Zari
ohodnotit

Žut

Der Schut

Další název:
Yellow Devil; The Shoot
Rok:
1964
Délka:
118 minut
„Žut je přezdívka muže, který se svými bandami terorizuje celý Balkán. Kdo se vzepře, je nemilosrdně zabit...“
Popis / Obsah / Info k filmu Žut
POZOR SPOILER!

Lord se sluhou čekají na kupce Henryho Galingréa. Místo něj přichází obchodník s koberci z Rugové a představí se jako Nírván. Má s sebou muže který mluví o přepadení Galingréa a tvrdí, že je Galingréé zajatec dvou bratrů Alacyů. Lord však nemůže zajatému pomoci, protože spěchá na otevření Suezského průplavu. Proto vyhledá Karu s Halefem a všechno jim řekne.

Kara se vydává za paní Galingréovou a cestou narazí na místo přepadení. Na studni je přibité ucho a podpis Žut. Nírván jel náhodou také kolem a setká se tu s Karou. Je tu také muž jménem Omar, kterému tu zavraždili strýce a ten přísahá pomstu. Přepadený muž jménem Osko tvrdí, že jeden z útočníků byl Barud. A ten také unesl jeho dceru Tschitu.

Kara při hledání stop narazí na mrzáka Busru z Ostromyše. Ten jim poví jak dál. Kara, Halef a mstitel pokračují dále, ale bandité poškodili most. Nepomohlo jim to a naši tři hrdinové se dostávají, kam chtěli. Zde se setkají se zvláštním člověkem jménem Mübarek. Má velkou moc a vliv. Kara se setká se Simonou Galingréovou, sestrou uneseného, a poví ji o jejím bratrovi. Je tu také Anette, Henryho manželka a zpráva o únosu se jí moc nelíbí.

Všude se mluví o Mübarekovi a Kara se rozhodne mu pobyt zde drobátko znepříjemnit. Což se mu pomocí speciálního střeliva podaří. Tak se také ukáže, že Busra a Mübarek jsou táž osoba. Tento podivín je nucen prchnout.

Kara chce hledat Henryho a a do toho se mu vnutí i Anette.

Do vězení ve skalách je přivedena Tschita a setká se zde s Henrym. Také se jí podaří uniknout a ukryje se právě u Nirwana.

Kara s ostatními jsou přepadeni na řece, ale uniknou. Ještě se při tom však vypořádá Omar s Barúdem. Ten při boji padá ze skály.

Tschita se dozví, že Nirwan je Žut.

Halef je zajat nepřáteli vedenými Manachem el Baršou, mezi nimiž je i uprchnuvší Mübarek. Kara má pak co dělat, aby Halefa osvobodil.

K Nirwanovi přichází lord se sluhou a končí ve vězení mezi ostatními zajatci.

Domluví se s Henrym a pak jdou s hlídačem hledat zakopaný poklad. Přitom je najde medvěd, kterého se všichni ve vesnici bojí, ovšem Kara jej zabije. A v tom se tu ocitá lord i sluha.

Kara pak vyráží napřed, aby ošálil oba Alacye a to se mu podaří. Jenže oba zajatce zabije Omar, protože nechce spoléhat na soudce.

Kara zajíždí do Skadaru a žádá, godžabašu o vojsko. Jenže mu není uvěřeno a Kara je zatčen. Godžabaša jej pak předává Bašrovi. Halef s Anettou jedou do Rugové, kde je muchtar, podle údajů poctivý. Kara se pokouší o útěk a lord se sluhou se pokusí osvobodit Henryho. Jenže opět končí jako zajatci.

Muchtar s vojáky, Halefem a Anettou vyráží na pomoc. Potkávají Tschittu, která jim poradí, jak se dostat k Žutovi. Závěrečný boj může vypuknout.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Žut
Toto je jeden z příběhů, které prožil odvážný a čestný hrdina v Orientu, kde byl znám pod jménem Kara ben Nemsi. Na počátku příběhu čeká Lord David Lindsay na své jachtě návštěvu bohatého francouzského obchodníka Galingréa. Místo něj však přijde obchodník Nirwan se zprávou, že Francouz byl zajat bandou obávaného Žuta. Po stopách uneseného obchodníka se vydá Kara ben Nemsi se svým pomocníkem a přítelem Hadžim Halefem Omarem. Bandité mezitím přepadnou usedlost rolníka Oska, který Žutovi neodvedl část úrody jako výpalné. Nestačí zabít všechny, protože Kara s Halefem jedou přepadeným na pomoc, ale unesou Oskovu dceru Džitu. Zatímco Kara s Halefem jsou vlákání do léčky, ze které se jim podaří uniknout jen o pověstný vlas, je dívka uvězněna v podzemní jeskyni, kde je držen i Galingré.Dívce se podaří uniknout a před pronásledovateli najde útočiště v domě obchodníka Nirwana. Netuší, že právě on je bezcitným Žutem, který z ní chce udělat svoji milenku. Stejně tak netuší pravdu ani Lord Lindsay, který Nirwana-Žuta navštíví, aby od něj koupil vzácný koberec. Také on se stane vězněm, za jehož propuštění požaduje zločinec vysoké výkupné. Také Kara ben Nemsi se zradou ocitne v zajetí nemilosrdného lupiče a vraha, nestačí však již vykonat svou pomstu, neboť na jeho sídlo zaútočí vojáci soudce Rugavy Muchtara, zburcovaného Halefem a Galingréovou manželkou Annettou. Samotnému Žutovi se sice podaří uniknout, ale Kara ben Nemsi vyrazí na svém koni Rihovi, aby jej dostihl a potrestal.

Zdroj: TV Barrandov


Popis / Obsah / Info k filmu Žut
"Žut" v řeči domorodců znamená "žlutý". Je tak přezdíván muž, který se svými bandami terorizuje celý Balkán. Kdo se vzepře, je nemilosrdně zavražděn. Také bohatý kupec Galingré a krásná Džita padnou do rukou banditů. Za kupce Žut požeduje vysoké výkupné a Džita se má stát jeho milenkou. Její zoufalý snoubenec požádá o pomoc bojovníka proti bezpráví Kara ben Nemsiho (což je Shatterhandovo jméno v Orientu), který se svým přítelem Halefem a svérázným lordem Lindsayem ani chvíli neváhá..... Další z podmanivých filmových příběhů Karla Maye nás tedy tentokrát zavádí na Balkán druhé polviny minulého století, do časů nelítostných válek mezi Muslimy.

Autor/Zdroj: /Popis


reklamní materiály distributora

Autor/Zdroj: /Zdroj


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných (2000) [TV se...

01:20 - 02:15

14 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

01:05 - 02:05

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:10 - 02:10

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:30 - 02:35

4 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Reklama