Zari
ohodnotit

Vltava v obrazech [TV cyklus]

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
1700 minut, 86 dílů cca 19 min
„Cyklus mapuje naši národní řeku a její proměny od pramenů až po soutok s Labem. Podrobně, od města k městu, od jezu k jezu, od přehrady k přehradě.“

Komentáře k filmu Vltava v obrazech

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2010
Cyklus Vltava v obrazech   obdivuji. Nenechám si ujít   další reprízy. I když jsem   od Labe, mnohokrát jsem   trávil dovolenou v Jižních   Čechách a na Šumavě.   Nádherná místa, kterými   nás provádí pan Karel   Čáslavský, jsou kouzelná.   Kde jsem nebyl, alespoň   vidím v TV. Navíc záběry z   dnes už neexistujících   vesnic zatopených při   budování Vltavské kaskády,   jsou nezapomenutelné.
green-tea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Ač rodačka od soutoku Labe s   Oharkou, coby Vodnářka   miluju každou řeku, potok i   pramínek... Vltava v obrazech   je nádherný cyklus, který   sleduju naprosto bez dechu a   místy i se slzami v očích.   Krásné poznávání krásné   řeky...
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Jedna z nejlepších forem ukázky krásy naší vlasti!
Cyklus Vltava v obrazech pana   Čáslavského považuji   téměř za geniální. Ano,   jsem možná zbytečně   patetická, ale skutečně se   jedná o televizní projekt,   který člověku opravdu   hodně dá po informační   stránce - historie   vorařství, zajímavosti ze   stavby přehrad, život   běžných lidí v Povltaví,   ukázka starých dokumentů   dnes již neexistujících,   zatopených míst - to vše   má tak neuvěřitelné   kouzlo, jako na mě působí   opravdu máloco. Jsem   člověk, který v globálu   příliš nesouhlasí se   stavbou přehrad (je mi   zejména líto lidí, kteří   musí opustit místa, kde   jejich rodiny léta žily, kde   je pojí vzpomínky, mnozí z   nich se s odstěhováním   kvůli stavbě přehrady nikdy   nesmířili), nicméně   přehradní stavba sama o   sobě mne fascinuje!   Zvláštní paradox, viďte?   Ano, je to tak, ale je to pro   mne jeden z nejkrásnějších   prožitků, když stojím   např. na přehradní hrázi   ve Slapech a pozoruji přepady   odpouštěné vody z nádrže.   Otočím se a spatřím   nádhernou plochu vodního   jezera, jíž si mohu   maximálně vychutnat při   jízdě parníkem. Ale Vltava   samozřejmě nejsou jenom   Slapy (zmiňuji je proto, že   je mám relativně blízko),   Vltava je především naše   národní řeka, je to kus   historie českého národa a   základní fakta o ní by snad   měl vědět každý Čech.   Příjemný, kultivovaný hlas   pana Čáslavského,   fundovaný projev a navíc   použitá část   přenádherné skladby Vltava   od Bedřicha Smetany - to vše   je tento dokumentární   cyklus, který rozhodně mohu   doporučit všem podobným   nadšencům, jako jsem já.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:50

11 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

08:30 - 09:25

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

08:55 - 10:15

16 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Opera ve vinici

Opera ve vinici

Naposled navštívené:
Opera ve vinici

Opera ve vinici