Zari
ohodnotit

Útěk z Alcatrazu

Escape from Alcatraz

Další název:
Flucht von Alcatraz
Žánr:
Rok:
1979
Délka:
112 minut
„Krok za krokem odvážný pokus o útěk z legendární věznice.“
Popis / Obsah / Info k filmu Útěk z Alcatrazu
Nedaleko San Francisca leží oblíbená turistická atrakce Alcatraz, které se říká také Skála. Do roku 1963 byla nejobávanější a nejdůkladněji střeženou věznicí, z níž se podle oficiálních materiálů nepodařilo nikomu uprchnout. A přece! V lednu 1960 přišel do věznice vězeň jménem Frank Morris. Je přidělen na práci v knihovně a rychle si získá řadu přátel i nepřátel. K těm prvním patří černoch English a běloch Lakmus. K těm druhým pak Lakmusův důvěrný přítel Wolf, jehož Frank odmítl. Frank Morris se pomalu seznamuje s chodem věznice a způsobem jeho ochrany. Uvažuje o možnosti uprchnout. Když se jeho nový spoluvězeň Charlie Butts dozví od své dcery, že jeho žena umírá, požádá Franka, aby ho vzal při svém útěku s sebou. Když se ve věznici objeví bratři Anglinové, Frankovi známí z Atlanty, začne odvážný plán postupně nabírat pevné obrysy. Spiklenci pečlivě plánují únikovou cestu, shánějí nebo tajně vyrábějí vše potřebné a snaží se předvídat všemožné komplikace. Protože ředitel jakoby něco tušil, přikáže Franka přemístit do jiné cely. Spiklencům nezbývá než útěk uspíšit. Když se setmí, začnou tajně opouštět své cely.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Útěk z Alcatrazu
Alcatraz - Osm pismen predstavujicich dohromady legendu. Legendu pro vsechny americke mukly, stejne jako filmove fanousky. Udajne vezeni odkud nebylo uteku. Az na vyjimky? jiste. Jednou takovou byl Clint Eastwood. Drsny chlapik, ktery si za pevnymi zdmi Alcatrazu odpykaval svuj trest. Vezeňske prostredi neni zrovna nejoblibenejsim mistem - pokud tedy clovek neni zavily masochista - a tak je jasne, ze drsoň, ktery na to ma nakonec udela vsechno mozne, aby z nej utekl. Zbytek je jiz nekolikrat ohrane vezeňske blues. Dukladne planovani, peclive pripravy a pak prichazi noc N, ve ktere skalopevne odhodlany mukl za vypeti vsech sil vyrazi na cestu za svobodou z nepokorenych zdi.
Reziser Don Siegel se opet, jako v pripade Drsneho Harryho spojil s Clintem Eastwoodem a natocil fascinujici akcni podivanou o odhodlani, buldoci vytrvalosti a krkolomnou cestou za svobodou. A by? tento pohled do Alcatrazu neni zbesilou jizdou na kterou je dnesni publikum zvykle, rozhodne se jedna o klasicky kousek.

Autor/Zdroj: /DVD


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

 Vykoupení z věznice Shawshank (1994)
Vykoupení z věznice Shawshank n
The Shawshank Redemption
Žánr: drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Frank Darabont

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Skalpel, prosím (1985)

14:30 - 16:25

67 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Kvarteto

15:20 - 15:50

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

7 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

7 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Reklama