Jeden svět
ohodnotit

Noční zvířata

Nocturnal Animals

Další název:
Nočné zvieratá (SK)
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
24.11.2016

Obsah filmu Noční zvířata

 
Noci Nočních zvířat, tedy chronických nespavců, bývají osamělé, temné a nekonečně dlouhé. Tom Ford o jednom exempláři tohoto druhu natočil výjimečný film, který je šokující, krutý a velmi intenzívní. Zkoumá onu tenkou a neviditelnou hranici, jež vede mezi láskou a nenávistí, po které občas přecházíme všichni, a dělá to tak, až z toho mrazí v zádech. Velmi zdatně mu přitom sekunduje skvělé herecké obsazení v čele s Amy Adams a Jakem Gyllenhaalem.

Susan Morrow (Amy Adams) má všechno, po čem vždy toužila, a přesto se ocitla v životní pasti. Kurátorka galerie moderního umění se snaží svou vnitřní prázdnotu zaplňovat vystavováním šokujících...
 
Související odkazy
 
Recenze: Noční zvířata

Žádný bizarní animák pro děti, žádný pornografický film pro dospělé. Tak o co tedy jde?  číst dál

 
 
RECENZE: Přespekulovaná Noční zvířata obléknou brutalitě umělecké roucho

Amy Adamsová, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon. Skvělí herci vládnou Nočním zvířatům, thrilleru s okatě vysokými ambicemi. číst dál

Hodnocení: 65 %

 
 
Bestie v nás 
jen spí…

Thriller Noční zvířata se podobá temnému, horečnatému snu, v němž se krutost páchaná na nejbližších lidech vrací v podobě nečekané odplaty. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Tom FordTom Ford  
hraje:
Amy AdamsAmy Adams.....Susan Morrow [41]   
Isla FisherIsla Fisher.....Laura Hastings [40]   
Jake GyllenhaalJake Gyllenhaal.....Tony Hastings [35]   
Armie HammerArmie Hammer.....Walker Morrow [29]   
Aaron JohnsonAaron Johnson.....Ray [25]   
Michael ShannonMichael Shannon.....Bobby Andes [41]   
Laura LinneyLaura Linney.....Anne Sutton [52]   
Neil JacksonNeil Jackson.....Christopher [40]   
Ellie BamberEllie Bamber.....Helen Hastings [19]   
Amanda FieldsAmanda Fields.....návštěvnice galerie   
Jack WallaceJack Wallace.....starý muž [82]   
Bobbi Salvör MenuezBobbi Salvör Menuez.....Samantha Morrowová [22]   
Kristin Bauer van StratenKristin Bauer van Straten  
Robert AramayoRobert Aramayo  
Karl GlusmanKarl Glusman  
Maria ZyrianovaMaria Zyrianova.....blondýna   
scénář:
Tom FordTom Ford  
námět:
Austin WrightAustin Wright.....novela "Tony and Susan   
hudba:
Abel KorzeniowskiAbel Korzeniowski  
kamera:
Seamus McGarveySeamus McGarvey  
střih:
Joan SobelJoan Sobel  
trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Noční zvířata >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Endre-silentname
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2019
Rok 2016 zavrel, a položil na stôl svoje   najlepšie karty. Toto je pre mňa "Royal   Flush" vo svete filmov za tento rok. Čo sa   týka atmosféry, postáv, réžie, hereckých   výkonov, hudby či celkového príbehu a jeho   výpovednej hodnoty. "Nocturnal Animals"   je film, ktorý je podľa mňa absolútne   dokonalý vo všetkom Jake Gyllenhall podáva   výkon roku, ktorý je tak uveriteľný, tak   reálny a tak silný, že človek sa absolútne   stotožní s jeho postavou a jeho tragédiou.   Podáva to tak presvedčivo. Absolútne   vynikajúce. Aby som ale veci vysvetlil lepšie,   tak tu máme dva príbehy. Skutočný život Susan   a príbeh, ktorý jej prišiel poštou od jej   bývalého manžela, ktorý ona číta. A v   každom strihu, keď sa presunieme z príbehu do   reality, tak človek chce vedieť ako to   pokračuje. Veľmi dobre to buduje atmosféru, no   súčasne sú v tom príbehu vynikajúce odkazy na   jej skutočný život, alebo ich manželstvo. A v   mnohých scénkach sú malé drobné detaily,   ktoré to celé dotvárajú. Hudba je vo filme   absolútne fantastická a ani raz ma nepustila.   Okrem Jaka je však vynikajúci aj Michael Shannon   v role texaského šerifa, ktorý chce dostať   zločincov rovnako ako Tony. Neviem ako by som   popísal svoje pocity bez toho, aby som tento film   výrazne spoiloval, no jednoznačne je treba   povedať, že každá scénka tu má svoj dôvod,   má svoje správne miesto, nič nepôsobí   príliš dlho, ani príliš krátko, film ide   plynule, herci sú vynikajúci, atmosféra sa dá   krájať a miestami človek zabúda dýchať,   vizuálne je film nádherne spracovaný, paralely   a strihy medzi súčasnosťou, flashbackmi a   Edwardovým príbehom sú jednozančne viditeľné   a nestrácal som s v tom. Čo viac povedať?   Možno by som možno ešte mohol povedať, že   úvod ma najprv trošku zmiatol, no rýchlo som   pochopil, že to má byť asi umenie, ktoré Susan   predstavuje vo svoje galérii napriek tomu, že je   z toho maximálne frustrovaná, no rovnako čo   robí tento film vynikajúci je jeho koniec.   Absolútne posledné 3 minúty, kde sa Susan   poberie do reštaurácie sa stretnúť so svojim   exmanželom. A jediné čo môžem povedať je,   že to bolo spracované maximálne dokonalo.   Neviem čo viac by som k tomuto filmu povedal.   Alebo minimálne tak, aby som nedával spoilery.   Strašne rád by som si ho pozrel znovu. A už sa   neviem dočkať, kedy ho znovu uvidím. A   úprimne, choďte sa naň pozrieť aj vy. Nebudete   ľutovať vaše peniaze ani čas a dočkáte sa   vynikajúce filmu. "Nocturnal Animals"   je pre mňa thrillerom, ktorý som chcel vidieť   už veľmi dlho. A som veľmi šťastný, že som   sa ho tohto roku dočkal. A jednoznačne je to pre   mňa film roku. A hoci máme pred sebou ešte   jeden mesiac, nemyslím si, že by toto ešte   mohlo niečo prekonať. Tak veľký je môj   zážitok z tohto filmu.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.4.2019
Asi jsme čekal úplně jiný film a víc než   krimi / thriller to je psychologické táhlé   drama, které občas dost nudí a hlavně nedává   moc smysl? Dobrá herecké sestava nezachrání   divný konec a docela dost vaty, případ   zavražděné rodiny byl zajímavý, ale utopil se   s ostatními liniemi, jako život hlavní hrdinky   a její vztahy, výstavy a umělecký plky. Škoda   ale víc jak 40% dát nemohu.
ras84
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.3.2019
Nočné zvieratá - Nocturnal Animals (2016)
prázdne artové nič. po stránke remesla skvelé   ako réžiou, tak hercami, ale dejovo a citovo   pusté, prázne, nudné. vlastne celý film   vystihli úvodné titulky. vrcholom dejového   kŕča je explicitne podaný príbeh dvojice   žien. mňa film zjavne úplne minul. a pointu som   myslím pochopil, akurát je vyznela do prázdna.   pre bližšie vysvetlenie by som musel   spoilerovať. v danej kategórii sú aj lepšie   kúsky.

+ réžia
+ herecké podanie oboch   hlavných? hrdinov
+ vizuálny štýl a celkové   pojatie obrazu - výprava, produkcia, strih. film   asi mal byť tak prázdny a chladný, to sa   podarilo.
- scenáristi po mne chceli city, ale   museli sa uchýliť k obligátnemu násiliu na   ženách, aby to dosiahli a to bolo vlastne to   jediné, čo ma prinútilo vo filme niečo   cítiť.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.8.2018
║Rozpočet $22,5milióna║Tržby USA   $10,663,357║Tržby Celosvetovo $29,252,978▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ úvod dobrý, tajomný, s   dusnou atmosférou, herci fajn, dej sa zauzluje   ale nakoniec ostane otvorený ale ktorým smerom   sa uberať? aby mal celistvosť a výpovednú silu   (hodnotu) /60%/
Hodnocení:
Přidáno: 8.8.2018
Dve odlišné Svety, ktoré sú nepriamo spojené.   Príbeh v príbehu je len pre silné povahy.   Dráma, kde pre hlavnú hrdinu existuje len jedno   východisko. Presvedčivé výkony, kde dvojica A.   Adams a J. Gyllenhaal berie všetko a kde M.   Shannon môže len asistovať. Nesmierne odporná   rola pre A. Taylor-Johnson. A že sa jedná o   nesmierne ťažký a silní film, tak o tom niet   pochybnosti. Osobné hodnotenie: 85%
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.4.2018
Solidně postavené drama. Herecké výkony velmi   dobré. Chvíli mi trvalo než jsem se do filmu   zakoukal, ale vydržel jsem až do konce a stálo   to za to.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.11.2017
Nestačilo by napsat jediné slovo? DRSNÉ!
A tak   musím potvrdit, co už tady zaznělo, že Jack   Gyllendaal a Amy Adams podali skvělé herecké   výkony. Asi se časem podívám na tento film   znovu, přestože šokující příběh mne   doslova děsil.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2017
Emocna burka...
J.Gyllenhaal patri medzi mojich top   hercov.Prekvapuje ma jeho schopnost metamorfovat   sa z marinaka na romantickeho basnika podla   toho,co si vyzaduje scenar.Neuveritelne.Tento film   dokonca ponuka dvojrolu a ohromne mnozstvo   inotajov,kde si kazdy najde svoje vlastne   vysvetlenie zlozitej pribehovej linky.M.Shannon je   tiez velmi vyrazny,zatialco A. Adams posobi trochu   ako peroxid-vysumi...Rezia je vynikajuca a tesim   sa na dalsie filmy od Forda.
Jeden z mala   filmov,ktory vo mne vyvolal emocie...
Jednoznacne   doporucujem!
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2017
Už jsem pomalu ztrácela naději, že se ještě   někdy na plátnech objeví dobrý film. Po   záplavě hraných komiksů, sci-fi   fantasmagorií, akčních masakrů a   přihlouplých komedií mi strašně chyběl   dobrý inteligentní thriller. A konečně je to   tady. Napínavé drama s excelentním hereckým   obsazením i výkony, strhujícím příběhem,   výborným scénářem bez nesmyslů a skvělou   režijí. Podle paní Spáčilové   "překombinované", podle mně skvěle   vymyšlené. Dva prolínající se příběhy,   které se ve finále nevyhnutelně střetnou,   jeden romantický, druhý šokující svou   brutalitou. Oba dva se špatným koncem. Žádný   happy end, žádné zadostiučinění. Nutí k   zamyšlení. Zanechá ve vás spoustu pocitů.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Bál sem se dalšího   http://www.csfd.cz/film/321409-nepritel/ , ale   světe div se, na tohle můj chabej úsudek   stačil, aspoň teda myslím. Tak co tu máme?   Cynickou zrzečku a romantického pisálka. Že je   rozchod nabíledni je zřejmé, ale aby toho   nebylo málo, tak je tam z její strany   (zatajený) i potrat. V romantickým pisálkovi,   tedy obě ženy zemřely a proto, že se s tím,   jako správnej citlivka nedokáže srovnat, tak se   pomstí. Jak? Napíše o tom knížku, kde se   zrzečka velmi rychle pozná. No a světe div se   již podruhý s kurátorkou co si hoví ve   společenský smetánce to zamává, tak dokonale,   že je víc než rozhozená. Přece jen první   láska je ...Až do ted za mě jasnej průměr,   ale za závěr pálím další hvězdičku..., sem   totiž také romantik a nám se ubližovat nesmí!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25115minih25115Žoldáci (1981) 
The Dogs of War n
minih25872minih25872Mickovy modré oči (1999) 
Mickey Blue Eyes n
minih47361minih47361Krvavá laguna (2007) 
Black Water n
minih42921minih42921Dva t. č. v zel. hl. dvě veselé nekuř. (1985) [TV hra] 
n
minih121398minih121398Přízrak z lesa strachu (2012) [TV film] 
Bigfoot n
minih54150minih54150Zlomyslný apríl (2008) [Video] 
April Fool's Day n
minih39305minih39305Sen pro nespavce (1997) 
Dream for an Insomniac n
minih5902minih5902Dave (1993) 
Dave n
minih6701minih6701Domino (1989) 
Domino n
minih47454minih47454Jak byl dobyt Západ (1962) 
How the West Was Won n


Hodnocení:n12345678910
Noční zvířata (2016)Noční zvířata (2016)Noční zvířata (2016)Noční zvířata (2016)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375674
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10