Zari
ohodnotit

Ve dvou se to lépe táhne

Další název:
The Going's Better with Two
Žánr:
Rok:
1928
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
11.9.1928
„Příhody dvou bohémů na toulkách po venkově“
Popis / Obsah / Info k filmu Ve dvou se to lépe táhne
"Ve dvou se to lépe táhne" byl film v režii Svatopluka Innemanna natočený podle knihy Z. M. Kuděje. Podkladem filmu jsou bohémské dobrodružství Jaroslava Haška a Z. M. Kuděje, které scénář svedl do jednoho celku, což bylo dosti těžké a čímž také poněkud trpěl film, který neměl rovnoměrně rozdělenou akci. Režisér Innemann, který měl již dobré jméno jako veseloherní režisér, nešel tehdy v tomto filmu vpřed.

Podařilo se mu několik dobrých scén, velmi dobrá scéna je s opilými zvířaty, ale chyboval tím, že připustil do veselohry příliš grotekní prvky, takže její linie nebyla jednotná. To ovšem souvisí s volbou hlavních herců, Járy Kohouta a Ference Futuristy. Kohout, který zde hraje Jaroslava Haška, má ve filmu tvář velmi podobnou Haškově tváři a snaží se Haška zahrát pietně. Ferenc Futurista příliš přeháněl a neustále zabíhal do grotesky, což bylo snadnější na divadle než ve filmu.

Velmi dobrou figurku vytvořil opět Jindřich Plachta. Tady bylo na místě upozornění, že by bylo na čase, aby se tomuto neobyčejně talentovanému herci dala příležitost sehrát vetší role. Ostatní herci byli vcelku dobří, Víchova kamera tentokrát překvapila nedostatečností invence.


Autor: Asmodej

Popis / Obsah / Info k filmu Ve dvou se to lépe táhne
Spisovatel Matěj Kuděj se vzhledem ke své tíživé finanční situaci rozhodne opustit město a vydá se s přítelem Jaroslavem na venkov. Při své bezcílné cestě potkají bohatého továrníka a jeho dceru se snoubencem Ludvíkem. Továrníka okamžitě zaujme neobyčejný smysl pro humor obou spisovatelů, Jaroslav je zase oslněn půvabem jeho dcery. Před návratem do města jí napíše dopis, ve kterém se jí vyzná ze svých citů. Na nádraží se Matěj a Jaroslav seznámí s panem Pitlíkem - bohatým Čechoameričanem - a jeho neteří Normou. Ten je oba pozve do své vily. Tam Matěj s Jaroslavem zjistí, že pan Pitlík je továrníkovým dlouholetým přítelem. V noci se stanou náhodou svědky krádeže šperků a usvědčí pachatele - snoubence továrníkovy dcery Ludvíka. Po této trapné příhodě se všichni rozcházejí, ale zanedlouho se opět setkávají na maškarním plese, kde se Jaroslav odhodlá požádat o ruku továrníkovy dcery. Film končí svatbou. Matěj dostane od Pitlíka peníze.

ZDROJ: Český hraný film I.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pokračování po letech (1986) [...

09:45 - 10:20

25 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Klenoty středověké Paříže

10:10 - 11:05

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

09:35 - 10:55

35 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

09:15 - 10:30

55 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama