Zari

Jeanne Carmen

Povolání:
Rodné jméno:
Jeanne Laverne Carmen
Národnost:
Narození:
4.8. 1930, Paragould, Arkansas, USA
Úmrtí:
20.12. 2007, Orange County, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herečka Jeanne Carmen - Jeanne Laverne Carmen, se narodila 4. 8. 1930 v USA, Paragouldu ve státě Arkansas. Jena, jak jí prý říkala matka, vyrůstala ve velice chudobné rodině, a rodina se živila sezónními pracemi na farmách, hlavně však sběrem bavlny. Ona sama nesnášela nevlastního otce, který ji zřejmě podle náznaků obtěžoval a dovoloval si na ni. Ve třinácti letech utekla, a díky tomu, že vypadala starší a vyspělá, a také díky své výřečnosti i jistému přirozenému pohybovému talentu se jí podařilo zakotvit u kočovné, estrádní a herecké společnosti - Off Broadway, kde tančila.

O dva roky později se stala partnerkou – „kočkou“ známého gangstera Johnny Rosselliho, který jí umožnil všechno, o čem si do té doby mohla nechat zdát. Mimo jiné se v té době učila hrát golf. Trenérem se stal golfový profesionál Jack Redmond, který byl na svou žačku záhy velmi pyšný. Jeanne totiž zjistila, že ji hra nejen nesmírně baví, ale že jí také jde, a když po čase dosáhla nebývalé "virtuozity" s golfovou holí, dokázala například vystřelit golfový míček z úst asistenta. Touto činností si začala na turnajích vydělávat velmi slušné peníze, a stala se naprosto soběstačnou.

Hollywood lákal, a tak se Jeanne otočila ke golfu zády a odjela do střediska filmového dění, kde se začala objevovat ve společnosti slavných lidí – aby viděla a byla viděna, a tak se její tvář objevuje v novinách a časopisech, jako přítelkyně a poradkyně golfu vedle Elvise Presleyho, Franka Sumatry….., stala se jedinou, a velkou přítelkyní Marilyn Monroe, (.. avšak po smrti M. M. se stáhla do ústraní, odmítala se s kýmkoliv o Marilyn bavit. Vdala se, a žila v Arizoně - byla údajně třikrát vdaná – a narodilo se jí z těchto manželství pět dětí: Melinda, Brandon, James, Jade a Austin.)

Z „High Society“ byl už jen krůček do filmového studia. Nutno přiznat, že Carmen nehrála nikdy v nijak význačných filmech, objevovala se v tzv. „B“ filmech (krimi, fantasy, westerny) ale ve své době – v padesátých a šedesátých letech se stala nekorunovanou královnou B-filmů, a patřila neustále mezi celebrity.

Carmen byla majitelkou velmi svůdné a dobře vyvinuté postavy a ráda pózovala v nových plavkách či velmi odvážných robách. Debutovala nejdříve na scéně Broadwaye v „Burlesque“ – 1948, a Broadway Open House 1950. První filmový debut měla v roli Princess Jeane - Princezny Jeane v roce 1951, a poté následovaly role Venuše v Striporama – 1953, The Three Outlaws 1956 v roli Sereny, War Drums – Válka bubnů – 1957 role indiánky Yellow Moon, Untament Youth, a Merry Mix-up a Portland Exposé všechny natočené v roce 1957, nebo Poslední povstání – Last Rebellion, TV filmy, Born Reckles 1959, TV seriál Riverboat, Tiger – TV I. Díl, nebo v show Boba Hoppea - Early Show a George Gobel show.

Mezi její poslední vystoupení před kamerou patříly v roce 1960 dvě role ve francouzské TV – The Chinese Pendant a Tightrope, v USA pak naposledy v TV epizodě - Three Soldiers v roce 1961.

Jak se často říkává, že je smutné, když rodič přežije své děti – se stalo v Jeannině případě víc než jen krutou pravdou a krutým konstatováním, když v jeden den ztratila obě své dcery Melindu a Jade a tři vnoučata, při autonehodě. Jeanne Carmen zemřela 20. 12. 2007 v Irvinu v Kalifornii ve věku 77 let.


Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Černá voda (2023) [TV miniséri...

20:10 - 21:10

4 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

20:00 - 20:50

14 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

44 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

19 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jeanne Carmen

Carmen Jeanne

Naposled navštívené:
Jeanne Carmen

Carmen Jeanne