Zari
ohodnotit

Tenkrát v Midlands

Once Upon a Time in the Midlands

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
6.2.2003
„Podvodníček se vrací do rodného města s plánem získat zpět svou lásku...“
Popis / Obsah / Info k filmu Tenkrát v Midlands
Netradiční zpracování klasického westernu, zasazené do prostředí moderní Anglie. Dek a Shirley žijí společně s dvanáctiletou dcerou Marlene, jež Shirley zplodila se sexy podvodníčkem Jimmem, který zmizel před mnoha lety. Slušný, i když trochu jednodušší Dek Shirley miluje tak moc, že ji bez varování požádá o ruku v živém televizním vysílání. Stejně jako mnoho dalších, kdo Shirley kdy znali, shlédne Dekovo vyznání i Jimmy a bez váhání se vrací zpět do rodného města. Je přesvědčený, že hloupý Dek nemá nejmenší šanci proti nenadálému romantickému návratu lásky Shirleyina života. Zatímco se zdá, že Shirley je osudem určeno podlehnout Jimmyho kouzlu, vypočítavý svůdník jaksi opomněl odmítavý názor jejich dcery Marlene, své sestry Carol, švagra Charlieho, synovců Emersona a Lakea, neteře Donny, jejího přítele Donuta... a už vůbec nepočítal s hrdinským činem láskyplného Deka.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 02.02.2004 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Tenkrát v Midlands
Spagetti western ochucený britským černým humorem jehož děj se odehrává v současné střední Anglii – ne, to není show Bennyho Hilla, to jistý Shane Meadows složil hold svému oblíbenci Sergio Leonemu v černé grotesce s Robertem Carlylem (Donaha, Trainspotting) v hlavní roli.

Když delikvent Jimmy (R.Carlyle) uvidí v jistém stupidním televizním pořadu, jak jistý Dek žádá za euforického jásotu lidiček v komparsu o ruku jeho ženy, nemůže tomu chvíli uvěřit. Není se ale čemu divit – Jimmy před 12 lety svou rodinu opustil – být desperátem a otcem zároveň prostě nejde.

Přesto je to pro Jimmyho takový šok, že se rozhodne vrátit do rodného městečka a získat zpět svou ženu a dítě. Bude to mít sakra těžké – postaví se mu všichni místní balíci, kteří na Deka, místního Bosse, nedají dopustit a navíc se jim příčí lidé, co neposlouchaj country, nenosí šusťáky a vůbec se nějak odlišují.

Typická situace pro napínavý western, ve kterém dosáhnou svého jen ti nejlepší….Jimmy na všechny místní kovboje kašle – přišel si jen pro to, co mu patří…..


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Tenkrát v Midlands
Smutněveselý pohled na neobyčejné zážitky obyčejných lidí z rodu filmů jako Trainspotting či Full Monty z produkce kultovního britského FilmFour.

Autor/Zdroj: /Febiofest


Spagetti western ochucený britským černým humorem jehož děj se odehrává v současné střední Anglii - ne, to není show Bennyho Hilla, to jistý Shane Meadows složil hold svému oblíbenci Sergio Leonemu v černé grotesce s Robertem Carlylem v hlavní roli. Když delikvent Jimmy uvidí v jistém stupidním televizním pořadu, jak jistý Dek žádá za euforického jásotu lidiček v komparsu o ruku jeho ženy, nemůže tomu chvíli uvěřit. Není se ale čemu divit - Jimmy před 12 lety svou rodinu opustil - být desperátem a otcem zároveň prostě nejde. Přesto je to pro Jimmyho takový šok, že se rozhodne vrátit do rodného městečka a získat zpět svou ženu a dítě. Bude to mít sakra těžké - postaví se mu všichni místní balíci, kteří na Deka, místního Bosse, nedají dopustit a navíc se jim příčí lidé, co neposlouchaj country, nenosí šusťáky a vůbec se nějak odlišují. Typická situace pro napínavý western, ve kterém dosáhnou svého jen ti nejlepší? Jimmy na všechny místní kovboje kašle - přišel si jen pro to, co mu patří?

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Tenkrát v Midlands
Hořká komedie Shanea Meadowse Tenkrát v Midlands odkazuje svým názvem na díla Sergia Leoneho Tenkrát na západě či Tenkrát v Americe. Kromě drobných hudebních odkazů na hudbu Ennia Morriconeho a určitých narážek na legendární western je to spíše výraz režisérovy úcty ke slavnému filmaři. Meadowsův snímek má mnohem blíže k dílům moderního britského sociálního civilismu, jak ho představuje tvorba Mikea Leigha, a zjevně se inspiruje i úspěchem komedie Do naha! (FP 12/97), v níž ostatně také hraje Robert Carlyle. – Flákač a zloděj Jimmy se rozhodne vrátit se z Glasgowa (kde má horkou půdu pod nohama) do středoanglického Nottinghamu ke své bývalé družce a k dvanáctileté dceři. Shirley však chodí s neohrabaným dobráckým Dekem, který ji i její dcerku Marlene zbožňuje. Jimmy se domnívá, že situaci zvládne a že bez problémů oživí dávné citové vzplanutí. Málem se mu to podaří, nedokáže však překročit meze svého sobectví a jisté nedospělosti. Kromě ústřední čtveřice do děje výrazně promlouvají Jimmyho nevlastní sestra a Shirleyina přítelkyně Carol, její odloučený manžel Charlie a jejich děti. – Hořký humor pramení především z dobře odpozorovaných typů a ze zachycení všedního života svérázného maloměstského společenství (Carolina rodina může v lecčems připomínat české Homolkovy). – Snímek má ovšem poněkud nevyrovnané tempo a někdy až okázale ulpívá na prvoplánových věcech (zdůrazněné teplákové oblečení protagonistů, rodinné televizní obřady, Dekova fetišizace vlastního auta apod.). – Ve výborném hereckém ansámblu vyniká zejména Kathy Burkeová jako nezdolná Carol.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2003/3,

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

25 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Jepice dlouhochvostá, Maďarsko

19:20 - 19:50

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Slavnosti sněženek (1983)

18:00 - 19:30

85 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

30 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Reklama