Zari
ohodnotit

Žena mého života

La femme de ma vie

Další název:
The Women of My Life
Žánr:
Země:
Rok:
1986
Délka:
102 minut
„Intenzivní portrét muže bojujícího proti alkoholismu“
Popis / Obsah / Info k filmu Žena mého života
Ústředním motivem dramatu je alkohol, který dokáže narušit a zničit kariéru i lidské vztahy, pokud se ovšem nenajde někdo, kdo nezištně podá pomocnou ruku.

Simon byl kdysi uznávaný houslový virtuos. Jeho manželka Laura založila před sedmi lety symfonický orchestr a Simon byl jedním z jeho tří pilířů. Nyní ale stále více propadá démonu alkoholu, stává se z něho opilec, který není schopen dál hrát. Upadá do deprese, jeho život je v troskách, dokonce ani Laura pro něj nemůže nic udělat. Jednou v noci po záchvatu delirium tremens, když se ztratí na své cestě zpátky domů, potkává Pierra, muže, který prošel stejnou osobní krizí a našel z ní cestu ven. Pierre vezme Simona do svého domu u moře, kde mu pomáhá zlozvyku se zbavit. Simon s pomocí svého nového přítele začne dělat pokroky. To však hluboce změní jeho vztah s manželkou. Laura, která se marně snažila Simona od jeho závislosti zachránit, začne na Pierra žárlit. Vidí v něm soupeře, kterého může sotva tolerovat. A nevědomě dělá vše pro to, aby Simona vrátila zpět k alkoholu…

Snímek je vynikajícím debutem francouzského režiséra Régise Wargniera, kterým se rázem proslavil. Přesvědčivá výpověď o člověku, který se snaží překonat svou závislost na alkoholu, je jednou z jeho nejdokonalejších prací a v roce 1987 za něj obdržel Césara za nejlepší debut.


Autor: Veronika42

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama