Zari
ohodnotit

Žádné boží zprávy

Sin noticias de Dios

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
19.9.2002
„Penélope Cruz svádí do pekla“
Popis / Obsah / Info k filmu Žádné boží zprávy
Film režiséra Agustina Díaze Yanese převádí odvěký příběh o souboji Nebe a Pekla do současného světa, a to s velkou nadsázkou. Na Zemi se mluví španělsky, v Nebi, které má podobu Paříže 30. let, francouzsky a v Pekle anglicky… Obojí jsou instituce s vlastním manažerským systémem a pochopitelnou rivalitou.

Poslední dobou ale Nebe výrazně prohrává, zatímco Peklo začíná mít potíže s prostorem. Když už jsou manažeři Nebe na pokraji rezignace, matka Manyho Chavese, boxera s bouřlivou minulostí, je žádá, aby zkusili zachránit duši jejího syna – manažeři Nebe to vezmou jako poslední příležitost a vysílají na Zem jednoho ze svých nejschopnějších andělů, Lolu Nevado (Victoria Abril). Kvůli rovnováze sil dobra a zla posílá Peklo zkušenou agentku Carmen Ramos (Penélope Cruz). Začíná boj o Manyho duši…


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Žádné boží zprávy
Odvěký souboj Nebe a Pekla vrcholí s velkou nadsázkou a navíc, za obě znepřátelené mocnosti si to rozdávají krásné ženy. Píše se rok 2001. Poslední období nebylo pro Nebe a jeho zájmy ani trochu příznivé. Jeho manažeři mají čím dál tím větší starosti, protože minulý rok byl počet duší, které prošly skrze síto jejich zkoušek, prakticky nulový. A v Pekle už začínají mít problém s prostorem. Vypadá to, že Peklo definitivně vyhrálo bitvu mezi dobrem a zlem.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Žádné boží zprávy
Je začátek nového milénia a Nebe je na tom bledě. Dostat se sem není jednoduché a ředitelka Nebeských záležitostí Marina D´Angelo z toho má zamotanou hlavu. A Bůh má depresi. Zato Peklo je narvané k prasknutí. Odvěký boj se zřejmě chýlí ke konci. Jako rozbuška však zapůsobí žádost matky boxera Manyho o záchranu duše jejího syna. Zdá se, že tento na první pohled bezvýznamný hříšník sehraje roli pověstného jazýčku vah. Nebe okamžitě posílá „dolů“ agentku, bývalou političku a nyní barovou zpěvačku Lolu. Kvůli rovnováze sil vyšle „nahoru“ ředitel Pekla své želízko v ohni, atraktivní Carmen. Boj o Manyho duši začíná a není bez překvapení… - Fantastická komedie Agustína Díaze Yanese Žádné boží zprávy je příjemný film bez zbytečně okázalých efektů a s decentně vtipnými dialogy. Černobílé Nebe jakoby z oka vypadlo Paříži třicátých let a mluví se zde francouzsky. V barevném Pekle se vzduch tetelí žárem, oficiálním jazykem je angličtina a duše jsou přidělovány do okruhů. Čím nižší okruh, tím větší hříšník i těžší trest. A ředitel Pekla důsledně dbá na mravnost a spravedlnost, což se jeho podřízeným nezamlouvá. I když téma není nové (srv. Ďáblův advokát – FP 1/98, Extra život – FP 5/98, Smlouva s ďáblem – 1/2001), podařilo se tvůrcům odvést poctivou práci, jejímž výsledkem je dílko, které pobaví, náboženské či jiné fanatiky neurazí a konec konců obsahuje i jistá překvapení.
-kat- Filmový přehled 2002/10,

Autor/Zdroj: -kat-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pohádka z větrného mlýna (1996...

13:05 - 14:05

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

13:10 - 14:00

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - To ty nosíš smůlu, lásko (2023...

13:35 - 15:50

0 minut již uběhlo
135 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

13:00 - 14:10

35 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Americký samuraj (American Samurai)

Americký samuraj
American Samurai

Jay Wilkison

Wilkison Jay

Naposled navštívené:
Americký samuraj (American Samurai)

Americký samuraj
American Samurai

Jay Wilkison

Wilkison Jay