Zari
ohodnotit

Všichni domů

Tutti a casa

Další název:
Everybody Go Home; Všetci domov; Grande pagaille, La
Země:
Rok:
1960
Délka:
120 minut
„Tragikomický příběh mužů, kteří poznali nesmyslnost války.“

Obsah filmu Všichni domů

 
Je 8. září 1943. Itálie ústy maršála Badoglia bezpodmínečně kapitulovala a uzavřela příměří se Spojenci. "Tutti a casa" (Všichni domů) se stalo heslem celé Itálie, vojáci dezertovali z armády, manželky a děti doma vítaly otce. Z jihu postupovali Američané, ze severu ale Němci, kteří brzy pochopili, že mají nového nepřítele... Osudy poručíka Innocenziho a vojína Ceccarelliho na strastiplné cestě napříč Itálií je víc než plnokrevným obrázkem chaosu těchto týdnů v původně fašistické Itálii. V nesmrtelné tragikomedii režiséra Luigiho Comenciniho ožívají stejně tak všeobecná touha po domově i ženské náruči, jíž propadla většina zmatených vojáků...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
ÚPF - Ústřední půjčovna filmů
 
 
Jazyková verze:
italská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Všichni domů >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2009
Jeden z nejlepších filmů z přelomu   padesátých a šedesátých let minulého   století. Tak to asi bylo, žádné válečné   hrdinství, ale strach a dezerce. Výborné   herecké obsazení: Sordi,Balsam, Reggiani.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2009
Snímek "Všichni domů" patří k   nejkrásnějším italským filmům. Vznikl v   době, kdy se diváci mohli seznamovat s velkými   filmovými díly italské produkce.
Jedná se o   válečné drama, komedii, tragikomedii - můžeme   tomu přisoudit nějaký žánr, kde se kombinuje   humor a válečná zvěrstva.
Hlavními hrdiny   jsou italští vojáci ještě bojující na   straně Německa. Avšak, po jednom projevu v   rádiu hovořícím o příměří, se jim chce   domů.
Atmosféra zbídačeného jihu italského   státu je zdařile vykreslena výpravou a kamerou.   Vojáci jdou domů a setkávají se s různými   obyvateli (židovská dívka Silvia Modena,   temperamentní prodavačka na černém trhu   Caterina Brisigoni, různi vesničané a   obyvatelé městeček trpící hlady a nedostatkem   dalších potřeb). Na mnohé z nich čeká   tragický konec.
Snímek Všichni domů má pro   mne i vyšší hodnotu díky dabingu pro ČST z   roku 1968. Zaslechneme zde hlasy Vladimíra   Brabce, Vlastimila Brodského a dalších   předních českých herců).


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Výslech

Výslech

Naposled navštívené:
Výslech

Výslech