Duben
ohodnotit

Vítězství

Victory

Další název:
Escape to Victory; Návrat k vítězství; Nerovný zápas
Žánr:
Rok:
1981
Délka:
117 minut
„V tomto sportovním snímku z prostředí zajateckého tábora se setkáváme s celou plejádou hvězd.“

Komentáře k filmu Vítězství

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 10
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.5.2022
Snímek už jsem viděl a po   letech rád zopakoval. Dnes   už ale působí hodně   "legračně"   zajatecký tábor je v   podstatě pohodička, vězni   si diktují vysokým šaržím   Wehrmachtu co mají splnit,   zařídit a nese se to celé v   takovém poklidném duchu.   Pokud přistoupíte na vtipný   odér smutných historických   událostí a překousnete né   moc reálný děj, dá se u   filmu zabavit. Ano zajatecké   tábory pro západní vojáky   to nebyl takový "mlejn   na maso" jako pro ty z   východu atd. ale přesto, zde   všecko v pohodě projde a   vězni se mají dobře, tak i   onak koukatelná   "pohádka" - 50% -   60%.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2018
Tenhle film
ve mně vyvolává silně   rozporuplné pocity. Není   špatný, ale cítím, že   mohl být daleko, daleko   lepší a doufám, že ho   někdy, někdo předělá.
Na druhou stranu, mít v   jednom filmu Sylvestera   Stallona, tohoto vymítače   vietnamských pralesů a   Pelého, který dokázal   vymést pavučinku z každé   branky, je svým způsobem   svátek. Navíc ve filmu   hrají další fotbalové   hvězdy své doby- Bobby   Moore, Osvaldo Ardilles, Paul   van Himst a další. Naopak   fotbalisty z Polska a   Československa tvůrci jen   tak lehce odbyli. Další věc   je, že fotbalisté hrající   v tomto filmu byli vesměs na   konci svých kariér. Pelé   40, Moore 39, Van Himst 37. To   také působí dost rušivě.   Navíc kapitán týmu,   kterého hrál Michael Caine,   v době natáčení oslavil 48   narozeniny. To je úplně   mimo. Trochu jako turnaj   starých gard...
Miluji   zkrátka fotbal a proto mě   mrzí, že zpracování není   úplně dokonalé. Snímek   prostě působí příliš   lacině.
Ale i tak je   to fajn.
FrankieOndatra
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2015
Koncepciou deja sa snímka   približuje filmu Veľký   útek. Zachytáva pokus o   útek mladého dôstojníka   americkej armády Hatcha,   ktorý sa nutne musí dostať   von zo zajateckého tábora.   Jeho príbeh sa prelína s   osudmi futbalistov, ktorí sa   rozhodli pre otvorenú hru s   najlepšími hráčmi Tretej   ríše. Film poukazuje na   nadradenosť Árijskej rasy,   ktorá si myslí, že svoje   víťazstvo nemusí   dokazovať. Naopak hráči   spojeneckého tímu musia   tvrdo bojovať za svoj cieľ -   uhrať dobrú partiu v tomto   nerovnom zápase.
Mnohí ľudia boli toho   názoru, že filmy o futbale   neletia, a preto táto snímka   nedosiahla výrazný úspech,   dokonca sa v mnohých   krajinách stala i   prepadákom. To ale nič   nemení na veci, že Nerovný   zápas patrí k tým   najlepším vojnovým drámam   vôbec. Režisér John Houston   nám ponúka skutočne   veľkolepé dramatické   spracovanie tejto atraktívnej   a čerstvej témy, ktorá sa   svojou vizuálnou pútavosťou   a dojímavým príbehom stáva   sladkým lákadlom.
Po   technickej stránke vzhľadom   k žánru je film (čo sa   týka samotných futbalových   sekvencií) dokonalý. Celý   scenár zápasu zostavil   Pelé, sám kráľ   futbalového neba. Všetci   herci museli prejsť jeho   náročnou pohybovou   choreografiou, ktorú   vymýšľal pri pozeraní   starších futbalových   zápasov Brazílie s   európskymi krajinami. Hudba   od skladateľa Billa Contiho,   ktorý sa môže popýšiť aj   melódiám k filmu Rocky, je   heroická až klerická a   počas zápasových scén   synchrónne graduje spolu s   ich priebehom. Okrem   spomínaného Pelého sa vo   filme objavili i ďaľšie   futbalové hviezdy - Bobby   Moore, Osvaldo Ardiles, Paul   Van Himst či Kazimierz Deyna.   No hlavné úlohy prischli   skúsenejším hercom, a to   konkrétne Sylvesterovi   Stallonemu a Michaelovi   Cainovi. Špeciálnu úlohu tu   zahral excelentný švédsky   nestor Max Von Sydow, ktorý   si zahral postavu Karla Von   Steinera, nemeckého majora a   bývalého profesionálneho   hráča.
Ak máte radi   netradičné vojnové drámy,   tak nestrácajte čas a poďte   sa pozrieť, ako sa   jedenástka hrdinov pokúsi   vyhrať nad samotným   Fuhrerom. Žiadne samopaly,   granáty, či rakety... teraz   sú na rade kopačky,lopty a   športový duch ! Spojiť   vojnovú drámu so športovou,   a navyše futbalovou   tématikou, je proste skvelé.   Vynikajúci originálny   nápad, ktorý ma chytá za   srdce vždy, keď sa ho   rozhodnem pozrieť.
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.9.2014
Jak už napsala předemnou   dole v komentářích   Malapiska. Film je velmi   dobře obsazený zvučnými   jmény známými nejen z   filmového plátna, ale i ze   světa fotbalu, a navíc, i   když fotbal dost nemusím,   tento příběh, podle   skutečné udalosti mě dostal   a žádná negativní kritika   mě neovlivnila a neovlivní   :o)) cb
frankleone
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Victory
Kdyby v tomhle snímku nehrál   Stallone, tak o něj v   životě ani nazakopnu   jelikož fotbal nesnáším.   Naštěstí fotbal v tomto   filmu nehraje hlavní roli.   Spíše jde o to, že skupina   válečných zajatců nakope   zadek náckům aspoň na   hřišti, když už to nejde   na bojišti.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Mladičký Stallone si to jako   fotbalista rozdává za druhé   světové války s nacistama v   nerovném fotbalovém zápase   zajatci vs. bachaři.   Nesmyslné ale docela   zábavné.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2009
Jak to vlastne okomentovat?Je   to valecny nebo sportovni nebo   drama?Nejspis je to vsechno   dohromady.Kazdopadne je to   velmi pekna podivana.Herecke   obsazeni vyborne.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.8.2009
Zajímavé pojetí 2.světové   války, kdy je v německém   zajateckém táboře skupina   lidí, kteří se rozhodnou   hrát fotbal. Germáni se   myšlenky chytnou a vymyslí   zápas mezi německou elitou a   výběrem spojeneckoé elity z   tábora. Situaci do rukou   vloží kapitán Colby, který   se stane kapitánem a   manažerem mužstva, do role   trenéra je samopasován   Robert Hatch, který se ale z   tábora snnaží všemožně   uprchnout. Této situace se   dá ale využít, proto mu   ostatní s útěkem pomůžou   a společně tak vymyslí   plán útěku pro všechny.
Sportovní válečné   drama, ve kterém hraje i   slavný Pelé, je podívanou   opravdu netradiční, ale zato   příjemnou a obsazenou   opravdovými esy...Sylvester   Stallone, Michael Caine, roli   německého důstojníka   výborně předvedl Max Von   Sydow.
Poe64
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2008
American goalkeeper
Veľmi sa mi páčil tento   Slyov film.Mám rád futbal a   o to viac som si tento film   obľúbil.Bol to určite   najlepší film o futbale a   určite sa už lepší   nenatočí.Pelého nožničky   na konci boli super.Bravo
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2007
Odsuzovaný
Kritika pro tento film neměla   příliš pochopení. Dovolím   si trochu nesouhlasit. I když   děj nejde příliš do   hloubky a podobné schéma tu   již bylo mnohokrát, je to   oslava jednotlivých   krásných scén, a obsazení   (jak herecké tak fotbalové)   nemá chybu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih97268minih97268Tělo (2012) 
El cuerpo n
minih73645minih73645Husk (2011) 
Husk n
minih94152minih94152Pot a krev (2013) 
Pain and Gain n
minih15179minih15179Osvobození II - Průlom (1968) 
Osvoboždenije - Proryv n
minih67056minih67056Ležáky 42 (2010) [DVD kinodistribuce] 
Ležáky 42 n
minih27373minih27373Kozy, kozy, kozičky (1997) [TV film] 
Breast Men n
minih50613minih50613Strašák (1973) 
Scarecrow n
minih39234minih39234Shenandoah (1965) 
Shenandoah n
minih17266minih17266Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 
One Flew Over the Cuckoo's Nest n
minih157482minih157482Neznámý voják (2017) 
Tuntematon sotilas n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376918
Obsahů a biografií: 178388

Poslední komentáře

Mys hrůzy (1991)

Mys hrůzy
Točit remake je vždycky   riskantní a ošidný podnik,   obzvlášť když jde o remake   tak skvělého filmu a to i   pro tak dobrého režiséra,   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10