Zari
ohodnotit

Úžasňákovi

The Incredibles

Další název:
Die Unglaublichen - The Incredibles; Rodinka Úžasných
Rok:
2004
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
25.11.2004
„Do večeře musejí zachránit svět...“
Popis / Obsah / Info k filmu Úžasňákovi
Bob Parr kdysi býval jedním z největších světových supehrdinů – pod pseudonymem Pan Úžasňák každý den zachraňoval životy a sváděl boje se zlými padouchy. Nyní však pracuje jako likvidátor škod v pojišťovně a jediné souboje, které svádí, jsou s časem a vzrůstající nadváhou. Když jej (spolu se všemi ostatními legendárními bojovníky proti zločinu) před patnácti lety donutil sled nešťastných omylů a pošetilých soudních sporů pověsit superoblek na hřebík, přijal i se svou ženou Helen (Paní Úžasňáková) občanskou totožnost a nyní se snaží se svými třemi dětmi žít normálním životem. Bob má ale neochvějné nutkání vrátit se do akce, k čemuž dostane příležitost v okamžiku, kdy jej tajemná zpráva povolá ke splnění přísně tajného úkolu na vzdáleném ostrově. Když Bob zjistí, že za celým tajemstvím stojí génius zločinu a jeho ďábelská pomsta, vydává se zbytek rodiny Úžasňákových na záchrannou akci, která je příslibem nevídaných soubojů důvtipu a superschopností.


Popis / Obsah / Info k filmu Úžasňákovi
Bob Parr kdysi býval jedním z největších světových supehrdinů - pod pseudonymem Pan Úžasňák každý den zachraňoval životy a sváděl boje se zlými padouchy. Nyní však pracuje jako likvidátor škod v pojišťovně a jediné souboje, které svádí, jsou s časem a vzrůstající nadváhou. Když jej (spolu se všemi ostatními legendárními bojovníky proti zločinu) před patnácti lety donutil sled nešťastných omylů a pošetilých soudních sporů pověsit superoblek na hřebík, přijal i se svou ženou Helen (Paní Úžasňáková) občanskou totožnost a nyní se snaží se svými třemi dětmi žít normálním životem. Bob má ale neochvějné nutkání vrátit se do akce, k čemuž dostane příležitost v okamžiku, kdy jej tajemná zpráva povolá ke splnění přísně tajného úkolu na vzdáleném ostrově. Když Bob zjistí, že za celým tajemstvím stojí génius zločinu a jeho ďábelská pomsta, vydává se zbytek rodiny Úžasňákových na záchrannou akci, která je příslibem nevídaných soubojů důvtipu a superschopností.
OSCAR za nejlepší celovečerní animovaný film roku 2004.
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Úžasňákovi
Roinný animovaný snímek Úžasňákovi jako by se vezl na vlně úspěchu komiksových filmů. Jenže jim dodává zcela nový rozměr. Hrdinové kreslených příběhů, kteří se se zdarem zabydleli v hrané kinematografii, dostávají teď podobu trojrozměrných počítačově animovaných figur. Přitom scénář sice vychází z komiksové kultury, je však zcela původní. Scenárista a režisér Brad Bird, který sbíral zkušenosti mj. na legendárních televizních Simpsonových, napsal originální příběh o superhrdinech, kteří i proti své vůli musejí zachraňovat lidstvo. Využil klasického schématu dvojí identity protagonistů a zároveň z nich vytvořil rodinu, která musí dlouhá léta potlačovat své mimořádné schopnosti, protože svět superhrdiny pošetile zavrhl. A tak žijí silácký Pan Úžasňák a neuvěřitelně pružná Elastička jako spořádaní manželé Bob a Helen Parrovi a věčně krotí své děti, Violet a Dashe, aby nebyli výjimeční (mimino Jack-Jack se dlouho nijak výjimečně neprojevuje). - Nakonec se však jejich schopnosti naplno uplatní v boji proti zrádnému zloduchu Syndromovi. Ten stvořil bojového robota, kterého chce pustit do světa, pak ho okázale zkrotit, zachránit tak lidstvo a získat pověst největšího superhrdiny. - Mistři ze studia Pixar opět prokazují, že tvoří absolutní špičku počítačové animace. Úžasňákovi nesou všechny znaky produktů tohoto studia: originální příběh, zajímavé výtvarné řešení, prudký spád vtipných i napínavých akcí, až přebujelost nápadů, dokonale načasovaných a vypointovaných. - Výtvarnou inspiraci hledali tvůrci v šedesátých letech, přičemž ovšem rozhodně neusilovali o nějaké retro. Výsledkem je film, který opět posunuje hranice animovaného filmu, a který je tentokrát možná určen víc dospělým než dětem, ačkoliv se bezesporu jedná o vysoce kvalitní rodinnou podívanou.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2004/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Úžasňákovi 2 (2018)

 Úžasňákovi 2 (2018)
Úžasňákovi 2 n
The Incredibles 2
Žánr: animovaný / akční / komedie / rodinný / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Brad Bird

(pokračování)

Jack-Jack útočí (2005)

 Jack-Jack útočí (2005)
Jack-Jack útočí n
Jack-Jack Attack
Žánr: animovaný / dobrodružný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Brad Bird

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Kolo plné hvězd (2011) [TV poř...

10:35 - 11:30

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Francie, má láska

11:20 - 12:20

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:45

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:25 - 12:25

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vanessa Fourgeaud

Fourgeaud Vanessa

Thilo Rothkirch

Rothkirch Thilo

Parade of the West

Parade of the West
Parade of the West

Naposled navštívené:
Vanessa Fourgeaud

Fourgeaud Vanessa

Thilo Rothkirch

Rothkirch Thilo

Parade of the West

Parade of the West
Parade of the West