Duben
ohodnotit

Korunní princ [TV film]

Další název:
Korunný princ (SK)
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
92 minut
„Příběh o dvou princích, jedné princezně a čarovném nápoji.“

Obsah filmu Korunní princ

 
Kdesi v Zapovězeném lese žije zlý čaroděj Kruciatus (Josef Abrhám). Ten se před sto lety pokusil zničit království, kterému dnes vládne král Alexandr (Jaromír Hanzlík), jenž má dva syny – následníka trůnu Jana (Patrik Děrgel) a mladšího prince Karla (Kryštof Hádek). Karel se však nechce s rolí druhého v pořadí za žádnou cenu smířit. S pomocí svého sluhy Pakosty (Pavel Kříž) se na hradě vloupá do zakázané komnaty, získá kouzelné rekvizity, které tu po zlém čaroději zůstaly, a hodlá svého bratra zničit. Princ Jan tak vypije kouzelný lektvar, který mu jeho povedený bratr naservíruje, a ten mu vmžiku vymaže paměť. Jan se poté bezhlavě vydává na...
 
Související odkaz
 
PRVNÍ DOJMY: Štědrovečerní Korunní princ hrál chudého Hobita

Žili byli bratři tři, zpívala Svěrákova filmová pohádka na Nově. V ČT měl v téže době štědrovečerní premiéru Korunní princ, v němž žili byli bratři dva. Také jeden drak, jedna princezna, jeden čaroděj a skupina historického šermu. Klasika. číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Česká televize
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Korunní princ >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

JonnaDU87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2020
Už párkrát jsem přemýšlela nad tím, proč   tuhle věc tak totálně žeru, i když je to   vlastně tak... přihlouplé? Já nevím, jak   jinak to říct.
Pak mi to došlo
Ono je to jako   Mrazík. Z jistého hlediska je to vlastně   katastrofa, ale vy se na to prostě musíte   dívat. A stejně jako Mrazíka, to buď milujete,   nebo nenávidíte.
Příběh je fajn, drak na   české poměry naprosto parádní a postava   mladšího prince nemá chybu. Onou mrazíkovskou   katastrofou tak budou rekvizity, které jsou   místy až komické. Závora s plotem, který   očividně končí po třech metrech,   roztleskávačky ve středověku, královské   páry sídlící na hradech, které se sice   ještě nerozpadly, ale daleko k tomu nemají.
I   tak si to příští rok pustím znova a ten   další taky, protože švihlejší vánoční   pohádku byste pohledali. Pro mě správně   naměřená dávka absurdity, ironie a humoru, kde   se neblekotá a neječí. To je za mě velké   plus.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.12.2020
Totální slátanina. Viděl jsem to až po pěti   letech od vzniku a mohl jsem si to zřejmě   odpustit. Ti dva špatně placení účastníci   levné šou - Děrgel a Hádek, to mají být   herci? K tomu Josefíková, osoba krajně   nesympatická sama od sebe už jen svou propagací   zabíjení zvířat a nošením pravých   kožešin. Její tzv. herectví je absolutní   úpadek. No dobře, Abrhám. Asi jo, sice je to   tak trochu dr. Blažej po rozkvětu, ale zřejmě   to lepší, co v téhle hrůze je. Vcelku se dají   taky Hanzlík a Kříž, to je takovej ten   záchvěv toho, že jsme kdysi mívali i kvalitní   herce. Zbytek navoněná bída v čele asi s tou   nejotřesnější představitelkou princezny,   jakou mohli v současné době vyhrabat.
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2018
Z pohádky mám velikou radost, příběh je   pohádkově přitažený za vlasy, ale baví, té   legrace zase letos o vánocích nebylo tolik. Kdo   mě bavil nejvíc, Josef Abrhám v roli   čaroděje, Jaromír Hanzlík si opět zahrál   krále a Pavel Kříž, jenž je specialista na   záporné role a jenom s jedinou hlavou drak...
Milicent
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2017
Tahle pohádka mě vždycky spolehlivě pobaví,   vtipné dialogy, skvělé herecké výkony, i v   malých rolich úžasné osobnosti..pan Abrhám,   pan Mrkvička, Hádek a Pavel Kříž jsou   bezkonkurenční. Tak nějak je znát, že je   natáčení asi všechny dost bavilo. Trochu   připomíná způsob Troškovych nových pohádek,   které už tak zábavné nejsou..
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2017
Pohádka je vcelku přijatelná, ale řekl bych,   že musí krapet dozrát. Následník trůnu Jan   (Patrik Děrgel) vypadá jako bohapustý naiva a   mladší princ Karel (Kryštof Hádek) působí   spíše jako pošuk zralý na léčení. Režisér   Karel Janák natočil pohádku zcela ve stejném   stylu, jako svůj předchozí seriál ´Ať žijí   rytíři!´. Takže současná živost, současný   styl humoru, který mnohdy ani nevyzní a   atmosféra všelijaká, jen ne pohádková. Karel   Janák má prostě svůj nezaměnitelný styl a je   na diskusi, jestli pro pohádku přijatelný a   nebo ne. Jen tak na okraj, za pozornost   jistojistě stojí herecké výkony Pavla Kříže   a Ladislava Mrkvičky. Jediné postavy, které tu   doslova vynikají. A dále, když pominu fousy a   barvu kostýmu, proč mě čaroděj v podání   Josefa Abrháma tak strašně připomíná   Mrakomora z pohádky ´Princ a Večernice´,   kterého ztvárnil Radek Brzobohatý?
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2016
Pohádka, na kterou se dalo dívat, což je v   posledních letech docela vzácnost. Děj byl   originální a vtipně odlehčený, hlavní role   retardovaného prince přesně sedla jinde obvykle   nevěrohodnému Patriku Děrgelovi, a pobavil i   Kryštof Hádek blížící se svým vzhledem a   výkonem Jacku Nicholsonovi.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2016
Docela povedená pohádka která některými   scénami a herci pobavila např.P.Kříž jako   sluha se směšným účesem pak lektvar   zapomnění po kterém každý zblbne a první co   řekne dobrýden a pořád dokola což přišlo   dost vtipný,další vtipné scény z lesa při   střetu s čarodějem,příběh v poho vše   nakonec skončí dobře, podlí bratr prince   skončí ve vězení a princ zachrání svou   princeznu jak od draka tak od svého podlého   bratra.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2016
Loňská pohádka se slušným dějem a hezkým   princem a princeznou, přesně takhle si dokážu   představit pohádku, kdy se vymyslí zcela nový   příběh a dokáže se povést. Inspirace   Příběhem rytíře mne taky napadla, nicméně   dokážu to akceptovat. Josefíková krásná   princezna a Děrgel dost mužný, aby se do něj   mohla zamilovat. Hádek strašný, ale nemyslím   tím herecký výkon, jako spíš tu jeho postavu   s otřesnými kudrnkami, kterou zahrál, tak, že   byl fakt nesympatický. A jeho sluha Pavel   Kříž, to ještě umocňoval. Oba královské   páry do počtu, na malém prostoru Josef Abrhám   strčil všechny do kapsy. Trochu více humoru by   neškodilo, ale v porovnání s letošními   pohádkami je loňský Korunní prince   nadstandard.
pedrom1
Hodnocení:
Přidáno: 27.12.2016
:-) :-) :-)
Pohádka je moc hezká. Žádná hororová, jak   je teď v módě, ale krásně optimisticky   pohodová pohádka. A vtipná!! nasmála jsem   se. :-)
K.I.T.T
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.12.2015
Tahle pohádka se mi hodně líbila. Měla   povedený námět, ale hlavně kvalitní herecké   obsazení (až na Kryštofa Hádka), velmi se mi   líbil Josef Abrhám v roli čaroděje, kterého   ztvárnil naprosto skvěle, velmi milým a   příjemným překvapením pro mě byla také Eva   Josefíková, která zde předvedla velký talent   a stává se pro mě jednou z nejkrásnějších   českých princezen. Jinak, pohádka měla spád,   vtipné situace, ale až moc zbytečně dlouhý   byl rytířský turnaj, začal pak trochu nudit.   Určitě to není nejkrásnější česká   pohádka, ale řadí se k těm lepším a v   poslední době k těm úplně nejlepším,   jelikož, co teď TV produkují za pohádky se   nedá k této vůbec přirovnat.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24786minih24786Valčík pro milión (1960) 
Valčík pro milión n
minih17156minih17156Prstýnek (1944) 
Prstýnek n
minih22922minih22922Vražedný tanec (1990) 
Dancing Machine n
minih10326minih10326Knight Rider (1982) [TV seriál] 
Knight Rider n
minih28533minih28533Šípková Růženka (2001) [TV seriál] 
Šípková Růženka n
minih41513minih41513Prachy dělaj člověka (2006) 
n
minih37013minih37013Strašáci (1971) 
Straw Dogs n
minih123330minih123330Volání Afriky (2011) [TV film] 
Afrika ruft nach Dir n
minih42073minih42073Záhořanský hon (1968) [TV film] 
Záhořanský hon n
minih39909minih39909Marie Antoinetta (2005) 
Marie Antoinette n


Hodnocení:n12345678910
Korunní princ (2015) [TV film]Korunní princ (2015) [TV film]Korunní princ (2015) [TV film]Korunní princ (2015) [TV film]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10