Duben
ohodnotit

Taxi, maringotka a korida

Taxi, roulotte et corrida

Žánr:
Země:
Rok:
1958
Délka:
86 minut
„Svérázný pařížský taxikář vyjel společně s rodinou na vytouženou dovolenou do Španělska.“
Popis / Obsah / Info k filmu Taxi, maringotka a korida
POZOR SPOILER

Taxikář Maurice Berger vypráví pasažérovi o svém autě, pak jede domů. Zde se jeho rodina, totiž syn Jacques a manželka Germine, balí na dovolenou.

Na tu se balí také příbuzní, otec rodiny Leon, dcera Nicole a také manželka Mathilde. Konečně jsou také jakž takž hotovi, jenže přijíždí Maurice s rodinou, a ještě se musí ledacos upravit. Ale pak už konečně vyrážejí. Na hranicích se potkají s mladou dámou Myriam, která v nouzi strčí Mauricemu do kapsy diamant nesmírné hodnoty. Ten si dá ovšem sako do kufru a je tu problém. Děvče má co vysvětlovat šéfovi gangu, Fredovi. Proto si koupí stejný kufr a lstí se dostane do karavanu obou rodin, kde zavazadla zamění. Vrací se zpátky do gangu, jenže tady se přijde na to, že je kufr plný ponožek. Ale kde hledat ten pravý? Nakonec není třeba se starat, protože jej sem přiváží sám Maurice. Jenže šéf gangsterů zjistí, že sako tam zase není. To má Maurice a vysypává z něj tabák do nádoby. Netuší, že s ním vysypal z kapsy i diamant.

Pak sem přicházejí dva gangsteři a jeden se snaží sako prohledat. Ovšem marně. Protože šéf už neví kudy kam, nechá obě rodiny pozvat do jeho baru Korrida, a zde se je pokusí opít. Neúspěšně. Dokonce dojde k všeobecné pranici.

Mele se to mele jako v kávomlýnku, nakonec se stejně obě rodiny ocitají ve vězení...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Taxi, maringotka a korida
Maurice Berger (Luis de Funés) je pařížský taxikář, který právě odcestoval se svou ženou Germaine a synem Jacquesem do Španělska. Vezou sebou dokonce obytný přívěs, který vyráběl sám jeho bratr Leo.

Když se rodina blíží k hranicím, Maurice se střetne s podvodníky, kteří mu do kapsy nastrčí diamanty, aby je provezl přes hranice. Krásná Miriam se snaží diamanty získat zpět. A tak se rozjíždí příběh dvou rodin, jejich dovolené se změní místo v krásný pobyt u vody a v přírodě, v pobyty ve vězení, hádky a velká nedorozumění.


Autor: veverka-zrzka

Popis / Obsah / Info k filmu Taxi, maringotka a korida
Louis de Funes jako svérázný pařížský taxikář Maurice se nechá přesvědčit, aby řemeslo na chvíli pověsil na hřebík, naloží rodinku do obstarožního karavanu a společně odjíždějí na vytouženou dovolenou do Španělska. Lze ovšem tušit, že to nebude žádná letní idylka. Už na celnici si ho vyhlédla parta pašeráků a krásná Myriam mu do kapsy podstrčila kradené diamanty v naději, že je nevědomky převeze přes hranice. Pak se ovšem marně snaží získat kontraband zpět, což vzbudí podezření Mauricovy ženy Germaine, která těžce nese, že se kolem jejího manžela věčně točí nějaká cizí ženská. Neustálé hádky a konflikty, velká nedorozumění, dokonce vězení…, zkrátka dovolená za všechny prachy! Ale divák tu plejádu komických situací i nevšední zápletku příběhu jistě náležitě vychutná.

Zdroj: TV Barrandov


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

16:05 - 17:00

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

16:35 - 17:25

14 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

74 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito

16:40 - 17:55

9 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10