Zari
ohodnotit

Vrah jsi ty! [TV film]

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
72 minut
„Kdo měl důvod zavraždit Matyáše Shuttlebyho? Detektivní příběh podle E. A. Poea.“
Popis / Obsah / Info k filmu Vrah jsi ty!
POZOR SPOILER!

Po cestě jde muž jménem Monroe a uvidí havrana. Poté přijíždí kočár s Burnsem k domu pana Matyáše. Ihned se stává podezřelým, že Monroemu něco udělal, ale ihned se to vysvětlí.Páni jdou ke kulečníku, kde Matyáš Shattelby představí Monroemu svého synovce Davida. Je to syn Anny. Jeho matka se zamilovala do poručíka a prý umrzli někde na hranicích. Je tu také Margot a přichází Klára Williamsová. A jako poslední se zde ukáže Karlíček Goodfellow. Klára mu nutí čaj, ale on je spíše ochlasta a pije raději Chateau Margot. Matyáš mu slibuje bednu tohoto vína domů.

Pak se sem vrací kůň a jeho sluha tvrdí, že je zvíře postřeleno. Karlíček nachází kulku a chce ji odnést na policii. Vrací se také Monroe, ale bez Matyáše, který měl jet s ním. Prý jel jinou cestou. Začíná hledací akce, ale pán zdejšího domu nalezen není.

U vody je nalezeno kus oděvu, ale ne Matyášova, a také nůž s monogramem DP. David Pennifeather? Nalezená vesta je také jeho, ale Klára stojí za ním a mluví v jeho prospěch. A pak jsou ti dva málem načapáni spolu policejním komisařem. Podezřelým je každý a nikdo neví, kam zmizely peníze, které jel Matyáš odevzdat. Klára tvrdí, že si je dal do červené peněženky a že byl Monroe u toho. Peněženka je nalezena u Davida. A také košile s monogramem MS. Do toho Klára tvrdí, že si Monroe přijel půjčit 3 000 a nebylo mu vyhověno. Proto ho Monroe okradl a všechny důkazy nastražil proti Davidovi. Je to opravdu tak?

Poté je zjištěno, že David u jiného notáře koupil ovocné sady a ihned zaplatil 2 500 peněz. Nato načapá Monroe Margot, jak něco hledá v potoce. Ona se mu potom doma svěří a zase se potkají tam. Zde probírají způsob vraždy a její těhotenství. Ona pak na policii tvrdí, že peníze dala Davidovi ona jako výtěžek z knih, které napsala pod jiným jménem.

Monroe vytáhne další tajemství z Kláry a je svědkem čtení dopisu o zásilce vína Karlíčkovi. A tu přijde nápad.
Na ochutnávku vína jsou pozváni všichni, kteří jsou na případu nějak zainteresováni. A spousta dalších. A pak je přinesena bedna…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Vrah jsi ty!
Do vesnice nedaleko provinčního městečka přijíždí na návštěvu k příteli Matyáši Shuttlebymu cestovatel Monroe. Chce tu pobýt v kruhu Matyášových příbuzných a jeho přátel pár klidných dnů. Druhý den Matyáš záhadně zmizí. A z projížďky se vrátí jen jeho postřelený kůň. Matyášova starší sestra Klára i Matyášův synovec David jsou zprvu klidní a domnívají se, že se Matyáš jen zdržel. První stín pochybností se objeví, když se zjistí, že Matyáš vezl do města k notáři značnou finanční hotovost, aby ji uložil. Ale že nikdy k notáři nedojel. První na koho padne podezření, ačkoli zločin ještě není prokázán, je sám Monroe. Žoviální soused Karlíček, milovník vína značky Chateau Margaux, který má u Shuttlebyů jaksi předplacenou pohostinnost právě pro svojí zábavnost a roztomilé chování, se snaží intrikovat proti Monroeovi. Pak se objeví první indicie, potvrzující domněnku starého rutinéra - komisaře, že Matyáš byl zavražděn. V zamrzajícím potoce je objevena vesta Matyášova synovce Davida, která se za podivných okolností ztratila. V Davidově pokoji za postelí objeví policie Matyášovu, samozřejmě prázdnou, peněženku. Klára je zoufalá. Okolnosti se pro jejího synovce Davida nevyvíjejí dobře. Její hněv se obraá proti Monroeovi. Margot, která je rovněž přítel rodiny, zpanikaří. Monroe tajně odhalí proč - Margot má s Davidem tajně poměr, dokonce je s ním gravidní. David je obžalován a uvězněn. Mrtvola Matyáše se ovšem zatím nenašla, takže chybí hlavní důkaz. Ještě, že se kolem stále ochomýtá Karlíček. Jen on dokáže poněkud rozptýlit smutek a chmury staropanenské Kláry. Všichni ho mají rádi, všichni v jeho veselé společnosti pookřejí. Karlíček Kláře naznačí, že by o ni stál jako o manželku. Kterou ženu by to v jejím věku nepotěšilo? Vyšetřování spěje do finále. Kromě policie ví své i Monroe, který zinscenuje velkolepý konec. Karlíček oslavuje a na oslavu, která má být jeho triumfem objedná Monroe bednu báječného Chateau Margaux. Když je odraženo víko - uvnitř bedny však není víno, ale mrtvola Matyáše Shuttlebyho. A vrah? Je usvědčen ten, který je nejméně podezřelý ...

Televizní premiéra - 5.10.2003


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Místo činu: Drážďany - Parasom...

21:40 - 23:09

51 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

6 minut již uběhlo
89 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

21:45 - 23:10

46 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause

21:40 - 22:40

51 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Reklama