, ako sa   jedenástka hrdinov pokúsi vyhrať nad samotným   Fuhrerom. Žiadne samopaly, granáty, či   rakety... teraz sú na rade kopačky,lopty a   športový duch ! Spojiť vojnovú drámu so   športovou, a navyše futbalovou tématikou, je   proste skvelé. Vynikajúci originálny nápad,   ktorý ma chytá za srdce vždy, keď sa ho   rozhodnem pozrieť.
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.9.2014
Jak už napsala předemnou dole v komentářích   Malapiska. Film je velmi dobře obsazený   zvučnými jmény známými nejen z filmového   plátna, ale i ze světa fotbalu, a navíc, i   když fotbal dost nemusím, tento příběh, podle   skutečné udalosti mě dostal a žádná   negativní kritika mě neovlivnila a neovlivní   :o)) cb
frankleone
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Victory
Kdyby v tomhle snímku nehrál Stallone, tak o   něj v životě ani nazakopnu jelikož fotbal   nesnáším. Naštěstí fotbal v tomto filmu   nehraje hlavní roli. Spíše jde o to, že   skupina válečných zajatců nakope zadek   náckům aspoň na hřišti, když už to nejde na   bojišti.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Mladičký Stallone si to jako fotbalista   rozdává za druhé světové války s nacistama v   nerovném fotbalovém zápase zajatci vs.   bachaři. Nesmyslné ale docela zábavné.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2009
Jak to vlastne okomentovat?Je to valecny nebo   sportovni nebo drama?Nejspis je to vsechno   dohromady.Kazdopadne je to velmi pekna   podivana.Herecke obsazeni vyborne.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.8.2009
Zajímavé pojetí 2.světové války, kdy je v   německém zajateckém táboře skupina lidí,   kteří se rozhodnou hrát fotbal. Germáni se   myšlenky chytnou a vymyslí zápas mezi německou   elitou a výběrem spojeneckoé elity z tábora.   Situaci do rukou vloží kapitán Colby, který se   stane kapitánem a manažerem mužstva, do role   trenéra je samopasován Robert Hatch, který se   ale z tábora snnaží všemožně uprchnout.   Této situace se dá ale využít, proto mu   ostatní s útěkem pomůžou a společně tak   vymyslí plán útěku pro všechny.
Sportovní   válečné drama, ve kterém hraje i slavný   Pelé, je podívanou opravdu netradiční, ale   zato příjemnou a obsazenou opravdovými   esy...Sylvester Stallone, Michael Caine, roli   německého důstojníka výborně předvedl Max   Von Sydow.
Poe64
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2008
American goalkeeper
Veľmi sa mi páčil tento Slyov film.Mám rád   futbal a o to viac som si tento film obľúbil.Bol   to určite najlepší film o futbale a určite sa   už lepší nenatočí.Pelého nožničky na konci   boli super.Bravo
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2007
Odsuzovaný
Kritika pro tento film neměla příliš   pochopení. Dovolím si trochu nesouhlasit. I   když děj nejde příliš do hloubky a podobné   schéma tu již bylo mnohokrát, je to oslava   jednotlivých krásných scén, a obsazení (jak   herecké tak fotbalové) nemá chybu.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25578minih25578Velká červená jednička (1980) 
The Big Red One n
minih29275minih29275Věznice Fortress (2000) 
Fortress 2: Re-Entry n
minih47909minih47909Comeback (2008) [TV seriál] 
Comeback n
minih191749minih191749Denní směna (2022) 
Day Shift n
minih151485minih151485Alita: Bojový Anděl (2019) 
Alita: Battle Angel n
minih165248minih165248Přes prsty (2019) 
Přes prsty n
minih138776minih138776Povětří (2015) 
Air n
minih63529minih63529Monamour (2005) 
Monamour n
minih112888minih112888Hlava plná metalu (2013) [2k digital] 
Málmhaus n
minih37518minih37518Svěrací kazajka (2004) 
The Jacket n


Hodnocení:n12345678910
Vítězství (1981)Vítězství (1981)Vítězství (1981)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10