Zari
ohodnotit

Uprchlíci

Les fugitifs

Další název:
Utečenci (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
1986
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
1.6.1989
„Profesionální lupič rukojmím lupiče-amatéra. V hlavních rolích Gérard Depardieu a Pierre Richard“
Popis / Obsah / Info k filmu Uprchlíci
Propuštěný lupič Jean Lucas se ocitne v bance zrovna v době, kdy dojde k přepadení. Amatérský lupič Francois Pignon potřebuje peníze, aby mohl mít u sebe svou dcerku a vezme si jako rukojmí propuštěného vězně Jeana.


Autor: Serpentina

Popis / Obsah / Info k filmu Uprchlíci
Bankovní lupič Jean Lucas, se chce po propuštění z věznice dát na správnou cestu. Jde si v klidu vybrat z banky své úspory. Ale banka je přepadena bohužel zcela neschopným či lépe řečeno politováníhodným amatérem. Lupič si vybere Lucase jako své rukojmí. Marně se Lucas brání - už v tom znovu jede. A nikdo z policie mu neuvěří, že tentokrát je v tom zcela nevinně. Nakonec mu nezbude, než se postarat o nešťastného lupiče i jeho malou dcerku. Dobrodružství a nebezpečí spojí ty tři poutem nejsilnějším....

Zdroj: TV Barrandov


Popis / Obsah / Info k filmu Uprchlíci
Po diváckém úspěchu svého filmu Otec a otec sáhl režisér a scenárista Francis Veber znovu po nezvyklé, leč už osvědčené komediální dvojici, představované Gérardem Depardieuem a Pierrem Richardem. Tentokrát si pro ně vymyslel příběh bankovního lupiče (Depardieu), který se okamžitě po propuštění z vězení stane shodou náhod rukojmím nešikovného lupičského amatéra (Richard). Okolnostmi je donucen se o něho i jeho dcerku postarat. Z původní nenávisti se pozvolna rodí mužské přátelství, provázené vztahem k dítěti. Situační komedie Uprchlici je poznamenána pochopitelnou snahou po vytvoření maxima humorných okamžiků i chvil napětí, jež jsou doplněny jemným sentimentem. Do oddechového žánru nepřináší nic nového, na rozdíl od většiny ostatních současných francouzských komedií však zůstává na solidní úrovni a dodržuje hranice vkusu.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

11 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

ČT2 - Potřebujeme skřivana?

18:55 - 19:15

16 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

16 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Reklama