Zari

Neve Campbell

Rodné jméno:
Neve Adrianne Campbell
Známá jako:
Chole
Národnost:
Věk:
50
Narození:
3.10. 1973, Guelph, Ontario, Kanada
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Neve Adrianne Campbell se narodila 03.10.1973 v městě Guelph ve státě Ontario ( Canada ) učiteli Gerrymu ( původem ze Skotska ) a psycholožce Marnie Neve ( původem z Holandska ). Má bratra Christiana a dva nevlastní bratry Damiana McDonalda a Alexe McDonalda. Když jí byli 2 roky, rodiče se rozvedli a Neve s otcem se přestěhovala do Toranta. Od malička měla talent na tanec a v devíti letech získala místo v celostátní Kanadské baletní škole, ale kvůli častým zraněním se raději zaměřila na hereckou kariéru.
Začínala v seriálu Catwalk ( 1992 ) a v roce 1994 hrála v seriálu Party of Five. V roce 1996 byla obsazena do jedné z hlavních rolí hororového filmu Vřískot ( Scream ), ke kterému natočila i dvě pokračování. Z jejich dalších filmů jsou známé Čarodějky, Tři do tanga nebo Nebezpečné hry.


Autor: Serpentina

Životopis (biografie) / Informace:
pochází z holandsko-skotské rodiny. Navštěvovala Národní baletní školu, ale v patnácti letech kvůli sérii zranění přešla k herectví. Debutovala na prknech torontského divadla Pantages v muzikálu Fantom opery. Po maturitě se prosadila v TV úlohou Daisy McKenzieové v seriálu Catwalk (1992-93, Kapela Catwalk – TV) a popularitu získala postavou rebelantské Julie Salingerové v úspěšném seriálu Party of Five (1994-2000, Správná pětka – TV). Jako host vystoupila v dalších seriálech, mj. My Secret Identity (Moje tajná totožnost), The Kids in the Hall, Are You Afraid of the Dark? (Bojíte se tmy?), Kung Fu: The Legend Continues (Kung fu: Legenda pokračuje – TV), a hrála i v krátkých snímcích. Po několika menších filmových rolích zaujala jako popálená Bonnie v hororu Čarodějky. Nejznámější postavu středoškolačky Sidney Prescottové vytvořila v populární hororové parafrázi Vřískot (Cena Saturn) a v jejích dvou pokračováních. Hrála hlavní role v erotickém thrilleru Nebezpečné hry (vzpurná studentka Suzie Tollerová) nebo v romantické komedii Tři do tanga (sochařka Amy Postová), ale více se objevovala v nezávislých dílech, jako např. v Altmanově dramatu z baletního prostředí Company, v němž ztělesnila talentovanou tanečnici Ry. V poslední době také účinkovala na jevišti, jednak v newyorské inscenaci dramatu Michaela Wellera Ztracené konce (2005) a pak v londýnském představení poslední hry Arthura Millera Blues o vzkříšení (2006), režírovaném Robertem Altmanem. Hrála také reportérku P.D. McCallovou ve třech epizodách kriminálního seriálu Medium (Médium – KTV). Měla za manžela kanadského herce Jeffa Colta (1995-98); v květnu 2007 se podruhé provdala za anglického herce Johna Lighta. Její starší bratr Christian Campbell se rovněž věnuje herectví.
Filmový přehled 2008/5

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Neve Campbell

Campbell Neve

William H. Macy

Macy William H.

Naposled navštívené:
Neve Campbell

Campbell Neve

William H. Macy

Macy William H.