Duben
ohodnotit

Valiant

Rok:
2005
Délka:
75 minut
Premiéra v ČR:
18.8.2005
„– Velké srdce, malý pták. Od producenta filmů Shrek a Shrek 2.“
Popis / Obsah / Info k filmu Valiant
V malé hospůdce na anglickm venkově, slduje skupinka holubu fimoý týdeník. Malý houek Valintfil ndšeně sleduje a rozhodne se připojit ke Královské holubí jednotce. Odletí do Londýna, kde zachrání chytrého neplatiče Všiváka před velkým průšvihem. Ten Valiantovi na oplatku slíbí, že mu pomůže hladce proklouznout náborovou procedurou, ale oproti svým původním záměrům nakonec skonči v řadách elitní holubí letky spolu s ním. Oba se stanou členy jednotky beznadějných outsiderů. Po pár týdnech výcviku a ještě nepřiliš připravena se tato skupinka musí vrhnout d boje. Beze stopy totiž zmizela další letka a na čerstvé rekruty čeká tajná operace - převzit důležitu zprávu a doručit ji zpět do Anglie.


Autor: caseyjones

Popis / Obsah / Info k filmu Valiant
Tato digitálně animovaná komedie vypráví příběh malého holuba jménem Valiant, který se během druhé světové války navzdory svému malému vzrůstu přihlásí do Royal Homing Pigeon Service a stane se hrdinou. Holubi z této elitní vojenské jednotky pomáhali spojencům s přenášením životně důležitých zpráv přes Lamanšský průliv, přičemž museli čelit nebezpečným útokům nepřátelské sokolí letky.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Valiant
V malé hospůdce na anglickém venkově, v relativním bezpečí před hrůzami probíhající Druhé světové války, sleduje skupinka holubů filmový týdeník. Seznamují se s úžasným a vzrušujícím životem elitních bojových holubů, kteří doručují tajné zprávy, užívají si života v první linii a po práci se setkávají s krásnými holubicemi – ošetřovatelkami. Malý Valiant film nadšeně sleduje a rozhodne se k holubí jednotce připojit. Odletí do Londýna, kde zachrání chytrého neplatiče Všiváka před velkým průšvihem. Ten Valiantovi na oplátku slíbí, že mu pomůže hladce proklouznout náborovou procedurou, ale oproti svým původním záměrům nakonec skončí v řadách elitní holubí letky spolu s ním. Oba se stanou členy jednotky beznadějných outsiderů. Patří do ní také Baron, který sem přišel z Oxfordu, aby svou službou v armádě pokračoval ve vznešené rodinné tradici (přestože je mnohem větší šprt než bojovník) a dvojčata Frajer a Drsňák, která dohánějí nedostatečný důvtip nadšením a fyzickou zdatností. Tvrdý trénink se neobejde bez spousty oděrek a škrábanců, ale v péči krásné holubí ošetřovatelky Victorie přestávají Valianta všechny rány bolet.
Po pár týdnech výcviku a ještě nepříliš připravena se tato skupinka musí vrhnout do boje. Beze stopy totiž zmizela další letka a na čerstvé rekruty čeká tajná operace v okupované Francii, během níž se musí setkat se členy odboje a převzít od nich zprávu, kterou pak doručí zpět do Anglie.
Nad nepřátelským územím se však všechny plány rychle hroutí a nezkušení holubi musí začít improvizovat. Podaří se jim zprávu získat a doručit ji zpět do hlavního stanu? Podaří se jim přežít náročnou misi se všemi jejími nástrahami, mezi které patří krvelační sokoli, vedení obávaným generálem Von Drápem? Podaří se Valiantovi a jeho přátelům nalézt dostatek odvahy a sil k tomu, aby se postavili svým obavám a dokázali splnit velký úkol? Vrátí se Valiant zpět, aby získal lásku krásné holubí ošetřovatelky?


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Valiant
V Evropě zuří Druhá světová válka. Stateční příslušníci z Královské holubí letky s nasazením života přenášejí přes La Manche ty nejtajnější zprávy. Jenomže doba je zlá a nepřítel zákeřný, a tak mnoho poslů končí v pařátech obávaného sokola generála Von Drápa a jeho poskoků. Malý holub Valiant (tedy Statečný) touží pro vlast něco udělat a přihlásí se do letky jako dobrovolník. Chce tak sobě i starostlivé mamince dokázat, že už není dítětem a že má nejvyšší čas vylétnout z rodného hnízda. Náhodou s sebou k odvodu přivede i notorického podvodníka Všiváka. Mezi rekruty jsou dvojčata Drsňák a Frajer a rozumbrada Baron. Jejich výcvik ještě není u konce, když musejí s hrdinou Troughym do akce. Mise je nebezpečná a na jejím výsledku závisí snad i konec války. Malý Valiant svým jednáním dokáže, že rozpětí křídel není rozhodující; daleko důležitější je odvaha a silná vůle. – Animovaná (3D) rodinná komedie debutujícího režiséra Garyho Chapmana se zbytečně ponechaným anglickým názvem Valiant nepřináší nic nového ani převratného, ale nepostrádá napětí ani pár komických scén.
-kat-, Filmový přehled 2005/9


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

36 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a techniky ...

09:15 - 09:45

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

6 minut již uběhlo
79 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

26 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178293

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10