Taxi, maringotka a korida (1958)

Taxi, maringotka a korida (Taxi, roulotte et corrida)
76.4 %
 
 

Taxi, roulotte et corrida

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 86 min.
„Svérázný pařížský taxikář vyjel společně s rodinou na vytouženou dovolenou do Španělska.“
POZOR SPOILER

Taxikář Maurice Berger vypráví pasažérovi o svém autě, pak jede domů. Zde se jeho rodina, totiž syn Jacques a manželka Germine, balí na dovolenou.

Na tu se balí také příbuzní, otec rodiny Leon, dcera Nicole a také manželka Mathilde. Konečně jsou také jakž takž hotovi, jenže přijíždí Maurice s rodinou, a ještě se musí ledacos upravit. Ale pak už konečně vyrážejí. Na hranicích se potkají s mladou dámou Myriam, která v nouzi strčí Mauricemu do kapsy diamant nesmírné hodnoty. Ten si dá ovšem sako do kufru a je tu problém. Děvče má co vysvětlovat šéfovi gangu, Fredovi. Proto si koupí stejný kufr a lstí se dostane do karavanu obou rodin, kde zavazadla zamění. Vrací se zpátky do gangu, jenže tady se přijde na to, že je kufr plný ponožek. Ale kde hledat ten pravý? Nakonec není třeba se starat, protože jej sem přiváží sám Maurice. Jenže šéf gangsterů zjistí, že sako tam zase není. To má Maurice a vysypává z něj tabák do nádoby. Netuší, že s ním vysypal z kapsy i diamant.

Pak sem přicházejí dva gangsteři a jeden se snaží sako prohledat. Ovšem marně. Protože šéf už neví kudy kam, nechá obě rodiny pozvat do jeho baru Korrida, a zde se je pokusí opít. Neúspěšně. Dokonce dojde k všeobecné pranici.

Mele se to mele jako v kávomlýnku, nakonec se stejně obě rodiny ocitají ve vězení...  Autor: Pitryx

režie:
André Hunebelle
 
 
hraje:
Louis de Funès (Maurice Berger), Raymond Bussières (Léon), Paulette Dubost (Germaine Berger), Annette Poivre (Mathilde, Léonova žena), Guy Bertil (Jacques Berger), Véra Valmont (Myriam), Max Révol (Fred), Jacques Dynam (Pedro, první gangster), Albert Pilette (Gonzales, druhý gangster), Sophie Sel (Nicole), Luce Fabiole, Louis Bugette (Casimir), Bernard Musson, Jacques Dufilho (zákazník v taxíku), Marc Eyraud (španělský celník), Jacques Bertrand (Carlos)
 
 
kamera:
Paul Cotteret
 
 
hudba:
Jean Marion
 
 
kostýmy:
Mireille Leydet
 
 
střih:
Françoise Javet
 
 
producent:
Paul Cadéac, André Hunebelle
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.