Zari
ohodnotit

Trable prcka Binka

Baby's Day Out

Žánr:
Rok:
1994
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
27.10.1994
Popis / Obsah / Info k filmu Trable prcka Binka
Když ambiciózní matka desetiměsíčního synka Binka zjistí, že všechny portréty dětí z bohatých rodin byly již uveřejněny v novinách a časopisech, rozhodne se nechat Binka vyfotografovat. Místo uznávaného módního fotografa se dostaví tři převlečení grázlové, kteří mají v úmyslu kluka unést. To se jim lstí podaří a nyní vyžadují po rodině vysoké výkupné. O Binka se vzorně starají, ale když jeden z nich při čtení pohádky na dobrou noc usne, vydá se chlapeček otevřeným oknem na střechu za vrkajícím holoubkem. Tím začíná zběsilá honička, kdy se únosci v pronásledování Binka ocitnou v obchodním domě, v zoologické zahradě.

Tam je Bink v opatrování velké gorily a jeho pronásledovatelé jeden po druhém na vlastní kůži poznají, jaké to je vzít gorile její oblíbenou hračku. Honička vyvrcholí na stavbě mrakodrapu, kde Bink přelézá z lešení na lešení, a zločinci trpí různými úrazy a pády. Nakonec se dostane Bink zpět k rodičům, únosce zatkne policie pod vedením agenta FBI Grissoma. Skončí tím výlet Binka po New Yorku. Když večer Bink leží v postýlce, listuje si novou obrázkovou knihou - Cesta miminka po Číně.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Trable prcka Binka
Prcek Bink se rozhodne strávit jeden den ve městě. Chce navštívit úplně všechna zajímavá místa. Problém je, že chce jít sám! To se nelíbí jeho mámě (LARA FLYNN BOYLE) - a tak po něm vyhlašuje pátrání. Bink se stává štvancem. Z jedné strany máma a z druhé trojice pochybných umělců, kteří se chtějí pouze zmocnit odměny za jeho nalezení. Prcek Bink si zatím v pohodě a bez zábran prohlíží město. Bláznivá komedie plná skvělých speciálních efektů.


Popis / Obsah / Info k filmu Trable prcka Binka
Zní to možná paradoxně, ale v komedii Trable prcka Binka je titulní hrdina vlastně
tím jediným, kdo žádné trable nemá: Zatímco ostatní kvůli němu různými způsoby
trpí, Bink se ustavičně směje a raduje se ze života. Je mu totiž teprve devět měsíců
a s nadšením objevuje svět, který dosud znal jen ze své milované obrázkové knížky. Nevadí mu, že ho právě unesla trojice nešikovných lupičů, a vůbec netuší, jak je smutno jeho mamince a tatínkovi. Svým únoscům uleze a vydá se do velkoměsta. Během svého putovaní prožije mnohá dobrodružství a zlosyny nevědomky, leč o to důkladněji vytrestá. Nakonec se po rušném dnu samozřejmě v pořádku shledá se svými rodiči. - Scenárista, producent a režisér John Hughes ve svém novém snímku dovádí do krajnosti model situační rodinné komedie, s nímž slavil obrovské úspěchy v příbězích Sám doma. Tentokrát totiž staví proti trojici neohrabaných desperádů devítiměsíční batole. Zároveň také už vůbec nic nepředstírá. Barvotiskovost jeho filmu zcela odpovídá barvotiskovým obrázkům v hrdinově (fiktivní) dětské knížce. Kloubí se tu situační humor a gagy, odpozorované z desítek němých či animovaných grotesek (viz klíčová scéna na stavbě chicagského mrakodrapu), s chvilkami napětí, vyvažovanými na druhé straně nezastíraným sentimentem. - Trable prcka Binka, natočené neznámým režisérem Patrickem Readem Johnsonem, vycházejí až příliš snadno vstříc očekávání diváků, a tak navzdory zajímavému a scenáristicky vděčnému prvotnímu nápadu nesplňují naděje, jež do nich byly vkládány.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 1994/9/31


Popis / Obsah / Info k filmu Trable prcka Binka
Devítiměsíční Bennigton Cottwell, zvaný prcek Bink, si žije spokojeně v rodičovském sídle. Na dnešní den je připravena velká událost – Binkovo fotografování. Maminka najala módního umělce Charlieho. Netuší, že ten byl i se svými asistenty přepaden trojicí zločinců – Eddiem, Norbym a Veekou. Zlosynové, převlečení za očekávané fotografy, přijedou do domu a celkem bez problémů Binka unesou. Požadují výkupné pět milionů dolarů. Rodiče jsou v šoku, případ přijíždí vyšetřovat policie, vedená agentem FBI Grissomem. Únosce zatím hřeje pomyšlení na snadný výdělek. Při čtení pohádky Veeko usne a Binkovi se podaří vylézt po požárním žebříku na střechu. Konsternovaní Eddie a Norby ho zahlédnou ve střešním okně, než se však dostanou k němu nahoru, přeleze nemluvně po trámu na sousední střechu a prkno pak srazí Eddieho dolů. Prcek sjede výtahem a vyleze na ulici těsně vedle dvojice kumpánů, křísících svého kolegu. Eddie už jen zahlédne, jak Bink odjíždí městským autobusem. Začíná honička po celém městě – únosci se snaží Binka dostihnout, ten jim však pokaždé jako zázrakem uniká…

Zdroj: FTV Prima


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Branky, body, vteřiny (1956) [...

19:56 - 20:05

4 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Polosvět veksláků

20:00 - 21:00

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

30 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

5 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Reklama