Zari
ohodnotit

V krajinách ticha - Nikolaj a Ludmila [Betacam Digital]

Další název:
In the Lands of Silence /Nikolai and Ludmila/
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
65 minut

Obsah filmu V krajinách ticha - Nikolaj a Ludmila

 
Do sibiřské tajgy se režisér vydal hledat potomky dávných hésychaztů, lidí milujících ticho. Osud ho přivedl k Nikolajovi a Ludmile, dvěma lidem žijících na Sibiři. Mnohé již prožili – ale kus života mají ještě před sebou... vychovali děti, ale ty už žijí jinak a jinde. Ráno se probouzejí s otázkou – jak dál a hlavně – proč?
Filmová ročenka 2011

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Mgr. Zdeněk Novotný – DÓMfilm
 
 
Typ:
[Betacam Digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu V krajinách ticha - Nikolaj a Ludmila >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

MARi0
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.8.2011
V krajinách ticha - Nikolaj a Ludmila
Film uveden na mezinárodním filmovém festivalu   v Karlových Varech v roce 2011, zároveň byl i   uveden na festivalu dokumentárních filmů Jeden   svět v roce 2011.
Když mě kamarád lákal na   film ze Sibiře, představil jsem si podobné   scenérie, jaké jsem nedávno viděl v americkém   velkofilmu "Útěk ze Sibiře". Mé   iluze se rozplynuli pár minut po začátku   představení, kdy se ozvala unylá melodie z   flétny a na plátně se objevil chlap podobný   bezdomovci. Nemluvil, jen kouřil a kouřil a   kouřil. Po chvíli záběrech na Nikolaje se   kamera přemístila o pár desítek kilometrů   jinam a začala zabírat Ludmilu, podivínku,   pánbíkářku, žijící bez muže v staré   chaloupce v jedné malé ruské vesnici. Ta už   tedy byla trochu hovornější, nic kloudného z   ní však nevypadlo.
Čekal jsem, že V   krajinách ticha - Nikolaj a Ludmila bude oslavou   přírody, místo toho se mi naskytl pouze pohled   na dva exoty, z nichž tomu prvnímu nebylo vůbec   cizí pohazovat veškeré odpadky kolem sebe,   hloupě se usmívat a hrát příšernou muziku. A   já jako divák musel tu hudbu poslouchat...


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama