Zari
ohodnotit

Turbulence

Další název:
Turbulencia (SK)
Rok:
1997
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
19.6.1997
„Jsou Vánoce a ve výšce deseti tisíc kilometrů řádí na palubě Boeingu 747 šílený psychopat.“
Popis / Obsah / Info k filmu Turbulence
Losangeleský detektiv Aldo Hines dopadl o Vánocích pětinásobného vraha Ryana Weavera, po němž pátral dva roky. V doprovodu čtveřice agentů FBI má být na palubě pravidelné linky eskortován s kasařem Stubbsem do New Yorku. Protože je Štědrý den, je kromě nich na palubě pouze jedenáct cestujících a posádka. Weaverovi se téměř podaří přesvědčit letušku Teri Halloranovou, že je nevinný. Stubbs na toaletě zabije strážce a zmocní se zbraně. Weaver se zbaví pout a zachrání Teri, kterou si Stubbs vzal jako rukojmí. V následné přestřelce zahyne nejen Stubbs, ale také zbývající agenti. V trupu letadla je díra, která málem způsobí havárii. Weaver sice stále tvrdí, že nikoho nezabil, ale vzápětí bezcitně uškrtí letušku Magii a Teri zjistí, že také oba piloti v kabině jsou mrtví. Šokovaná letuška si pomalu začíná uvědomovat, s kým se ocitla téměř sama ve výšce deseti tisíc metrů nad mořem. Je odhodlána bojovat o život, přestože vyhlídky jsou mizivé. Vždyť se musí utkat nejen s vraždícím šílencem, který nemá co ztratit, protože ho dole na zemi čeká trest smrti, ale také s nepřízní počasí a poškozeným letadlem, které musí udržet ve vzduchu, a dokonce s ním přistát. Je vůbec něco takového v lidských silách?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Turbulence
Nějaký hlupák si usmyslel, že zrovna na Štědrý den musí přepravit v obřím dopravním Boeingu 747 do vězení v Los Angeles dva kriminálníky. Sváteční nálada vydrží posádce i civilistům jen do chvíle, než se nebezpečný vrah Ryan a bankovní lupič Stubbs začnou pasažérům starat o zábavu...

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Turbulence
Jsou tu vánoce a většina spořádaných občanů vysedává doma u televize. Na palubě obřího boeingu 747, letícího z New Yorku do Los Angeles, se sešla pouze hrstka cestujících. Dva z nich mají na rukou pouta. Jde o několikanásobného vraha Rzana Weavera (Ray Liotta) a lupiče Stubbse (Brendan Gleeson), kteří jsou převáženi pod policejním dozorem. Policejní dozor má ovšem plnou hlavu svátků a jeho pozornost není tak ostražitá jako obvykle. Stubbsovi se podaří získat zbraň a dojde ke krvavé přestřelce. Jedinou nadějí cestujících se paradoxně stane Weaver, který začne zastávat funkci jakéhosi vyjednavače. Nezapomeňme ovšem, že Weaver je kromě vraha také psychopat, orientovaný především na psychicky labilné bezmocné ženy. A co čert nechce, na palubě letadla je psychicky labilní bezmocná letuška Teri Halloranová (Lauren Hollyová). Weaver proto postupně zabije všechny cestující a posádku a osamělá Teri musí na ztemnělé palubě bojovat nejen s ním, ale také s řízením a složitým navigačním systémem. Máte pravdu, zní to značně nelogicky, ale odkdy psychopati (obzvlášť ti filmoví) jednají logicky?

Autor/Zdroj: Fuka František/Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Maigret a hlava muže (1996) [T...

22:50 - 00:30

90 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Kachna na pomerančích (1975)

23:40 - 01:25

40 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:30 - 00:25

50 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:10 - 01:10

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Největší námořní lodě (Great Liners)

Největší námořní lodě
Great Liners

McLeodovy dcery (McLeod's Daughters)

McLeodovy dcery
McLeod's Daughters

Malí krotitelé duchů (Los Totenwackers)

Malí krotitelé duchů
Los Totenwackers

Noční zvířata (Nocturnal Animals)

Noční zvířata
Nocturnal Animals

Naposled navštívené:
Největší námořní lodě (Great Liners)

Největší námořní lodě
Great Liners

McLeodovy dcery (McLeod's Daughters)

McLeodovy dcery
McLeod's Daughters

Malí krotitelé duchů (Los Totenwackers)

Malí krotitelé duchů
Los Totenwackers

Noční zvířata (Nocturnal Animals)

Noční zvířata
Nocturnal Animals